Gamle mænd i nye biler

Kort efter at Harald er løsladt, bliver han mindet om at har en større gæld, der skal betales pronto. Desuden får han til opgave af sin døende plejefar, Munken, at finde farens rigtige søn Ludvig. Harald hyrer de to kokke, Peter og Martin, til at hjælpe med at befri Ludvig fra et svensk fængsel. Efterfølgende planlægger de to sønner at lave et bankrøveri for at finansiere faderens levertransplantation. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Action, Komedie
Instruktør Lasse Spang Olsen
Medvirkende Kim Bodnia, Tomas Villum Jensen, Nikolaj Lie Kaas, Iben Hjejle
Spilletid 95 min.
Biopremiere 12.07.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Lasse Spang Olsen

(INSTRUKTØR)
Lasse Spang Olsen var i mange år primært kendt som en af Danmarks førende stuntmænd, men det ændrede sig i løbet af 1990’erne, da han instruerede flere kortfilm samt spændingshistorien 'Operation Cobra' (1995). Olsen er uddannet som filmfotograf og grundlagde i 1986 den første skole for stuntmænd i Danmark. Selv har han lavet og instrueret st...

Anmeldere

Politiken
"...en filmet brainstorm, hvor alle de løse ender og dårlige brandere er i forbløffende overtal."

Berlingske
"...vi har hørt vittighederne før, og vi forudsiger karakterernes handlinger fra start til slut, selvom der bestemt er perler undervejs."

Jyllands-Posten
"Den er ingen ting i den film, og den giver sig heller ikke ud for mere, men hvor er den dog prægtig, lovløs, grotesk underholdende og med fuld knald på billeder og handling hele tiden."

Weekendavisen
"Det er strømlinet moderne humor: pubertær, misogyn, menneskefjendsk - og stolt af være det, vel at mærke."

Information
"...filmen rummer akkurat tilstrækkeligt med påfund til, at den kan gøre det ud for acceptabel sommerunderholdning."

Ekstra Bladet
"...en pinlig og usympatisk bundskraber med dårlig humor og elendige, langtrukne, provinsielt overgearede actionscener."

B.T.
"Selvom filmen imponerer med solidt skuespil, sorte humoristiske indslag og macho-møder-mus attituder, så er historien alligevel for banal til at virke som andet end en slingretur over til næste action-højdepunkt."

Cinemazone
"Man griner sjældent, og selv om action-stykkerne er iscensat flot efter danske forhold, så er den sammenhæng, de skal fungere i, for rodet og ufokuseret, og de taber derfor ved at blive blandet sammen med for mange andre stilarter og tonelejer."

Brugere

30/10-11Dansk actionkomedies guldperle
Gamle Mænd i Nye Biler er en actionkomedie fra dansk actionkomedies guldalder. En guldalder, der strakte sig cirka fra slutningen af 90'erne til starten af 00'erne, og præges også af titler som:
- I Kina Spiser de Hunde
- Inkasso
- Den Gode Strømer
- Terkel i Knibe

Men, af al beskedenhed vil jeg påstå, at Gamle Mænd i Nye Biler er klassikerEN. En film, der bør stå hos enhver danskers filmsamling - intet mindre!
De danske, snobbede filmanmeldere kan ikke lide denne slags film. De vil hellere have et eller andet dødsygt dramaspil, som er så gennemskueligt og kedeligt, at man selv skal være en røvsyg person, for at gide at se det. Og nåja, så skal de også helst være fra USA - Danmark er for lille til dem. Men ikke til mig - og jeg bliver aldrig træt af geniale film som Gamle Mænd i ...

22/01-08lorte action komedie skuffer
gamle mænd i nye biler lever langt fra op til kategorisering som action komedie. da den ikke en gang er sjov. Actionscenerne er håbløst primitivt opbygget. jeg har filmen selv på DVD jeg så den 2-3 gange ellers har filmen aldrig være i DVD maskinen.

22/06-07Overgearede Actionscener
Pinlig og usympatisk bundskraber med dårlig humor og elendige, langtrukne, provinsielt overgearede actionscener

21/01-07Ingen Nåde. Ingen Høflighed. og ingen Hunde.
Hvis du har set "I Kina Spiser De hunde" SKAL DU HELT KLART SE "Gamle mænd i nye biler" den er sjov den er useriøs og den er en af de bedste danske film. der er vold blod og latter i denne fantastiske fortsættelse. Man kan bare ikke undgå en latterkrampe og man er lige ved at få ondt i maven af grin. 1'ern var god men 2'ern er også i den grad fed og helt klart bedre end den første. den fortjener en stjerne mere end den anden og det er fordi den har nogle af de bedste danske skuespillere med og fordi den helt klart indeholder Action som den første ikke kunne levere på samme måde. en pæn og nok en af de bedste danske film jeg har set. en 5 stjernet mega griner'n Film.

30/09-06₪ Gammel dansk ₪
Anonym
Gamle Mænd i Nye Biler er en kedelig, omgang action der ikke ved om den skal være dybt seriøs eller totalt fjollet actionkomedie.

Danmark har for alvor taget actionkomedie genren til sig, og der er ikke nogen rigtigt vellykkede af slagsen endnu. Blinkende Lygter var god, men heller ikke rigtigt på det stadie hvor man tænker: ”Vov.. Det var sateme godt klaret!”. Bevares, der er da nogen meget gode jokes med i denne her, men man kan bare ikke rigtigt se bort fra, at historien er utroligt forudsigelig.

Actionsekvenserne bliver aldrig rigtigt medrivende, og det var virker lidt som om at de har placeret de fleste af pengene på skuespillerne, og så prøvet at lave action scenerne flotte alligevel. I I Kina Spiser de Hunde var der coole og groteske vold, men den har de sparret os for den...

05/11-05Omatt og omatt kæmpe bra
Anonym
Ahhh, de har gjort det igjen. Her er de tilbake hele gjengen. Og de er tilbake med glans. Denne gangen har Harald sin foster far blivet syk. Hans siste ønske er å få se sin biologiske søn Ludvig. Dette viste seg å vere ganske enkelt... bare til at de fant ut at han var i sverige, i det best bevoktede fengsel der er der. De der tilbake og alt er like bra. Jeg elsker simpelten Nikolaj, Kim og Tomas. Svensken Torkel gjør heller ingen dårlig jobb.

18/06-05ØV!
Sådan noget lort!

I Kina spiser de hunde, synes jeg var smadder skæg og ganske underholdende, men fortsættelsen her...den, er simpelthen bare for dum og umorsom.

Jeg tror liiige, at jeg har fået nok af Nikolaj Lie Kaas og Tomas Villum Jensen i nogle år...

23/05-05Nye kvinder i gamle cykler
Fantastisk underholdning, med tonsvis af fornøjelige, skægge og hylende morsome detaljer.

Nej, den lever ikke helt op til 'I kina spiser de hunde', men den formidable underholdning og de hylende sjove detaler findes også i denne psykopatisk underholdende film!

05/04-05Som titlen antyder...
... i en let omskrivning af talemåden "gammel vin på nye flasker", så er det ikke de mest originale og opfindsomme idéer, der ligger bag denne film, men snarere lyst til lidt sjov (samt antagelig lidt kassetænkning).

Hvis man slet ikke kunne få nok af humoren fra forgængeren "I Kina...", skulle dagen nok være reddet med denne opfølger. Men selv når dette er sagt, ligger det fast, at hvor den første film bød på en sammenhængende (ja næsten meningsgivende) - om end flyvsk - ramme omkring de mange, indrømmet, sjove actionscener, så er savner disse optrin pointe og formål i opfølgeren.

Egentlig befinder jeg mig godt med den "amoraliserende vold", som begge Spang-Olsens film dyrker, men når det bliver komplet ligegyldigt for handlingen, og pointerne samtidig ikke sidder i øjet, så falde...

26/02-05Jo, der er underholdning!!!!!
Kæft mand. Nu hvor jeg genser mange af de film jeg så tideligere, finder jeg dem helt anderledes! Det er nok fordi det er så uendelig længe siden jeg har set den, denne gang fandte jeg den underholdende næsten fra start til slut. Og humor mangler den heller ikke.Fakta

Medvirkende
Harald Kim Bodnia
Peter Tomas Villum Jensen
Martin Nikolaj Lie Kaas
Mille Iben Hjejle
Ludvig Torkil Pettersson
Munken Jens Okking
Vuk Brian Patterson
Sygeplejerske Dorte Daugberg
Dan Hansen Thomas Rode
Ratko Slavko Labovic
Erling Jacob Haugaard
Bag kameraet
Instruktion Lasse Spang Olsen
Produktion Michel Schønnemann, Michael Obel
Manuskript Anders Thomas Jensen
Fotografi Henrik Kristensen
Klip Mikkel E. G. Nielsen
Musik George Keller
Genrer og relationer
Genre Action, Komedie
Nøgleord Bankrøveri, Fængselsflugt
Relaterede film I Kina spiser de hunde
Premieredatoer
Biograf 12.07.2002
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2002
Spilletid 95 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 337.354 (#232)
Selskab Thura Film A/S
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...