Panic Room

Den fraskilte Meg og hendes datter bliver fanget i deres hus i New York, da tre tyve bryder ind for at få finde nogen gemte penge. Mor og datter gemmer sig i et særligt værelse lavet med dette formål for øje, men må ikke desto mindre kæmpe for deres liv. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Thriller
Instruktør David Fincher
Medvirkende Jodie Foster, Kristen Stewart, Forest Whitaker, Jared Leto
Spilletid 112 min.
Biopremiere 12.04.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jodie Foster

Alicia Christian "Jodie" Fosters karriere som skuespiller startede nærmest, før hun kunne gå. Som tre-årig var hun med i en reklame for solcreme, men det var som den prostituerede Iris i 'Taxi Driver' (1976), at hun slog igennem. Foster er et af de meget få eksempler på barnestjerner, der har klaret springet til voksenrollerne med bravur. Bag sit...

Anmeldere

Politiken
"Hvordan mon det er at være en velpolstret kanariefugl, alene hjemme med en sulten og opfindsom kat? Svaret kommer man nær ved at se 'Panic Room', for nogenlunde sådan må det være."

Berlingske
"Der er ingen spildtid i 'Panic Room'. Historien fortælles tæt og stramt og effektivt, og man sidder helt ude på kanten af stolen og bider negle imens."

Jyllands-Posten
"...man ikke løser noget ved at trække skudsikre skodder ned for at beskytte sig mod en barsk omverden: den kommer snigende på den ene eller anden måde. Med intense billeder og tænderklaprende uro får David Fincher gjort den pointe klar for enhver. Endda særdeles underholdende."

Weekendavisen
2Finchers dristige og dygtige udnyttelse af lokaliteten kan ikke skjule mangelen på friske psykologiske pointer i billedet af det velbeslåede amerikanske hjem som en tillokkende kampzone for kriminelle."

Information
"...overlegent skruet sammen, men alligevel mangler det hjerte og udsyn og den interlektuelle vilje, der ligger bag instruktørens tidligere film."

Ekstra Bladet
"...ingen genistreg her, men er du parat til 108 minuters klaustrofobisk ping-pong-krig, der flere gange gange får de små hår til at rejse sig - omend de falder ned igen - så stram balderne og flygt med Jodie Foster..."

B.T.
"...hæsblæsende spænding, der kan nagle selv den mest rutinerede spændingsfilmfreak til stolesædet."

Bogart
"Det bedste i filmen er kameraets koreografiske dans rundt i det gamle hus. Huset ånder af ondskab og hemmeligheder. Hvad skal mor og datter dér? Find ud af det, hvis De har lyst."

Cinemazone
"Mekanikken er for tydelig, ethvert set-up udbasuneres, så man blot sidder og venter på, at det får sit pay-off: 'Nå, der er insulin i køleskabet, datteren har åbenbart sukkersyge, hvornår mon det bliver et problem?'."

Brugere

30/05-09David Fincher har gjordt det igen.
Denne meget, meget uhyggelige film er virkelig god. Den er i helt i toppen og kan sagtens måle sig med Se7en, som også er instrueret af David Fincher.
Bestemt værd at se!

22/06-07Man Bider Negle
Man sidder helt ude på kanten af stolen og bider negle, udemærket film med masser af spænding fra start til slut.

03/05-06lad os bare håbe at den næste bliver god
well, man kan ikke vinde hver gang

03/11-05PISSEGOD
Anonym
Efter film som Fight Club og Seven, må man sige at David Finchers seneste film Panic room, lever fuldt op til forventningerne. Det er en fantastisk thriller, der når de to mesterværker, jeg håber at hans næste film, bliver den næste Fincher kult film.

05/01-05- Helstøbt thriller -
Velproduceret thriller som vil falde i de flestes smag - også det kritiske spændingshungrende publikum.

"Panic Room" leverer solid spænding på en ellers forholdsvis simpel baggrund; et magert plot uden dikkedarer men som til gengæld tager nogle gode drejninger. Hovedrollerne besættes med stor tilbagebetaling både af Jodie Fosters og den altid bemærkelsesværdige Forest Whitaker.

David Fincher viser endnu engang sin unikke og fintfølende billedforståelse og eksperimenterer her med sin visuelle kreativitet med stor fortjeneste.

Uden tvivl Finchers svageste film til dato, men selv på en off-day laver manden kvalitet.

21/02-04Endelig...
Anonym
... kan jeg sige at jeg er helt enig med Das Gott!!!! Alt hvad han skriver i sit indlæg om skodfilmen "Panic Room" er sandt!!!! Filmen er tåbelig forudsigelig og er faktisk ikke særlig uhyggelig taget det i betragtning.. skuespillet er heller ikke den hurtigste knallert på havnen og den er ligeså dårlig som den er lang!!! Ikke fordi den er særlig lang, men alt for lang er den jo når den er så skod som den er!!! Se "Fight Club" eller en anden af hans gode film igen og undgå dette letkøbte makværk!!!!

07/10-03ikke Fincher
Anonym
Dette er kultinstruktøren David Fincher's forsøg på at lave en popcorn-film. Panic Room er en intens, spændende og lejlighedsvis original film, men den nærmer sig dog ikke andre film af David Fincher. Det er den for glat og meningsløs til.

Udover den gode skuespiller Jodie Foster er trækplastret i denne film den visuelle side. Fincher har med Conrad Hall junior (cinematograph) komponeret nogle kamerature, der virkelig tager pusten fra en. Noget lignende er set i Fight Club, men her bruges den mere, dog er det mere til for at give publikum lidt adrenalin end for at give historien mening.

Historien er en smule anderledes, dog uden at være original. Fincher for det meste ud af scenerne, men man småkeder sig alligevel lidt. Skuespillerne gør et udemærket stykke arbejde, dog fungerer k...

06/10-03Den er fed første gang
Anonym
Så filmen i biografen sammen med en veninde.. vi havde selvfølgelig købt rigtig slik til filmen...

Da filmen var færdig tror jeg kun jeg havde spist 5 stykker...

Den film er bare spændende så det basker.. man sidder bare og stener ind i tv'et eller lærredet (biografen)... sidder og venter på hvad der vil ske de næste minutter... det er er utrolig god film der bare fanger en med det samme..

ikke noget med at man sidder i en halv time og venter på at filmen skal få startet en ordenlig handling, Nej den er squ allerede godt igang efter 10 - 15 minutter...

Det er ikke sådan en film hvor man kan gætte hele handlingen, men der var da nogle episoder der var lidt for indlysende...

En ting er at den ender lykkeligt, men det er squ til at komme over når den har været så god... ef...

03/03-03Fuser fra Fincher....
Anonym
Den fraskilte Meg Altman og hendes datter Sarah flytter ind i et specielt hus med et såkaldt "panic room" - en stålomgivet boks med egen telefonlinie og overvågningsskærm. Huset indeholder alverdens tekniske installationer, og det er næsten umuligt at bryde ind. Efter at alt så tilsynladende normalt ud i Megs og Sarahs liv, får de et uvente besøg. Panic Room indeholder kæmpe pengesum, som indbrudstyve er interesseret i, og så starter dette makværk.

Hele handlingen foregår i et hus, og tempoet er minimalt, at vi ikke kan få den længere ned. Handlingen er så simpel og 100% forudsigelig og dum, at man kun kan grine over den. Når en instruktør som David Fincher har selv udtalt sig om filmen, at "Panic room" er en popkorn film som kun skal underholde, uden at den gør det, så siger det vist...

12/02-03den er sku for god
Anonym
Jeg sys helt klart at det er en af de beste film der er blevet lavet og den fortjener helt sikker 6 stjerner. Skuespillet er godt og den er rigtig spændende.Fakta

Medvirkende
Meg Altman Jodie Foster
Sarah Altman Kristen Stewart
Burnham Forest Whitaker
Junior Jared Leto
Raoul Dwight Yoakam
Stephen Patrick Bauchau
Evan Ian Buchanan
Lydia Lunch Ann Magnuson
Nabo Andrew Kevin Walker
Holt McCallany
Bag kameraet
Instruktion David Fincher
Produktion David Koepp, Judy Hofflund, Ceán Chaffin, Conrad W. Hall
Manuskript David Koepp
Fotografi Conrad W. Hall, Darius Khondji
Klip Angus Wall, Jim Haygood
Scenografi Arthur Max
Musik Howard Shore
Genrer og relationer
Genre Thriller
Premieredatoer
Biograf 12.04.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 112 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 80.739
Selskab Columbia Pictures
Biodistributør Nordisk Film

Se også...