Ikke et ord (Don't Say a Word)

Nathan Conrad er en velestimeret ungdomspsykiater, hvis datter er blevet kidnappet. For at befri hende, skal han have fat i vigtige oplysninger fra hans nyeste patient, som han behandler gratis. Hun er 18 er ligner en engel, men er i virkeligheden både skizofren og voldelig. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Thriller
Instruktør Gary Fleder
Medvirkende Michael Douglas, Lorli Villanueva, Famke Janssen, Sean Bean
Spilletid 114 min.
Biopremiere 07.12.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Michael Douglas

Michael Douglas fik tidligt vakt sin interesse for film, da hans filmstjernefar Kirk tog lille Michael med på location. Han debuterede som skuespiller i slutningen af 60'erne, men fik først for alvor succes som producent med Oscar-orkanen 'Gøgereden' (1975). Som skuespiller blev han synlig med katastrofefilmen 'Kinasyndromet' (1979), også pro...

Anmeldere

Politiken
"'Ikke et ord' spiller i næsten to timer, og alligevel virker det sådan, at Conrads psykiatriske behandling af Elisabeth, inklusive, en række dramatiske og opklarende tilbageblik, foregår på urealistisk rekordtid. Her får instruktør, og publikum, alt for lidt ud af en lovende psykologisk konfrontation."

Berlingske
"'Ikke et ord' er effektiv underholdning af den slags, der har som sin højeste prioritet ikke at lade tilskueren synke hen i distræt eftertanke et eneste sekund. Her skal handles, ikke tænkes, og i sidste ende har også en psykiater mere brug for en pistol end for et værk af Sigmund Freud."

Jyllands-Posten
"Michael Douglas, der er så god til at agere i roller med farlige undertoner, er i sit es i denne thriller."

Information
"Historien har mange bolde i luften, men filmen har desværre for travlt til at fange dem ordenligt."

Ekstra Bladet
"Desværre er det ikke så spændende som det lyder. Den teknisk flotte og ganske velspillede film er nemlig bundet op på et meget magelfuldt manuskript."

B.T.
"Selv om filmen det meste af vejen er metervare med sin andel af huller og forudsigeligheder, så må man bøje sig for det gode håndværk og en skribe overbevisende præstationer i en til tider yderst intens spændingsfilm."

Bogart
"Efter en fin start udvikler Ikke et ord sig til en ordinær jagt, hvor man er ved at blive kvalt i alle de kameler man må sluge. Usandsynlighederne dænges oven i hinanden, og hovedpersonen forvandles fra at være et sofistikeret storbymenneske til en ordinær actionhelt."

Cinemazone
"Idéen om en psykologisk thriller, hvor en dygtig psykiater ved hjælp af intellekt og faglig snuhed skal lokke en hemmelig information ud af en patient, er spændende, men alt for hurtigt kapitulerer fagkundskaben og før man ved af det står psykiateren og hamrer skovle i hovedet på sine modstandere - en unødig simplificering, der effektivt trækker grundlaget væk under filmen."

Brugere

05/01-05- Middelmådig thriller -
"Don't Say A Word" er en ret ordinær spændingsfilm, der måske nok rammer det brede publikum, men for de suspense-glade Hitchcock-fans derude, er det ikke en film, man under et gensyn.

Den har et fint og medrivende tempo, og spændingen optræder momentant, men dem rammer aldrig det ventede klimaks. Filmen tilfredsstiller nok de fleste, og seværdig er den da, men så er alt positivt dermed også sagt.

05/01-05Under middel...
Starter meget godt med vold o.l. men bliver for ugennemført. F. eks. scenen hvor moderen finder ud af hvor sin datter er... Skurkene ka sætte overvågningskameraer op, stort set overalt i lejligheden, sørge for at Nathan (Douglas) bliver overvåget næsten hele tiden, men at slå et par søm i så pigen ikke kan råbe til sin mor, ej, det glemmer vi!! Så kunne de jo gøre ligesom i filmen Løsepenge: Binde offeret, give det gaffatape på munden, og holde det i et mørkt rum, men det sker ikke.


Også ligesom om at det går lidt for let for Nathan ang. at få informationer ud af pigen. Var det 10 år hun havde været på forskellige institutioner, og ikke havde sagt et kvæk? Men et par timer med Nathan, så får man lyst til snakke!! Jeg brækker mig af medfølelse!!


Filmen siver ud til at blive en ...

28/09-03Et Par Ord
Anonym
Renommeret psykiaters (Douglas) unge datter (Bartusiak) kidnappes og kidnappernes krav er, at psykiateren får åbnet op for en mentalt forstyrret ung pige (Murphy), som lider af katatoni (normalt et symptom på skizofreni), og som sidder inde med en viden om hvor udbyttet fra et gammelt kup befinder sig.

Handlingen lyder som et godt udgangspunkt for en thriller med gode psykologiske aspekter og et kapløb mod tiden. Desværre er hele det psykologiske aspekt så utroværdigt, forjaget og overfladisk at næppe mange mennesker med blot en smule indsigt i den menneskelige psyke kan tage dette alvorligt, og det gør filmen til en yderst jævn spændingsfilm i typisk Hollywoodstil.

Men selv som banal thriller har den sine store svagheder, selv om den indrømmet også har spændende momenter, men de...

30/11-02Udmærket underholdning
Anonym
Faktisk en spændende og seværdig action/thriller med en velspillet Michael Douglas, samt en fremragende præstation fra Brittany Murphy. Filmen har måske ikke meget at byde på. Den minder lidt for meget af Mel Gibson´s "Ransom". Men jeg følte mig godt underholdt.

11/10-02Underholdning hele vejen......
Anonym
En spændingsfilm med med en del jagt og overvågning. Filmen har et godt budskab, som prøver at fortæller os den mørkeste side af et menneske. Spændning og underholdning kan du regne med hele vejen igennem.

14/01-02Blændende Helt Igennem Spændende!!!!
Anonym
Dette er en KANON!!! spændingsfilm, og det er en film som fanger en totalt. Michael D gør et kanon job i denne film. Jeg havde ikke selv de vilde forventninger, men jeg skal love for at jeg blev positivt overrasket. Kan stærkt anbefales!!!

28/12-01Det ved jeg ikke......
Anonym
For jeg har altså ikke set den endnu - men jeg kommer igen senere.

Ha' en god weekend og en fantalastisk nytårsaften!

21/12-01hmmmm
Anonym
denne film er en rigtig metervare fra hollywood, der kun til nød kan ses på video en søndag med tømmermænd

14/12-01Spænding
Anonym
MD er som sædvanlig fantastisk, men det helt store skuspil kommer fra Brittany Murphy, som ikke bare spiller suplimt, men også er gudeskøn. En film som må og skal ses.

08/12-01Godt håndværk
Anonym
Dette er en god film, som når ud over kanten og holder hele filmen igennem. MD kan sit kram
Kan anbefales

Fakta

Medvirkende
Dr. Nathan Conrad Michael Douglas
Kinesisk kvinde Lorli Villanueva
Aggie Conrad Famke Janssen
Patrick Koster Sean Bean
Sandra Cassidy Jennifer Esposito
Elisabeth som 8-årig Isabella Fink
Jessie Conrad Skye McCole Bartusiak
Elisabeth Burrows Brittany Murphy
Bag kameraet
Instruktion Gary Fleder
Produktion Anne Kopelson, Arnold Kopelson, Arnon Milchan
Manuskript Patrick Smith Kelly
Klip William Steinkamp, Armen Minasian
Scenografi Nelson Coates
Musik Nelson Coates
Genrer og relationer
Genre Thriller
Premieredatoer
Biograf 07.12.2001
Dvd 28.05.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Spilletid 114 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 47.949
Selskab New Regency Pictures, Kopelson Entertainment
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...