Miller's Crossing - Dødens Ekko (Miller's Crossing)

USA, 1930erne. Leo er en barks irsk gangster boss and hans kompagnon Tom, der har en en svaghed for alkohol og skylder sin bookmaker penge. Den italienske gangster Johnny Caspar er ude på at nakke småforbryderen Bernie, men han beskyttes af Leo, der har en affære med Bernie søster Verna, der også har en affære med Tom. Da Tom bliver uvenner med Leo og allierer sig med Caspar, får han til opgave at myrde Bernie. © Scope

Produktionsår 1990
Genre Komedie
Instruktør Joel Coen
Medvirkende Gabriel Byrne, Marcia Gay Harden, John Turturro, Jon Polito
Spilletid 115 min.
Biopremiere 15.02.1991
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Joel Coen

(INSTRUKTØR)
De amerikanske auteur-brødre Joel og Ethan Coen har siden midten af 1980erne arbejdet sammen om en række film, der er fyldt med skæv sort humor samt talrige referencer og kommentarer til både specifikke film og klassiske amerikanske genrer. Omdrejningspunktet i deres film er oftes en forbrydelse som ikke går helt efter planen. Joel er krediter...

Anmeldere

Politiken
"Den forbliver, trods al sin flothed, sin billedmæssige gavmildhed og omhu, en noget blank og uemotionel affære, hvor den tekniske brillans klart overskygger det hjerte, vi aldrig får lov til at stirre ind i."

Berlingske
"...en både frysende og stærkt fascinerende oplevelse - en elementært spændende historie med gedigne indbyggede overraskelser og en studie i fremmedgørelse og følelsesmæssig invaliditet."

B.T.
"Det er lige så fascinerende som ubehageligt at kigge på. FILMENS handling er hverken til at referere eller følge med i."

Brugere

21/03-07What's The Rumpus?
Normalt er jeg ikke til brødrene Coens film. Finder dem for ja, kedelige i mangel af et bedre ord, men da jeg er stor fan af gangsterfilm synes et kig af denne film uundgåelig, og hvor er jeg glad for at jeg tog den beslutning. Millers Crossing er en fremragende film.

I en by et sted i forbundstidens USA er magten delt mellem de aldrende gangsterbosser, irske Leo og italienske Johnny. Førstnævntes højre hånd Tom (en altid god Gabriel Byrne) har desværre en affære med Leos love interest Verna og han bliver fordrevet fra den irske familie og går over på Johnnys side, men intet er som det ser ud.

Millers Crossing er en både indholdsmæssiget og visuelt fremragende film, fyldt med lækre farver og skøn musik, og jeg personligt havde så travlt med at kigge på Barry Sonnenfelds stemningsf...

26/08-06₪ The Coen's på seriøst grundlag ₪
Anonym
Coen-brødrene viser os på fremragende vis, hvordan filmkunsten også kan se ud. Dette er deres, og et af verdens bedste bud på den bedste gangsterfilm nogensinde. Ja, Miller's Crossing har lagt sig godt ud i dvd samlingen derhjemme, og det er med rigtig god grund. Joel og Ethan Coen kan simpelthen holde os klistret op af skærmen, til allersidste minut.

Der bliver lavet mange film, om folk der går rundt i jakkesæt, og ser cool ud. Folk tror ofte at dette er gangsterfilm. Men i Millers crossing hvendes alt på hovedet. Og som Forceoffive korrekt skriver, glemmer vi at det er hardcore gangstere vi har at gøre med. Hvis jeg endelig skulle udpege et par yndlingsinstruktører, ville Joel Coen være en af dem.

John Turturro leverer en af de bedste præstationer i lang tid. Jeg glemmer aldrig ...

20/10-05Udgivet på det danske marked?? 7
Anonym
Er der nogen der ligger inde med information om hvorvidt filmen er udgivet på det danske marked og evt. hvor den kan købes eller om den skal bestilles hjem over nettet???

05/01-05Klassisk gangster drama
Coen brødrenes "finest hour", selvom mange ville mene "Barton Fink".

Filmen er så flot og gennemført, at man næsten helt glemmer, at det er barske gangstere, vi har med at gøre.

Dette er en meget anderledes gangsterfilm i forhold til dem vi kender. Den der kommer tættest på er "Road to Perdition".

En original og stilfuld film fra Coen brødrene og grunden til, at jeg fik øjnene op for John Turturro, som i dag er min yndlingsskuespiller.

Musikken til filmen er også helt suveræn og titelnummeret har været brugt i adskillige trailers stil andre film. Bl.a. i traileren til "En verden udenfor (Shawshank redemption)".

Fantastisk film!

05/01-05- Genrebevidst perle -
Fra skæv komedie til stilren krimi. Her skifter Coen-brødrene babytyveri ud med gangsterkrig, og det må siges at være et klogt træk.

“Miller’s Crossing” er nemlig ikke blot en fremragende pastiche over gangsterfilmens storhedstid, det er samtidig en nobel genrehyldest til krimi af den gode gammeldags slags. Med et selvironisk glimt i øjet pustes nyt liv i klicheerne, og når det er så bevidst og selvsikkert gjort, som det er her, virker det umanerlig charmerende og i sidste ende forbløffende nostalgisk.

Selvom Coen-brødrene denne gang jonglerer med et større budget end de før har været vant til, administrerer de det til perfektion. Den genfundne stilsikkerhed (som vi oplevede i ”Blood Simple”) krydres med brødrenes virtuose instruktion. Det er umanerlig flot instrueret, og nok eng...

10/02-04Gangster-Opera
Anonym
Den er på en gang pastiche og krimi. Dialogen er skrevet med en humor og en musik uden lige og filmens rytme er fabelagtig.

Coen brødrenes "remake" af The Glass Key fra 1942, (en filmatisering af Dashiel Hammet romanen af samme navn) har et snirklet og noget konstrueret plot. Men dette er i dette tilfælde noget positivt, for alle de mange elementer passer så smukt ind i hinanden og ingen tråde tabes på gulvet. Chicago i trediverne. Tom er en af underverdens Bosser, Leos, højre hånd, men da Leo (spillet som en stor lun faderlig figur af Albert Finney) bliver truet af Johnny Caspar foreslår Tom et compromis. Men Leo vil ikke dele sit territorie med nogen og en krig bryder ud. Tom bruger alt og alle for at overleve. Der er ingen loyalitet og ære. Man gør alt for at redde skinnet. Eller g...

04/11-02Skal ses
Anonym
Denne Coen-film skal ses...
En klassisk gangsterfilm, med det hele

Snyd ikke dig selv.
John Turturro spiller som sædvanligt en mesterrolle..

Fakta

Medvirkende
Tom Reagan Gabriel Byrne
Verna Bernbaum Marcia Gay Harden
Bernie bernbaum John Turturro
Johnny Caspar Jon Polito
Eddie Dane J.E. Freeman
Leo Albert Finney
Frankie Mike Starr
Tic Tac Al Mancini
Borgmester Dale Levander Richard Woods
Mink Steve Buscemi
Clarence 'Drop' Johnson Mario Todisco
Tad Olek Krupa
Bag kameraet
Instruktion Joel Coen
Produktion Ethan Coen
Manuskript Joel Coen, Ethan Coen
Fotografi Barry Sonnenfeld
Klip Michael R. Miller
Scenografi Dennis Gassner
Musik Carter Burwell
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Gangsterfilm
Premieredatoer
Biograf 15.02.1991
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1990
Spilletid 115 min.
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 17.752
Selskab 20th Century Fox, Circle Films Inc.

Se også...