Signs

Pennsylvania, USA. En dag opdager familien Hess en række af store mystiske cirkler og linier aftegnet i deres kornmark. Det bliver begyndelsen til en stor test for familieoverhovedet Graham, der forsøger at finde en forklaring for mysteriet © Scope

Produktionsår 2002
Genre Science Fiction, Thriller
Instruktør M. Night Shyamalan
Medvirkende Mel Gibson, Joaquin Phoenix, Rory Culkin, Abigail Breslin
Spilletid 107 min.
Biopremiere 30.08.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Mel Gibson

Mel Columcille Gerard Gibson er blot et ud af de 11 børn, som hans irsk-katolske forældre har sat i verden (Gibson er selv far til syv). Og nej, han er altså ikke australier; Gibson flyttede først down under med sin familie som 12-årig. Hans internationale gennembrud kom med den benhårde actionfilm 'Mad Max 2' (1981). Det maritime drama 'Boun...

Anmeldere

Politiken
"Det er med andre ord Shyamalans insisteren på den spirituelle dimension, der kommer til at hænge med den tunge ende nedad i en film, hvor spændingsopbygningen er anderledes velfungerende."

Berlingske
"Det interessante og særdeles vellykkede ved 'Signs' er, at instruktøren denne gang formår at blande familiedrama, psykothriller, science fiction og eksistentiel erkendelsesrejse..."

Jyllands-Posten
"Er man glad for popcorn-film af den mere fordringsfulde variant, så er 'Signs' heldigvis en rimeligt kompetent instrueret affære, der tilmed kan prale af at have hele to overbevisende børn på rollelisten."

Weekendavisen
"Mel Gibson udtrykker dette med en fuldkommen nedtonet fremstilling, som næsten - men også kun næsten - får os til at glemme, at den sorgramte mand er en Hollywoodstjerne, der spiller formørket for pengenes skyld."

Ekstra Bladet
"...vil både være en genuint spændende science fiction film og fortællingen om en mands åndelige kamp."

B.T.
"Shyamalan er en filmkunstner der behersker alle metierens fineste faser fra personinstruktion til effektiv suspense. Kort sagt -han leverer den langtidsholdbare vare og så er det op til publikum at pakke den ud. Hvis man tør."

Cinemazone
"en tæt og ofte klaustrofobisk gyser, som nok handler om rumvæsner og den større sammenhæng, men som leverer sine meste kontante og effektive, når den blot koncentrerer sig om den nære uhygge."

Brugere

02/11-16 There's a monster outside my room! 3
Gensyn på BD.

Spændende take på invasion-genren, som fokuserer på én families kamp for at holde sammen i vanskelig situation. Tilskueren bringes i følelsesmæssig øjenhøjde med familien, der for mig hæver filmen over genrens normer.

Spændingen forbliver intakt til det sidste og den innovative brug af lyd gør det til en fornøjelse at gense filmen. Underlægningen er gammeldags på den gode måde og veksler ubesværet mellem det dramatiske og følelsesladede.

Bag kulissen på filmen afslørede, hvor effektivt og praktisk man gik til værks under optagelserne. Filmen står næsten i diametral modsætning til nutidens frådseri i effekter, der skal bære læsset i den type film. 9/10

Nydeligt HD transfer, forresten.

06/07-07Intens Thriller....
Intens Thriller, som langsomt for dit blod til at fryse til is, og som ligeså stille lukker dig inde i et univers af Okkult Sort Horror.

23/06-07Kedeligt
Ikke helt vellykket, mangler mere gys og skræk.

15/05-06Hahaha
Den er godt nok sjov den her film.
Hvis man prøver at tage den alvorligt bliver man ganske skuffet. Man får nogle gode chok undervejs, men slutscenen, mand... - ALT falder til jorden i den scene!

Mel Gibson overspiller så voldsomt i den her film, det er slet ikke til at se på!

Men hvis man gerne vil have lidt hjernedød underholdning til afslutning af en filmaften er den her perfekt. Men jeg kan godt nok ikke tage den alvorligt...!

17/04-06Okay.
Jeg sad og så signs for anden gang i tv i går. Jeg syntes det er en meget god film, fint skuespil og stemningen af en slags verdens undergang. I hvert fald kunne jeg godt forestille mig det som virkelighed, for den er jo ikke rigtigt urealistisk på nogen måde. Der var vidst også en af jer som sagde noget om den menneskelige frygt som shala..bla bla's film er bygget over. Men på en eller anden måde så er klimaks ikke så stort som man havde troet. Det mest uhyggelige ved filmen er børnefødselsdagen i Brasilien, og ikke da rumvæsenerne prøver at komme ind i huset.

Så jeg giver den 4, for at være en god film men uden et godt klimaks.

16/04-06ØV BØV
Anonym
Jeg synes den var dårlig... alt for lidt klimaks og alt for meget indledning.. øv øv. Men god Mel

07/04-06Fremragende Studie I Frygt 17
Mel Gibson funkler som troløs præst i denne mesterlige, lille sci-fi thriller fra M.Night.Shyamalan

Efter Nights skuffelser med Den Sjette Sans og Unbreakable overbeviste han endelig. Shyamalans indgangsvinkel til frygten for det ukendte er intet mindre end mesterlig, allerede fra de første scener hvor familien får støj på baby-walkien begynder de små hår at rejse sig og med en perfekt blanding af klam stemning og fremragende musik af James-Newton Howard lykkes det alle filmens chockeefekter at fungere til punkt og prikke og sådan fortsætter det hele filmen igennem. Hvem kan glemme videoptagelsen fra børnefødselsdagen i Brasillien? Aldrig har jeg set mage til timing!

Mel Gibson og Joaquin Phoenix spiller begge fremragende og udgør et perfekt team som de to brødre, der forsøger at f...

04/04-05Forstår ikke.
Anonym
Jeg forstår ikke hvorfor rumvæsnerne rent fysisk selv skal gå i "marken" og gå i fysisk slagsmål med menneskene, nu når de burde have andre, og lettere metoder at få has på dem på? Derfor bliver slutningen for mig et antiklimaks, selvom selve rumvæsnet afsløres for første gang rent visuelt. Men det trick går kun hvis man er en filmisk begavet Spielberg, og den satans gummihaj er istykker. Filmen er ren teknik på alle fronter. Her er intet hjerte eller livserfaring at nære sig ved. Shyamalan vil for mig, til evig tid, være en B-FILMS instruktør, som leger med de store budgetter. Hans film savner ganske simpelt en modenhed og dybere mening. Han er for mig en visuel begavet hyldest, til mestrene Hitchcock, Spielberg og Ford.

04/04-05Mesterlig Film!
Forrygende underholdende, hyggelig, uhyggelig, og fantastisk skræmmende! Man kan tydeligt mærke at det er den samme mester der har lavet "Den sjette sans" som dette mesterværk!

Filmen indeholder stort set alt hvad en god film skal indeholde... Der er gys, perfekt stemning, gode skuespillere, og et genialt plot! Det eneste der kunne gøre den en LILLE tand bedre end den er, var hvis der var smuk musik. Ellers et totalt underholdende, skræmmende, spændende mesterværk lavet af gysermestren!

01/02-05Flot Shyamalan...
Filmen i sig selv er ok, og den har helt klart nogle klassiske spændingelementer, men der er et eller andet ved den, der gør den til en mindre intens oplevelse!
Måske er det fordi jeg har avertioner mod sødsuppe og malplacerede vittigheder, måske er det fordi mel gibson aldrig har været min favorit, men filmen fortjener max 3 stjerner.
Alle de små vittigheder der bliver fyret af, er fuldstændig irrelevante og absolut ikke humouristiske... At børnene der står for en stor del af de dårlige lines så spiller elendigt det er noget andet!Fakta

Medvirkende
Graham Hess Mel Gibson
Merill Hess Joaquin Phoenix
Morgan Hess Rory Culkin
Bo Hess Abigail Breslin
Cherry Jones
Patricia Kalember
Jose L. Rodriguez
Bag kameraet
Instruktion M. Night Shyamalan
Produktion M. Night Shyamalan, Frank Marshall, Sam Mercer
Manuskript M. Night Shyamalan
Fotografi Tak Fujimoto
Klip Barbara Tulliver
Scenografi Larry Fulton
Musik James Newton Howard
Genrer og relationer
Genre Science Fiction, Thriller
Undergenre Overnaturlig gyser
Nøgleord Alien
Premieredatoer
Biograf 30.08.2002
Dvd 26.02.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 107 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 159.664
Selskab Blinding Edge Pictures
Biodistributør Buena Vista

Se også...