60 sekunder (Gone in Sixty Seconds)

For at redde sin lillebror fra døden tvinges den tidligere biltyv 'Memphis' Raines til, med hjælp fra sin gamle bande, at udføre et sidste røveri, hvor 50 biler skal stjæles på 24 timer. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Action
Instruktør Dominic Sena
Medvirkende Nicolas Cage, Giovanni Ribisi, Angelina Jolie, T.J. Cross
Spilletid 120 min.
Biopremiere 17.06.2000
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Angelina Jolie

Den veldrejede skønhed Angelina Jolie Voight er godt på vej mod Hollywoods stjernehimmel, men talent har hun afgjort også. Den grønøjede skuespillerinde vakte berettiget opsigt i ensemblefilmen 'Playing by Heart' (1998) og indkasserede en Oscar for 'Girl, Interrupted' (1999). Hendes rolle som Lara Croft i Tomb Raider (2001), alle bumsede comp...

Anmeldere

Scope
Når olien går i blodet

Hurtige biler, ægte broderkærlighed og spejlblanke overflader er hovedelementerne i en veltrimmet actionfilm, der underholder på det umiddelbare plan.

Vidste man ikke bedre, kunne "60 Sekunder" let forveksles med en ubrudt serie af bilreklamer og musikvideoer. Klippetempoet er højt, billederne er lækre, lyset er blødt, bilerne er toptunede, musikken er iørefaldende, og der er brugt mere knofedt i overfladebehandlingen end i de dramatiske finurligheder. Her efterlades intet stof til eftertanke, og der spildes heller ingen tid på nuanceret karaktertegning. I stedet lægges der op til visuel nydelse og ureflekteret fornøjelse.

Mellem 30 sekunder og 5 minutter

Instruktøren Dominic Sena har tidligere lavet road-movien "Kalifornia" (1993), men er ellers mest kendt for sit virke i musikvideo- og reklamebranchen. Det samme er ikke overraskende tilfældet for fotografen Paul Cameron og klipperen Tom Muldoon. Senas andet forsøg i spillefilmgenren er en modereret genindspilning af "Gone in 60 Seconds" (Væk på 60 sekunder) fra 1974, der har opnået kultstatus på grund af en 40 minutter lang biljagt. Helt så lange forløb findes ikke i den nye udgave, men det er de blankpolerede maskiner med hestekræfter under motorhjelmen, som oftest befinder sig i kameraets fokus.

50 på 24 timer

Nicolas Cage har hovedrollen som den tidligere biltyv Randall 'Memphis' Raines, der af respekt for sin mor og af kærlighed til sin lillebror Kip (Giovanni Ribisi) forlod sin kriminelle løbebane, hvor han havde opnået stjernestatus og et legendarisk ry. Nu tvinges han til at udføre et sidste røveri, da hans lillebror, der også har slået sig på at stjæle biler, er i livsfare. Kip skylder nogle engelske gangstere at stjæle 50 luksusbiler, og da blod er tykkere end motorolie, påtager Memphis sig opgaven med at få fingre i de mange køretøjer i løbet af 24 timer. Da det er et næsten umuligt vovestykke, han skal i krig med, søger Memphis hjælp hos gamle venner og kolleger, der ellers også har set lyset og forladt den risikofyldte bilbranche. De trofaste venner tæller blandt andre læremesteren Otto (Robert Duvall) og ekskæresten 'Sway' (Angelina Jolie), der hellere end gerne sætter liv og lemmer på spil for den gennemsympatiske Memphis. For at øge spændingsniveauet har banden ikke kun politiet i bakspejlet, men også fjendtligsindede kolleger fra gamle dage.

Lirum larum

"60 Sekunder" indeholder ikke megen dialog, når først de kvikke bemærkninger og de klichéfyldte moralske formaninger er trukket fra. Hovedpersonens samvittighedskvaler med hensyn til at holde sig på den rigtige side af loven og være en forbilledlig storebror kunne med held have været undladt i en film, der har svært ved at skjule, at den først og fremmest søger at underholde med livlig action og en tjekket billedside. Og det gør den udmærket. Så er tilskueren villig til at sluge en kamel eller to, er det bare med at få spændt sikkerhedsselen og holde på hat og solbriller.

Brugere

22/06-07Tempo
Lidt langtrukken og lidt tynd, men en hæsblæsende slutning og flotte bilstunts gør den alligevel til en rimelig actionbasker.

12/04-06Den Ultimative Action film
Anonym
Den bedst udførte film jeg nogensinde har set. Udførte bil scener osv. Hvad kan man sige? Det er bare en super fed film, som kan ses igen og igen og lige en sidste gang. Super biler, og Angelina Jolie er jo skide sexet! alt i alt en herlig film som jeg virkelig sætter pris på.

27/03-06Gone in 60 seconds
Anonym
fed film, fede biler og gode skuespillere...

Synd for folk der læser nogle af disse latterlige indlæg, hvor det bliver påpeget at der ingen handling er, mangler mere klimaks etc.. Denne film har aldrig været en hjernevrider, og det var aldrig meningen!
De fleste med lidt viden indenfor fede biler, kender til Eleanor(shelby gt 500) og det burde da også løbe koldt ned af ryggen, i den scene hvor den bliver mishandlet af en klo!

filmen er fed, rigtig nice til hygge med gutterne eller bare en aften med popcorn osv.. Der skal ik tænkes, fat det, nyd filmen!

11/11-05Ultra fed
Anonym
Jeg synes at 60 sekund er en fed film som har de ting der skal til. Ren action og mange bilræs. Jeg synes at filmen er ultra fed med de skuespillere som er med i filmen som f. eks. Nicolas Cage som er vildt sej og Angelina Jolie som bare er for lækker.

10/11-05Tømmermændsfilm,
Der desværre mangler momenten til at være rigtig underholdende. Som en konsekvens af at det er en no-brainer actionfilm uden noget plot, der kræver igangsættelse af de små grå, er det en stor fejl at filmen har så mange døde perioder. Denne type film skal have tryk på fra start til slut for at opfylde sit mål - at underholde uden at hjernen skal aktiveres;-)

10/11-05Super actionfilm med Cage
God stemning........super action......flotte biler......og så en god gang spænding.

En film for bilfanatikere og freaks......det her er creme de la creme.

Nicholas Cage spiller som sædvanligt godt i en spændende actionfilm.

Man skal være til hurtige biler for at kunne li' denne film - ellers parker et andet sted.

Det her er biljagt i 1. parket.

08/11-05Øv...
En røvsyg film...

Det var dog kedeligt...

05/11-05Skodfilm! 8
Lam torskedum bonderøvs film som ingen historie eller plot indeholder. Endnu en typisk pengemaskine film som kun er lavet for at lokke dumme kunder i biografen. Men desværre findes der bondeknolde over alt , så den type film bliver ved med at blive produceret...øv

05/11-05Suveræn action-ræs...
Anonym
Ja er man til biler, så er man 100% til denne film.

Desuden virker filmen troværdi, og bliver ikke overspillet af skuespillerne, det skulle lige være Elenoir ( Ford Mustang ), som flyver hen over 5-6 biler på en bro , ved hjælp af en Trailer, som tilfældigvis står midt på broen..!! Men bortset fra denne scene så er filmen troværdi, spændende og underholdende...

12/02-05Enig med Thomas Nielsen
Mit indlæg kunne sagtens være en kopi af Thomas Nielsens indlæg, er fulkommen enig med. En fin action basker, med en del action, men det at der går en time før den første HELT rigitge biljagt er sgu sådan lidt......Fakta

Medvirkende
Randall "Memphis" Raines Nicolas Cage
Kip Raines Giovanni Ribisi
Sarah "Sway" Wayland Angelina Jolie
Mirror Man T.J. Cross
Toby William Lee Scott
Tumbler Scott Caan
Freb James Duval
Atley Jackson Will Patton
Roland Castlebeck Delroy Lindo
Drycoff Timothy Olyphant
Bag kameraet
Instruktion Dominic Sena
Produktion Jerry Bruckheimer, Mike Stenson
Manuskript Scott Rosenberg
Fotografi Paul Cameron
Klip Chris Lebenzon, Tom Muldoon
Scenografi Jeff Mann
Musik Trevor Rabin, Paul Linford
Genrer og relationer
Genre Action
Undergenre Kupfilm
Nøgleord Biljagt, Biltyv, Brødre, Remake, Sidste kup
Relaterede film Væk på 60 sekunder
Premieredatoer
Biograf 17.06.2000
Dvd 06.12.2000
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2000
Spilletid 120 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 93.165
Selskab The Shooting Gallery
Biodistributør Buena Vista

Se også...