Spider-Man

Den sky gymnasienørd Peter Parker drømmer om smukke Mary Jane. En dag bliver bidt af en genmanipuleret edderkop, og det giver ham overmenneskelige kræfter. Da hans onkel Ben myrdes, sværger Peter at blive en superhelt. Snart står han over for skurken Green Goblin alias forskeren Norman Osborn, der har opnået stor styrke og intelligens i et vovet eksperiment, som desværre også har gjort ham bindegal. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Action, Science Fiction
Instruktør Sam Raimi
Medvirkende Tobey Maguire, Willem Dafoe, Kirsten Dunst, James Franco
Spilletid 121 min.
Biopremiere 26.06.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Kirsten Dunst

Allerede som teenager havde Kirsten Dunst en lang række film bag sig. Hun debuterede i Woody Allens 'Oedipus Wrecks' fra 'New York Stories'-trilogien (1989), og året efter var hun Tom Hanks datter i De Palmas katastrofale yuppie-satire 'Forfængelighedens bål' (1990). I Neil Jordans 'En vampyrs bekendelser' (1994) var hun barnevampyr, mens hun...

Anmeldere

Politiken
"...først og sidst er 'Spider-Man' alligevel båret af Sam Raimis uforbeholdne hyldest til tegneserieuniversets herlige forenkling og virkelighedsflugt."

Berlingske
"...Spider-Mans tiltrækkende særkende er ikke hans mageløse mod, men hans milde og melankolske godmodighed."

Jyllands-Posten
"...forventer man ét langt special effects-orgie, går man galt i byen med den gedigent, men ikke sensationelt underholdende 'Spider-Man'."

Weekendavisen
"Helt i seriens ånd har Tobey Maguire lejlighed til at nyde sin styrke, måbe over hvor meget han kan, designe sin dragt efter alle kunstens regler og bade sig i opmærksomheden, før virkeligheden kræver sin ret."

Ekstra Bladet
"...smækfuld af superflotte special effects og storslåede actionscener."

Bogart
"Det der er så storslået ved Sam Raimis instruktion er den fine balance, der er mellem de naturalistiske hverdagsscener og de vildt voltigerende stunts mellem himmel og jord."

Cinemazone
"...rap action, herligt tempo og sikker overførsel fra det animerede forlæg, og trods et par smuttere, så lover den godt for en velkommen."

Brugere

26/11-10Mesterligt!
Kanon underholdning! Spiderman bliver hurtigt din nye yndlings superhelt! det her er en fantastisk film og en af de allerbedste i sin genre. Kanon underholdning og godt skuespil. Kan ses Igen og igen.

22/02-10rimelig kedelig
Syntes bare ikke der er noget spændene i den.

08/06-09Lille peter edderkop
I de sidste par år er antallet af superhelte film fuldstændig eksploderet og konkurrencen om, hvem der kan lave den mest underholdende en af slagsen, bliver hårdere og hårdere og det gik for alvor op for mig, da jeg genså den kun 7 år gamle ”Spider-Man”.

Jeg siger ikke at filmen er dårlig, men den lider dog under et stort problem, som de fleste ettere i denne genre gør. Det er nemlig filmen som skal introducere os for karaktererne, hovedpersonens oprindelses historie, hvordan han fik sine superkræfter og hvordan han fik sin dragt osv. Dette kan være et stort problem for visse film og ”Spider-man” er desværre en af disse. Filmen tager alt for lang tid om at komme op i gear og det persondrevne drama, bliver aldrig rigtig spændende, så derfor ender jeg med at vente på action scenerne, s...

04/01-09Superhelteevner og teenagenykker
”Med store evner kommer et stort ansvar.” En skelsættende og skæbnesvanger sætning for en af alle tiders mest elskede superhelte. Et visdomsord som fungerer som et moralsk guidende kompas for det melankoli ramte menneske, Peter Parker, som både står på dørtærsklen til den store fagre voksne verden, mens den ene fod endnu står i gangen ved sikkerheden, børneværelset og det befriende uansvarlige. Midt i en svær tid præget af pubertet, boblende hormoner og mobberi, får den nørdede og kiksede Peter Parker lige pludselig upåagtede nogle evner udover det menneskelige og pludselig bliver den generte dreng, med en livslang kærlighed til klassens flotte pige, ramt af en gave og en forbandelse på en og samme tid.

Præmissen er god og simpel, og Peter Parker og hans heroiske dubleant vil altid ...

07/06-07Gaab
Modsat feks. X-men serien, så er spiderman en kedelig gang sødsuppe, krydret med product-replacement og national-patriotisme.
Efter at Peter Parker springer ud som spiderman går det hurtigt ned af bakke for filmen.
Tegneserierne er klart at foretrække, specielt de tidligste udgaver.

04/06-07De flotteste effecter blandet med med et godt eventyr
Der er ingen tvivl om at 1'eren af Spider-Man er meget bedre en 2'eren. Eventyret og stemningen er MEGET MEGET bedre i 1'eren.
Som jeg ser det med de fleste film, er 1'eren bedst, og især i dette tilfælde.

God film som kan ses igen og igen og igen........

29/05-07den bedste superhelte film....
medt et godt stykke arbejde og et godt manuskript samt en god portion af de bedste effecter jeg har set i mange år kan spider-man ikke fortjene andet end en oscar pris. jeg plejer at være til batman, men denne film slog benene væk under mig.

den var både dramatisk og effecterne er på det højeste. en film der vil glæde langt de fleste superhelte fans. en fascinerende film om en dreng der bliver bidt at en edderkop og senere får titlen som spider-man. jeg er overbevist om at dette er den bedste superhelte film jeg har set i hele mit liv. Så 6 oscar vindene stjerner til spider-man

07/05-07- Romantisk superhelt -
Tegneserie-filmatiseringerne begyndte for alvor at indtage Hollywood efter at Spider-Man omsider fik sin længe ventede debut på det store lærred, og det forstår man egentlig godt.

For som kulørt og actionfyldt underholdning leverer filmen i et tempo der er højt men aldrig overgearet. Filmens romantiske del sørger for lidt modvægt, således at det hele ikke blot ender som et tomt brag - dog må det her tilføjes, at selvom følelserne aldrig bliver pladderromantiske, så trækkes de i langdrag i perioder, og denne del fylder ganske enkelt for meget i filmen.

Nuvel, som actionfan bliver man ikke svigtet, og selvom man ønskede der var mere af det, så er ramasjangen utrolig effektiv og vellavet takket være et stærkt øje for det visuelle i form af ”Evil Dead”-instruktøren Sam Raimi. Effektern...

04/01-07Helten med det største følelsesregistre...
Godt "spinnede"... Spider-man er dømt til succes - og spinnende god underholdning!

01/11-06spider
ikke bedre end 2ren men er god og er stadig en klasikerFakta

Medvirkende
Spider-Man Tobey Maguire
Green Goblin Willem Dafoe
Mary Jane Watson Kirsten Dunst
Harry Osborn James Franco
Onkel Ben Parker Cliff Robertson
Tante May Parker Rosemary Harris
J. Jonah Jameson J.K. Simmons
Eugene 'Flash' Thompson Joe Manganiello
Maximilian Fargas Gerry Becker
Joe Robertson Bill Nunn
Hoffman Ted Raimi
Opråber Bruce Campbell
Bag kameraet
Instruktion Sam Raimi
Produktion Ian Bryce, Laura Ziskin
Manuskript David Koepp
Forlæg Stan Lee, Steve Ditko
Fotografi Don Burgess
Klip Bob Murawski, Arthur Coburn
Scenografi Neil Spisak
Musik Danny Elfman
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord Baseret-på-tegneserie, Dobbelt identitet, Edderkop, Marvel Comics, Teenager
Relaterede film Spider-Man 2, Spider-Man 3, The Amazing Spider-man - 3 D, The Amazing Spider-Man - 2 D
Premieredatoer
Biograf 26.06.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 121 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 424.602 (#148)
Selskab Columbia Pictures, Sony Pictures Entertainment, Marvel Entertainment
Biodistributør Nordisk Film

Se også...