Monster's Ball

Georgia, USA. Hank Grotowski er en drikfældig og racistisk fængselsbetjent. Hans far er døende og da hans søn en dag begår selvmord, forlader han sit job og glider stadigt længere ind i sin depression. En dag kommer han den afroamerikanske kvinde Leticia til undsætning, da hendes søn er blevet ramt af en bil. De udvikler et forhold, og Hank erfarer efterfølgende, at Leticia er enke efter Lawrence Musgrove, som Hank sammen med sin afdøde søn var med til henrette i den elektriske stol. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Drama
Instruktør Marc Forster
Medvirkende Billy Bob Thornton, Halle Berry, Peter Boyle, Heath Ledger
Spilletid 111 min.
Biopremiere 30.08.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Billy Bob Thornton

Den let furede og lurvede Billy Bob har siden midten af halvfemserne manifesteret sig som en af amerikansk films mest karismatiske personligheder, der ofte skildrer skæve eksistenser, knoldsparkere, småforbrydere og andre outsidere. Som barn boltrede Billy Bob sig i den lille by Alpine Arkansas og dyrkede sine interesser for musik, skuespil...

Anmeldere

Politiken
"Musikken er næsten fraværende, farveholdningen er petroleumsgrå som et daggammelt edderkoppespind, og frem for alt er 'Monster's Ball' helt eminent skuespil."

Jyllands-Posten
"Filmens styrke skal både findes i temaet og i det fremragede spil, og der er ingen dårlige præstationer."

Weekendavisen
"Marc Forsters film er som en udsøgt novelle, hvor intet skæres ud i pap, men ligger under teksten og siges mellem linierne."

Information
"Filmen får et løft af to mesterpræstationer i hovedrollerne."

Ekstra Bladet
"...en tindrende lille film, der konstant vokser sig større, mens man ser den, og som bliver siddende i kroppen længe, længe efter man har forladt biografen."

B.T.
Heldigvis har vi Halle Berry og Billy Bob Thornton til at dække over den forudsigelige fortælling. To så hårdt ramte eksistenser er nemlig et fabelagtigt udgangspunkt for stort skuespil.

Cinemazone
"...en stærk cocktail af menneskets mest betændte følelser, som serveres ledsaget af stort skuespil og en insisterende og talentfuld instruktør."

Brugere

07/10-11I see what you did there...
Der er noget fanatisk over amerikanerne. En principvogtende, forstokket og dobbeltmoralsk adfærd, hvis ironi er denne: At den gode smag skal beskyttes. At al dydsforagtelse, kompromisløshed, bitter selvransagelse eller enddog det spage udtryk "kunstnerisk frihed" er nobelt og nyttigt, så længe det viser respekt for den konservative, borgelige mentalitet. Mange af de bedste, mindre amerikanske film er de sidste årtier blevet afskrevet og glemt, fordi de ikke forholdte sig passive til dette retoriske magtspil i den amerikanske kulturarv. Foreksempel Adrian Lyne's stærkt undervurderede "Jacob's Ladder" eller Cardone's "Outside Ozona". Til amerikanernes forsvar skal det siges, at staklerne oftest er for tykhovedet til at fatte pointen og at deres afvisning sjældent bunder i egentlig forargel...

05/01-05Vildt synd for de sorte...
KOM VIDERE!! Filmen handler om racisme og had, og det er nok det Oscar komiteen bukkede under for. Men hvis man stiller denne film op imod så stærke film som: missippi burning, american history x og a time to kill, er den nul og niks. Eller måske tager jeg fejl... Måske faldt komiteen for dramaet der udspiller sig når to mennesker forelsker sig, dog ved at den ene part er uvidende om den andens hemmeligheder. Og ja... Det kan da godt give en Oscar, men sku da ikke når det er fremført så gennemført kedeligt, som det er tilfældet med denne film. Skuespillerne er da iorden, men er halle barry bare halv som god, som edward norton var i american history x?


Har igennem en årrække haft svært ved at forstå amerikanerne. Hvis det er film som denne, traffic mfl. der høster alle oscarene de n...

04/10-04Tja ...
Anonym
Plottet er godt og skuespillerne også OK. Men en Oscar ? Måske var jeg bare ikke i rette stemning til filmen og kunne ikke helt få personerne "ind under huden".

25/06-04En dejlig film.
Filmen er et drama, som det kunne foregå for os alle. Igennem livet mister vi alle noget, og vi kan ikke alle bære det lige godt. Alle vore handlinger er delvist baseret på fordomme og konventioner, og derfor er ethvert valg vores egen beslutning.

Beslutninger som de foretages af karaktererne i filmen behøver jo egentlig ikke nogen forklaring efter min mening. Ligegyldigt hvad vi vælger, må det stå for vores egen regning.

Filmen er et mesterværk baseret på det liv vi alle lever - i USA eller Danmark. En film, der hylder fremtiden for ethvert menneske.

Lad mig lige tilføje noget generelt om film. Enkelte af dem har en nærmest overnaturlig evne til at gribe os og nærmest suge vores opmærksomhed så meget til sig, at vi glemmer os selv og lever fuldt og helt med i handlingen. Vi b...

24/02-04hm?
Anonym
ved sgu ikk helt hva jeg synes om den...??
der mangler ligesom et eller andet???
synes ikk den var såen vildt god.. men bevægende......

06/12-03Rammende
Anonym
Monster's Ball er en utroeligt rammede film.
Både Halle Berry og Billy Bob Thornton spiller fantastisk godt. Filmen er også meget speciel, da den giver et meget mørke billede af alting, stortset. Og så er den sådan lidt erotisk.
Den er på en måde lidt grim, og på en anden måde unik.
HUMOR: 61%
MORALFYLDE: 91%
HANDLING: 73%
ORIGINALITET: 78%
TEMPO: 76%
STEMNING: 79%
MUSIK: 74%
FILMNING: 96%
I ALT: 84%

29/11-03tragisk opstemthed 1
Anonym
Omdiskuteret racefilm, der lever højt på kanongode skuespillerpræstationer. Billy Bob Thornton spiller afdæmpet og indædt godt, mens Peter Boyle som hans far er et rigtig dumt og egoistisk svin, der repræsenterer store dele af det amerikanske samfund. Heath Ledger gør det overraskende godt uden stjerneskrupler, mens Halle Berry vandt en oscar for sin hovedrollepræstation. Hun spiller rigtig godt, men der er blevet diskuteret kraftigt, om hun vandt den, fordi akademiet skulle vise sig retfærdige overfor sorte og hvide. Lige meget hvad spiller hun godt.

Som Thomas Nielsen så smukt udtrykker det, har denne film en af de stærkeste kærlighedshistorier. Jeg vil give ham ret, men jeg kan ikke se om (som Berry’s rolle er blevet beskyldt for) hun er en udnytter, eller om det er ægte kærl...

04/06-03Hej
Anonym
Den er verken god eller dårlig.. men en mellemting..

09/04-03Snooze Fest...
Anonym
Jeg ved ikke hvorfor Monster's Ball har fået så enormt meget ros, for filmen er i grunden kedelig og meget forudsigelig.

Handlingen går utroligt langsomt frem, og man sidder konstant og venter på at filmen tager en drastisk drejning eller at der sker noget interessant, men det gør der bare ikke. Filmen er som sagt meget forudsigelig, man ved hvordan det hele ender.

Der er ingen tvivl om at instruktøren Marc Forster er talentfuld og har smag for små flotte detaljer, han skal bare lade være med at bruge dem for meget. Han er utrolig vild med Fokus/Defokus, og han mestre da også den lille finurlighed, men når han bruger den hvert 10.min. ødelægger han fornøjelsen ved en ellers flot måde at filme på, og det er synd.

Halle Berry fik en oscar for sin præstation i Monster's Ball, hvi...

16/02-032 timer....?
Anonym
Jesper og Kristian, filmen varer 1 en time og 40 min. - og den er fremragende.Fakta

Medvirkende
Hank Grotowski Billy Bob Thornton
Leticia Musgrove Halle Berry
Buck Grotowski Peter Boyle
Sonny Grotowski Heath Ledger
Lawrence Musgrove Sean 'Puffy' Combs
Ryrus Cooper Dante Breze
Tyrell Musgrove Coronji Calhoun
Lucille Taylor Simpson
Betty Gabrielle Witcher
Vera Amber Rules
Willie Cooper Charles Cowan Jr.
Darryl Cooper Taylor Lagrange
Bag kameraet
Instruktion Marc Forster
Produktion Lee Daniels
Manuskript Will Rokos, Milo Addica
Fotografi Roberto Schaefer
Klip Matt Chesse
Scenografi Monroe Kelly
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Psykologisk drama, Romance
Nøgleord Dødsstraf, Racisme
Premieredatoer
Biograf 30.08.2002
Dvd 20.01.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 111 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Lions Gate Films, Lee Daniels Entertainment
Biodistributør Angel Films
Priser Oscar 2002, Bedste kvindelige hovedrolle
Berlin 2002, Bedste kvindelige skuespiller

Se også...