The Last Temptation of Christ

Da Guds søn hænger på korset, hallucinerer han om det liv, han kunne have fået. Havde det været bedre at vedkende sig sine verdslige lyster og få kone og børn og ende som respekteret tømrermester? Filmen rejser flere andre spørgsmål: Var Jesus som tømrer selv med til at lave kors til korsfæstelser, havde han sex med Magdalene, og lokkede han Judas til forræderi, fordi han havde brug for selviscenesættelsen? © Scope

Produktionsår 1988
Genre Drama
Instruktør Martin Scorsese
Medvirkende Willem Dafoe, Harvey Keitel, Barbara Hershey, Harry Dean Stanton
Spilletid 164 min.
Biopremiere 30.09.1988
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Harvey Keitel

Harvey Keitel brugte sin ungdom på teaterscenen og har siden gjort sig gældende som karakterskuespiller med en række store optrædender i små, skæve film. Han var med i flere af de tidlige Scorsese-film og kan ofte opleves i intense roller som hårdkogt mand, der oplever verdenen fra gadeplan. Han kom ud til et stort publikum med små, velskårne...

Brugere

15/04-04se passion istedet!
Anonym
Leder man efter en god jesus film bør man nok overveje at vælge Passion of... istedet for den her. ikke nær så realistisk eller blodig som den anden. men den er alligevel meget god!

15/04-04Peter Gjerlev
Anonym
It's All About Love var en fantastisk film.

Nøjagtigt ligesom i Cold Mountain, som vi har snakket en del om, viser Vinterberg, hvordan vi misbruger kærligheden til helt andre formål.

De elskede ikke hinanden, men de var derimod forelsket i kærligheden. De var to stakler, der netop misbrugte kærligheden som selvtilfredsstillelse i deres eget miserable liv.

Mest rammende illustreret, da hun siger at hun godt kunne tænke sig at blive gift, hvortil han svarer, "men vi er jo gift". Det rammer nutidens Popstars-generation lige på sigtekornet.

At flygte med sin fraseparerede kone, fordi der opstår lidt spontan spænding og tro, at man bare kan flygte fra virkeligheden og opleve kærlighedens klimaks igen og igen: Det er det Vinterberg vil vise.

Deraf filmens navn. De to tosser ha...

14/04-04Interessant diskussion...
Anonym
Jeg har læst diverse indlæg igennem om "Last Temptation..", og jeg må indrømme, som noget nyt for Scope er dette rent faktisk blevet en interessant og dybdegående diskussion, hvor folk har givet deres holdning tilkende på en mere intelligent måde (Jesper Steen og Simone bl.a.) end det tidligere er set på denne film-debat-side - dog er der stadig den vedholdende irriterende Sandman...

Jeg har altid selv haft svært ved at bedømme denne film, og finde ud af hvorvidt jeg egentlig kan lide den eller ej. Jeg har efterhånden set den et par gange, og jeg må sige at hver gang er det ikke blevet lettere for mig! Jesus-emnet er selvfølgelig et emne man skal gå varsomt tilværks med, og jeg må sige at Scorsese formår, efter min mening, at være så tro mod myten taget i betragting af, hvor meget han...

14/04-04om igen
Anonym
Kære JBC. Jeg kan godt forstå dit forsvar for at man godt kan leve sammen og have et sexliv uden at man synder. Men da mange af de velkendte religioner så dagens lys var folk mere primitive og man havde så at sige ikke et samfund til at straffe een for forbrydelser. Den eneste måde man kunne rette lidt op på folkemoralen var at lave en del regler og kalde dem for bud/regler fra Gud. På den måde kunne man holde folk i ave.
Det er jo i og for sig pudsigt at der ikke er blevet skrevet videre på biblen i mange 100 år. Burde den snart ikke blive opdateret??

14/04-04Voldtægt
Anonym
Se, det er hvad i prøver i jeres religions vanvid at lægge mig i munden. Jeg har sku da aldrig nævnt noget som helst om voldtægt, hvor kommer det ind i billedet. Det er da netop holdninger som jeres der skaber seksuelle frustrationer som senere er med til at skabe voldtægtsforbrydere. Jeg snakker jo ikke om at sex er en god ting ved overgreb, udnyttelse af andre mennesker eller andet. Jeg skrev netop ligeværdige mennesker.

Hvad er at elske? Det er jo mange ting. Der er også den seksuelle tiltrækning to mennesker kan have til hinanden. Hvorfor skulle sådanne to mennesker ikke kunne nyde sex sammen, uden at skulle binde sig som kærester, indtil de finder den rigtige så at sige. Så længe man er åben og ærlig og ikke udnytter andres følelser. Selvfølgelig vil der altid være nogen der vil ...

14/04-04Til JCB
Anonym
Vel er sex en nydelse, men det kan da også være en smerte, man kan påføre andre(bl.a. voldtægt). Derfor er sex bedst med en partner man elsker og stoler på. Desuden bør sex ifølge nogle religioner være et udtryk for at man elsker hinanden.

14/04-04?
Anonym
Og hvorfor skal man lære at afstå fra en nydelse. Sådan en omgang forstokket og livsbegrænsende holdning og gajolfilosofi. Sex er til for at det skal nydes med ligeværdige mennesker uden at føle sig syndig, skyldig eller skamfuld over det. Længere er den ikke. Alt andet er en total fejlopfattelse.

14/04-04Save A Prayer
Anonym
PG,

Skotte har jeg ved gud aldrig kunnet klare. Hans friske, påtaget-vidende stil er hul som et chokoladepåskeæg. Skotte vil have bangtjubang, og når Tarantino drister sig til at blande kunst i bægeret, kan han ikke følge med. For slet ikke at tale om rene kunstoplevelser, hvor hans storbygen knækker over i en mutation.

Rou forstod hvad Vinterberg ville med It's All About Love i modsætning til næsten alle andre danskere. Skotte var vel faldet i søvn, samtidig med at skøjteprinsesserne blev mejet ned.


J.B.C.

Kan du ikke læse hvad han skriver: - SELVTILFREDSSTILLELSE - som Kierkegaard sagde, man skal lære at afstå fra en nydelse (eller noget i den retning). Så hvem har meget at lære ??

14/04-04Stop
Anonym
Hvor naiv kan man være. Hvordan kan man vide at den man har sex med er en man elsker for livet? Og hvordan kvinden ville have haft det hvis Jesus bare var gået efter hyrdetimen....Ja, måske hun synes hun have fået et godt knald. Der findes faktisk også kvinder der kan lide sex uden at de straks skal gøres til ofre af fordomsfulde religioner der forsøger at holde dem nede. Der er vist nogen der har meget at lære endnu.

14/04-04Like An Angel
Anonym
Det kommer med alderen, at man får en bedre fornemmelse for hvad man skal bruge sin tid på.Fakta

Medvirkende
Jesus Willem Dafoe
Judas Harvey Keitel
Maria Magdalene Barbara Hershey
Saul Harry Dean Stanton
Pontius Pilatus David Bowie
Jomfru Maria Verna Bloom
Johannes døberen Andre Gregory
Engel Juliette Caton
Gammel mester Roberts Blossom
Zebedee Irvin Kershner
Jakob John Lurie
Bag kameraet
Instruktion Martin Scorsese
Produktion Barbara De Fina
Manuskript Paul Schrader
Forlæg Nikos Kazantzaki
Fotografi Michael Ballhaus
Klip Thelma Schoonmaker
Scenografi John Beard
Musik Peter Gabriel
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Jesusfilm
Nøgleord Baseret på roman, Hallucination, Jesus, Korsfæstelse
Premieredatoer
Biograf 30.09.1988
Dvd 20.12.2000
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Den sidste fristelse
Land USA
Produktionsår 1988
Spilletid 164 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 26.567
Selskab Universal Pictures, Cineplex Odeon Films

Se også...