The Ice Storm

USA, 1973. En tid, hvor parforholdet led under kravet om at skulle være åbent, og Watergate-skandalen hængte USA's snavsede vasketøj ud til offentlighedens skue. Som det siges: 'Da man ikke kan vælge at være god, fordi det er for rationelt, må man vælge at være ond'. Familien Hood prøver at komme overens med disse moralske og følelsesmæssige betingelser. For inderst inde vil de gerne være gode og finde den sande kærlighed. © Scope

Produktionsår 1997
Genre Drama
Instruktør Ang Lee
Medvirkende Kevin Kline, Joan Allen, Jamey Sheridan, Sigourney Weaver
Spilletid 112 min.
Biopremiere 13.02.1998
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ang Lee

(INSTRUKTØR)
Taiwanesiske Ang Lees film omhandler ofte generationskløfter og kulturelle sammenstød. Han debuterede med 'Pushing Hands' (1992) og fulgte op med den glimrende 'Tre der 'elsker' hinanden' i 1993. Gennembruddet kom med 'Spis Drik Mand Kvinde' (199 ), et letfodet kulinarisk komediedrama med oceaner af asiatisk charme. Lee har siden udbygget sin...

Anmeldere

Scope
Mode og moral

"The Ice Storm" af Ang Lee er et stille, men skarpt portræt af tiden, familien og menneskene i USA, 1973. Der blæser kraftige politiske vinde, men i de nære mellemmenneskelige forhold er der måske snarere brug for lidt mere ro og lidt mere eftertanke. Kan man fryse et øjeblik?

70'erne er på mode. Sådan har det været et stykke tid. Måske så længe, at årtiet i virkeligheden er gået af mode igen. Alligevel foregår "The Ice Storm" i 1973, og der er rig mulighed for at studere svaj i buksebenene, alt for store brillestel og kropsnære rullekravesweatre. Men det er ikke hele grunden til, at man bør unde sig selv at se denne fine og stemningsfulde film. For 70'erne var også årtiet, hvor parforholdet led under kravet om at skulle være åbent, og Watergate-skandalen trak USA's snavsede vasketøj ud til offentlighedens skue. "The Ice Storm" handler om, hvordan en familie i 1973 har det på disse moralske og følelsesmæssige betingelser.

Nærmest lykkelig - eller?

Kevin Kline spiller troværdigt den meget almindelige mand Ben Hood, gift med den stille, smukke og uforløste Elena (Joan Allen). Hun befinder sig ikke optimalt i ægteskabet - og Ben har en affære med naboen Janey Carver. Årsag eller virkning? - Ja. Sigourney Weaver yder flot skuespil som den hårde og stolte Janey, der alligevel rummer en følelsesmæssig dybde. I "The Ice Storm" kan personerne nemlig ikke undslå sig at være involverede i deres egne og i hinandens skæbner. Handlinger har konsekvenser. Ikke på forhånd givne konsekvenser, hvilket ganske vist gør livet til en kompleks størrelse at håndtere, men man må gøre sine spæde forsøg og så for resten håbe, at man lærer af sine fejltagelser.

Sideløbende med forældregenerationens livtag med ægteskab, sidespring og partnerbytte følger filmen ungerne, der også har deres dagsordener i det spirende kønsliv. Hood-ægteparrets datter Wendy skaber grobund for brødrejalousi mellem Carver-sønnerne Mikey og Sandy - men på bemærkelsesværdig vis forlener den noget forvirrede umiddelbarhed hende med en uskyld, de voksne ikke kan dække sig ind under. Rollen som Wendy fyldes godt ud af Christina Ricci, som nogle vil huske fra "Familien Addams" og "Casper". Hun spiller med alt andet end amerikansk tutte-nuttet charme, og det er godt at se.

Frostens komme

Filmens titel peger frem mod det hårde isslag, der i slutningen af filmen hensætter hele byen i en eventyragtig undtagelsestilstand. Det bliver en nat, hvor man knapt nok kan stole på naturlovene længere. En nat, der får betydning for alle personerne i tiden efter. Det er i denne følte, og ikke befamlende, beskrivelse af mennesker mellem hinanden, "The Ice Storm" finder sin styrke. Ang Lee, der høstede stor anerkendelse for "Fornuft og følelse", er egentlig en lidt usynlig instruktør, men det er ikke nødvendigvis en kritik, og under alle omstændigheder lykkes det ham at lade iskrystallerne både fyge og tø fra 1973 frem til 1998.

Brugere

22/08-08Jeg er urolig!
Damn, normal er jeg ikke ond, men til alle jer rendyrkede pubertets poptøser, i er forelsket i et image, og det er foruroligende! Men det også lidt fair, jeg sys f.eks Marge fra the Simpsons og June Carter fra Walk the line har begge en ekstrem smuk personlighed, men det er rollen jeg er forelsket i og ikke selve personen, og jeg er bestemt ikke besat, dog ville jeg ofre min storetå for dem begge-) måske også min venstre hånd men Besat er jeg ikke! Det jeg prøver at sige er, Behersk jer, Ellers bliver i gak og nøjeren.... Vil vædde på at Elijah Wood ville løbe skrigende væk, hvis der kom sådanne nogle fanatiske inkarneret stalkere, skrigende mod ham... Det er den grumme sandhed! Men Carpe diem og chil..

08/07-08uskyldens tid
Fra min facebook profil, gad ikke lige oversætte den til dansk.

The movie focuses on two ordinary suburban families in the 70's as they go through different aspects of their lives dealing with the pursuit of the meaning of life. As we follow different characters struggling with facing the truth of life.

Ben H...(read more) ood (Kevin Kline) is the father of 2 children (Ricci and MaGuire) who pretty much goes through his everyday life thinking he knows what's best for his kids, eventhough he doesn't have the slightest clue of what's going on in their lives, even when he tries to be a father, he's unsucessful because he tries too hard without having the emotions. There's a scene that shows this very clearly when talking to his son Paul (Tobey MaGuire) about masturbation, this conver...

19/04-08Angleerikansk
”Hvorfor må vi ikke, når I må?” Det er et spørgsmål, som man ofte hører børn stille deres forældre.

”Fordi”. Plejer det korte og utilfredsstillende svar som regel at være. Moral er godt, dobbeltmoral er dobbelt så godt.

Og dobbeltmoral har de voksne i Ang Lees ”The Ice Storm” i overflod. I familien Hood eksperimenterer både teenagere og deres forældre med forhold og seksualitet. Og eksperimenterne foregår som regel hos nabofamilien Carver, både blandt børn og voksne.

Ang Lee fanger 1970erne, rebelskheden og følelsen af apati og tomhed i hovedpersonerne med et roligt og afdæmpet filmisk blik.

Menneskene i Ang Lees film, specielt moren spillet af Joan Allen og datteren spillet af en ung Christina Ricci, fremstår som skrøbelige, urolige væsener, der ikke kan finde deres plads...

09/09-07familie i krise
ang lee demonstrere allerede tidligt sit store talent med et drama om en amerikansk kernefamilie i opløsning

stort skuespil og barsk historie

28/12-05Kask
Anonym
Sig mig er det de samme fjollehoveder som har anmeldt denne film for 2½ år siden ?
Jeg bedømmer nu kke en film efter hvor lækre skuespillere der er med. :-)
Men E.Wood er da en glimrende skuespiller.

28/12-05Hold nu kæft med det Elijah Wood fis
Anonym
Hvad f. sker der for jer?
Det er jo ikke han der bæger filmen. Det er dog en fantastisk bevægende, smuk og naturlig film der bare skal nydes for de fantasiske scener og dialog. Det briliante skuespil fra Kevin Kline, Joan Allen, Sigourney Weaver etc.

21/12-02spændende....
Anonym
Elijah Wood spiller som sædvanlig godt!!!!!!!!! Han er virkelig lækker....!!!!!!! :)
Hilsen Kira og Anne :)

25/08-02Ice Age (?)
Anonym
Højtrost, stille drama der med mange små forløb i filmen, illustrerer den fremmedfølelse der eksisterer mellem de voksne og børnene, mændene og deres koner og alle andre i deres omgangskreds for den sags skyld. Titlen hentyder til en storm der raser mens det er så koldt, at regnen der kommer ned bliver til is når den rammer jorden, men også til den indre
kulde. Lettere langtrukken og med for lidt ydre handling til mig. Men alligevel yderst velspillet og med stor indre handling og uden overdrevent patos. Men trods store kvaliteter, så var filmen bare ikke rigtig lige mig (den dag?).

17/08-02Ik bare Elijah!
Anonym
Det er da en god film som jag har set mange gange..... Den er ik god bare fordi elijah er med der skal altså mere til end ham...!!!
Den bliver ikke langtrukken på nået tidspunkt....... En film jeg vil se mange gange endnu

16/04-02The Ice Storm
Anonym
Det er klart 1 fed film, men det er jo kun fordi den over lækre, søde og dejlige Elijah Wood er medFakta

Medvirkende
Ben Hood Kevin Kline
Elena Hood Joan Allen
Jim Carver Jamey Sheridan
Janey Carver Sigourney Weaver
George Clair Henry Czerny
Paul Hood Tobey Maguire
Wendy Hood Christina Ricci
Mikey Carver Elijah Wood
Sandy Carver Adam Hann-Byrd
Francis Davenport David Krumholtz
Libbets Casey Katie Holmes
Dot Halford Allison Janney
Bag kameraet
Instruktion Ang Lee
Produktion Ted Hope, Ang Lee, James Schamus
Manuskript James Schamus
Fotografi Frederick Elmes
Klip Tim Squyres
Scenografi Mark Friedberg
Musik Mychael Danna
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Ensemblefilm, Familiedrama, Periodefilm
Nøgleord 1970'erne, Forstadsliv, Utroskab, Ægteskab
Premieredatoer
Biograf 13.02.1998
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1997
Spilletid 112 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 84.038
Selskab Fox Searchlight Pictures
Biodistributør Buena Vista
Priser Cannes 1997, Bedste manuskript
Bodil 1999, Bedste amerikanske film

Se også...