The Last Castle

Den berømte ekspert i militærstrategi, General Irwin,er blevet dømt ved en krigsret og afsoner sin straf i et stærkt bevogtede militærfængsel, ledet af den barske oberst Winter. Winter har umiddelbart stor respekt for den tidligere legendariske general, men da Irwin kritiserer fængselsinspektøren, bliver de fjender. Det bliver til en regulær krig, da Irwin samler sine medfanger i en hær for at tage magten i fængslet. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Action, Thriller
Instruktør Rod Lurie
Medvirkende Robert Redford, James Gandolfini, Steve Burton, Mark Ruffalo
Spilletid 131 min.
Biopremiere 07.06.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Rod Lurie

(INSTRUKTØR)
Efter en række år som freelance journalist fik Lurie arbejde som filmanmelder på radiostationen KABC i Los Angeles. Han debuterede med 'Deterence' (1999), en politisk thriller lavet på et beskedent budget. 'Contender' (2000) udspiller sig ligeledes i den politiske verden. Lurie skrev manuskriptet, inspireret af Lewinsky-sagen, med hovedrol...

Anmeldere

Berlingske
"Den klaustrofobiske fængselsstemning får intensiteten til at stige, mytteriet ulmer i vagttårnenes skygger, og det hele ender i en voldsom, men måske ikke særlig plausibel eksplosion..."

Jyllands-Posten
"Historien er omstændelig og langstrakt, har intet nyt at byde på - bortset fra det altid velkomne gensyn med Robert Redford, og den udvikler sig aldeles forudsigeligt."

Weekendavisen
"Lurie forfalder aldrig til fantasyaction og finder en håndterlig måde at diskutere militære værdier på, en metode som står i stejl kontrast til de vulgærpatriotiske glansbilleder i film som Pearl Harbor, Behind Enemy Lines og We Were Soldiers, der hærger biograferne nu."

B.T.
"...da først Lurie blander flaghymner og for meget militær-ære ind i den anspændte situation, spejder man forgæves efter nuancer, men ser blot klicheer."

Kino
"...en svulstig aktionfilm om helte og skurke."

Bogart
"Jeg har det med denne film som jeg som dreng havde det med de vidunderlige westerns.Man er på forkant med stolesædet, men når så den samlede vurdering iblandet alderen melder sig bliver man lidt betænkelig."

Cinemazone
"...et modigt projekt, som i få scener er på nippet til at kamme over i en heltedyrkelse, som man ellers skulle tro, at netop Redford var for god til at involvere sig i, men filmen holder sig det meste af tiden på sporet og er i perioder faktisk rigtig god, om end tyndbenet og vildt usandsynlig, underholdning."

Brugere

05/01-05- Ikke-fængslende fængsel -
Selvom 64 år praktisk taget er en levealder i disse dage, er alderdommen tilsyneladende det mindste problem for en hårdt prøvet Robert Redford i fængselsdramaet ”The Last Castle”.

Instruktør Rod Lurie huskes måske for den politiske thriller ”The Contender”, men er ellers et forholdsvis anonymt navn, og man fristes til at sige, at denne her viser hvorfor. Kameraføringen er konservativ, dramaturgien er skabelonskåret, og det er bestemt ikke på instruktørsiden, at filmen scorer sine point.

Dette er dog ikke noget, man ikke ville kunne leve med, hvis blot historien var interessant nok i sig selv. Men heller ikke her er der meget at hente. Den onde oberst der leder fængslet, skal fjernes fra sin post, og ind kommer en kampklar Robert Redford, der ikke alene magter at stable en hel hær p...

21/01-03OK - men heller ikke bedre
Anonym
Gennemsnitsfilm - som ikke går over i historien.

17/11-02Nej, musikmanden.........
Anonym
Hvor er du altså latterlig at høre på. Jeg kan ikke beskrive, hvor latterlig du egentlig er.

Man kan da ikke have forstand på film. Hvordan er det helt du definerer det? Det handler om SMAG OG BEHAG.... så lær det dog. Du skulle skame dig virkelig, jeg ved sku ikke, hvordan du har det med dig selv musikmanden.

Det er helt iorden, hvis folk kommenterer mine eller andres indlæg. Så kan du i det mindste stille spørgsmål til mig, hvorfor jeg finder den film god. (eller de andre film). Du vælger nærmst at fornærme andre folk med dine dumme og smarte bemærkninger.

Se dog at vokse op.........

17/11-02til Thomas nielsen og Gott
Anonym
Tag jer sammen. I kan ikke men at dette lort skal have fire stjerner. Jeg er især skuffet over dig thomas for du har da forstand på film lader det til.

15/11-02Redford i topform må man sige.
Anonym
Rutinerede Redford er fange Irwin, der gør oprør i det klassiske fængseldrama The last castle. Han indleder en intens magtkamp med fængselinspektøren-spillet af den roste James Gandolfini fra tv-serien The Sopranos. Scenen omkring de to stærke personligheder og utroligt tankevækkende og intenst.

Redford spiller noget af det bedste jeg længe har set fra ham. En troværdig historie om amerikanske fremgangsmåde at håndterer tingene på i et fængsel. Medrivende og underholdende film hele vejen, og filmen går aldrig i stå.

Filmen har ikke fået den ros som den egentlig burde have fået. De anmeldere har en helt forkert opfattelse af denne ellers fantastiske film. En meget fornuftig film, som har mange positive og realistiske sider.

15/11-02Two thumps down..
Anonym
I visse tilfælde når nogle film bunden, inden de for alvor er startet, og "Last Castle" er een af disse typer, grundhistorien i filmen mindr mest af alt om en dårlig Steven Seagal film, og rammen for filmens handling falder mere i Chuck Norris stil, end i Robert Redfords.
Dette kunne have været en ok film, hvis man havde valgt at genre bestemme den fra starten, men istedet flyver den fra action til drama, fra spænding til patrionisme. Bunden er nået.

03/11-02sellout
Anonym
Damn, en kliché i kæmpekalilber....
En skam at Robert Redford er begyndt at sælge ud ligesom Robert de Niro og alle de andre gamle rotter

03/11-02Hvad Laver Gamle Redford Her?
Anonym
Man kan undre sig over, at gode gamle Redford har gidet tage denne rolle, men han har måske lige haft noget han skulle bevise inden det var for sent. At han så ikke har kunne finde en bedre film at gøre det i, er vel et eller andet sted lidt trist.

Ikke at "The Last Castle" er dårlig, den har såmænd sine ganske gode spændingsmomenter og medrivende øjeblikke, men den byder også på en masse typiske fængselsfilm klicheer, også af de mere usandsynlige, og ved siden af har den, nu det er et fængsel for soldater den foregår i, en tendens til at byde på de vanlige amerikanske patriotiske paroler om ret og uret, og perverteret militærære målt i USA-værdi.

Men ellers er filmen solidt håndværk, som bestemt er værd at se, selv om man godt kan nøjes med at se den på video/DVD, og Redford gør ...

28/05-02Robert Redford kan stadig.
Anonym
Filmen er lidt langsom om at komme i gang, men derefter er den virkelig spændende. Robert Redford spiller rigtig godt, og jeg plejer endda ikke at være vild med den gamle ræv.
Med andre ord: The Last Castle er en film som skal ses.

01/04-02Okay film
Anonym
Det var en sand fryd, at se Robert Redford i "Spy Game" og han er ligeså god i denne film, selvom filmen som helhed ikke når samme højder.

Dog absolut stadig værd at se!Fakta

Medvirkende
General Irwing Robert Redford
Oberst Winter James Gandolfini
Løjtnant Peretz Steve Burton
Mark Ruffalo
Menig Neibolt Nick Kokich
Fange Addison Pate
George Scott
Korporal Zamorro David Alford
Samuel Ball
Dellwo Paul Calderon
Bag kameraet
Instruktion Rod Lurie
Produktion Robert Lawrence, Don Zepfel
Manuskript David Scarpa, Graham Yost
Fotografi Shelly Johnson
Klip Michael Jablow, Kevin Stitt, Jerry Goldsmith
Genrer og relationer
Genre Action, Thriller
Premieredatoer
Biograf 07.06.2002
Dvd 23.10.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Spilletid 131 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 4.957
Selskab DreamWorks
Biodistributør United International Pictures

Se også...