Resident Evil

Da en dødelig virus slipper løs fra den bioteknologiske virksomhed Umbrella Corporation, forsegler supercomputeren The Red Queen det underjordiske forskningsanlæg og dræber alle medarbejderne. Alice og Rain får til opgave at isolere virusen, og de erfarer snart, at medarbejderne alligevel ikke er rigtig døde, men derimod en slags zombier. Under deres arbejde finder de yderligere skræmmende resultater fra forskningen. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Gyser, Thriller
Instruktør Paul Anderson
Medvirkende Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Eric Mabius, James Purefoy
Spilletid 101 min.
Biopremiere 07.06.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Milla Jovovich

Hvem husker ikke den ukrainsk-fødte Milla Jovovich som Lilli i "Tilbage til den blå lagune (1991)? Senere har hun haft nævneværdige roller i Spike Lees "He got game" (1998) og, selvfølgelig, i Luc Bessons "Det femte element" (1997). I 1994 udgav hun under navnet Milla cd'en "The Divine Comedy", der er blevet beskrevet som en blanding af Kate ...

Anmeldere

Berlingske
"...kalkulerede chok, ulækre special effekter, ulogiske forviklinger og dårlige replikker afløser hinanden som kugler fra et maskingevær."

Jyllands-Posten
"...når handlingen er så skingrende forudsigelig og forvrøvlet som tilfældet er, er det svært at sidde og klappe i hænderne..."

Kino
"...baseret på en række computer og playstationspil af samme navn. Spillene er især kendt for deres evne til at skabe en dejlig uhyggelig stemning, og det er den følelse man nu prøver at overføre til det store lærred."

Cinemazone
"Det er længe siden, vi har set en god zombiefilm - og holdt op mod mængden af amatøragtige B-film, genren har måttet udstå, klarer Resident Evil sig alligevel hæderligt..."

Brugere

12/05-08En zombie, to zombier, tre zombier...
Fed zombie-film. Kan sagtens ses igen.. .

27/01-08Alice i eventyr… næ zombieland
Resident Evil var tilbage i 2002 en for nogen længe ventet filmatisering af det populære computerspil af samme navn. Da jeg aldrig har spillet spillet beror min vurdering af filmen på dennes kvalitet isoleret for, hvilket kvaliteter spillet end måtte have. Paul Andersons vision af et zombieplaget Umbrella undergrundskompleks er et tempofyldt b-actionsammenrend af alt godt fra sci-fi og horror genren, hvor originalitet er en by i Rusland. Med sin yderst primitive dagsorden formår Resident Evil dog alligevel at underholde på et ”jeg slår hjernen fra plan”, som gør, at den ikke er helt useværdig.

En flok elitesoldater sendes ind i et isoleret område, som pludselig oversvømmes med drabelige monstre/zombier. Ikke alene skal vores helte nu forsøge at overleve og slippe væk. De skal også gø...

20/07-07God underholdning
Commando-team skal trænge ind i et underjordisk laboratorium, hvor et menneskabt virus er sluppet løs og har forvandlet mennesker til zombier. Teamet skal finde frem til hovedcomputeren for at standse smitten. Dette er handlingen kort og det virker ret tyndt i filmens helhed. Men alligevel fanger filmen rimelig godt og er fantastisk spændende fra start til slut. God underholdning.

19/08-06Hate or Love
Resident evil er en film, man hader eller elsker. har aldrig rigtig hørt nogen sige "den var da okay". Enten kan man lide den eller også hader man den. Jeg syntes selv den er rigtig god, selv om den godt kunne være meget bedre. Den har nogle gode ting fra spillene med, men mangler stadig en del at den stemning og uhygge der er i spillet.

09/06-06₪ Lige så død som fjenden ₪ 2
Anonym
Dette er en film jeg vil kalde for sløv. Resident evil er en Kedelig, makaber, forudsigelig film. Lad os håbe at sådan et kiks aldrig sker igen.

Milla Jovoich spiller som sedvagentlig åndsvagt, og Milla er med til at får scoren til at blive lavere. Denne film er et sandt makværk. Mortal Combat var også uffateligt ringe, og jeg mener ikke at Paul Anderson kan instruere overhovedet. At zombierne ikke er uhyggelige på nogen måde er så en anden sag.

Filmen er en stor omgang lort, og ikke engang de værste Brian'er ville finde den uhyggelig eller underholdene. Hvad angår computer-effekter er filmen en lækkerbisken, men hvad hjælper det når historien og skuespillet bare ikke kan holde noget som helst kørende? Jeg hader ihverfald Resident Evil

28/03-06100 % mislykkelse
Denne film er noget af det ringeste, jeg nogensinde har set...

06/02-06GENIAL!!
Anonym
Dette er en af de bedste gysere/Zombie film jeg har set..
med fede kamp scener,fede detaljer,og er simpelthen så skræmmende at man ikke keder sig et sekund..
handlingen er også tricky, og hvis man ikke har spillet resident spillene kan man hurtigt blive forvirret, men dette er virkelig en film i verdensklasse indenfor denne genre!!!

Jeg har set den 7 gange, og har ikke kedet mig en eneste gang!!

Mila er fantastisk!

25/09-05Fedt score
Først og fremmest vil jeg gerne fremhæve filmens score. Den giver en fantastisk skummel stemning, og passer rigtig flot til den gode fotografering og lyd, som filmen besidder.

Men hvor den tekniske del er flot og stemningsfuld, er skuespillet faktisk ringe. Milla Jovovich er altså model, ikke skuespillerinde. Og Michelle Rodriguez skal bare spille sej endnu engang, ligesom i S.W.A.T.
De to skal bære filmen, da de er de eneste kendte medvirkende. Det kan de ikke, og det ødelægger desværre mit indtryk på filmen, så jeg kun vil kalde den halvgod.

28/04-05Silent hill
Castet til den kommende filmatisering af videospillet "Silent Hill" er nu blevet opdateret med en række nye navne. Sean Bean, Laurie Holden, Deborah Kara Unger, Kim Coates og Tanya Allen er alle blevet tilføjet til rollelisten.

Filmen handler om Rose, en kvinde der leder efter sin forsvundne datter, der spilles af Jodelle Ferland fra Terry Gilliams kommende "Tideland". Bean har fået rollen som hendes mand, mens Holden skal spille en politibetjent.

Gyserfilmen "Silent Hill" instrueres af Christophe Gans og har Radha Mitchell i hovedrollen som Rose.

19/03-05Ikke som spillene
Anonym
Resident evil 1 er ikke som vi kender fra spilserien, men den er god nok alligevel, selvom historien er rodet så finder man lidt efter lidt ud af handlingen.Fakta

Medvirkende
Alice Milla Jovovich
Rain Ocampo Michelle Rodriguez
Matt Addison Eric Mabius
Spence Parks James Purefoy
James P. Shade Colin Salmon
Chad Kaplan Martin Crewes
Dr. Lisa Heike Makatsch
Mr. Grey Ryan McCluskey
Mr. Green Oscar Pearce
Ms. Black Indra Ové
Bag kameraet
Instruktion Paul Anderson
Produktion Paul Anderson, Jeremy Bolt, Bernd Eichinger, Samuel Hadida
Manuskript Paul Anderson
Fotografi David Johnson
Klip Alexander Berner
Scenografi Richard Bridgland
Musik Marco Beltrami
Genrer og relationer
Genre Gyser, Thriller
Undergenre Zombiefilm
Nøgleord Baseret-på-computerspil, Virus
Relaterede film Resident Evil: Apocalypse, Resident Evil: Extinction, Resident Evil: Afterlife, Resident Evil: Retribution, Resident Evil: The Final Chapter
Premieredatoer
Biograf 07.06.2002
Dvd 04.12.2002
Øvrige oplysninger
Land Tyskland, USA, Storbritannien
Produktionsår 2002
Spilletid 101 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 10.960
Selskab Constantin Film Produktion GmbH, Intermedia Films, Impact, Metropolitan, New Legacy

Se også...