The Tuxedo

Som chauffør for millionæren og playboy’en Clark Devlin må Jimmy Dong adlyde én regel: Hold snitterne fra Devlins smoking. Da Devlin kommer ud for at en ulykke, kan Dong ikke modstå fristelsen til at iføre sig bossens klude. Inden Jimmy når at sige 'Navnet er Dong', har det specielle sæt tøj imidlertid ført ham ind i af farlig verden, hvor han uforvarende optræder som hemmelig agent sammen med den endnu mindre erfarne Del Blaine. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Action, Komedie
Instruktør Kevin Donovan
Medvirkende Jackie Chan, Jennifer Love Hewitt, Jason Isaacs, Ritchie Coster
Spilletid 98 min.
Biopremiere 06.12.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jackie Chan

Nogen syr al deres tøj selv, mens andre selv laver alle deres stunts. Gæt, hvilken kategori Jackie Chan tilhører. Den vævre lynkineser begyndte som 7-årig på operaskole i Peking, hvor han især gjorde sig gældende indenfor akrobatik og kampsport. Inden han blev 20 år, havde han allerede medvirket i 25 film, primært som stuntman. Han blev snart...

Anmeldere

Politiken
"Humor og vid ejer 'The Tuxedo' kun i få glimt. Ellers består den af en umulig ophobning af actionoptrin, tilsat en fuldstændig forvrøvlet historie..."

Berlingske
"...handlingen er sandt at sige ret rodet, men til gengæld er filmens production values overdådige..."

Jyllands-Posten
"Jackie Chans krumspring er ikke nok til at underholde i dette forsøg på at parodiere James Bond..."

Ekstra Bladet
"Et meget vandret plot med en tør karikatur-skurk. Men den smilende gummibold Jackie Chang er sjov."

B.T.
"Desværre har kampscenerne slet ikke den glød og humor, som vi husker fra 'Rumble In Bronx' og 'Shanghai Noon'."

Dagen
"...dette er en teenfilm, og som sådan er den da underholdende og til tider langt ude morsom..."

Bogart
"Hvis man er til genren, skulle det her gerne give blod på tanden, hvis ikke - og det gælder for eksempel sådan en som mig - så ser man kun sådan en film, fordi man får penge for det."

Cinemazone
"The Tuxedo sætter dog en ny rekord i misbrug af Chans oplagte talenter."

Brugere

31/01-06chans klæbrige smoking sparker en omkuld
på både den gode og dårlige måde.
underholdndede nok til at man griner, men kun en gang immelem.
dårligt koncept, men sjov skrevet.
chan er altid gode, både til humor og kamp, men til tider for icenesat.
se den kun hvis du elsker chan eller kan lide klæbrige smokinger

31/05-05©Overgearet actionkomedie©
Kan kun tilslutte mig de fleste andre anmeldelser af denne film. Føj for en stinker. Det må være en af de ringeste Jackie Chan film jeg har set.

Historien er fuldstændig blæst i hovedet og filmen er total pjattet og overgearet på den ufede måde.
Især Hewitt er en pain in the ass at overvære.

Jeg må indrømme, at jeg er ved at være godt træt af disse instruktører som vælger at tage skridtet fra musikvideoer og reklame film over til rigtige film. Det ender som regel altid med en overfladisk omgang rod og det er denne film det perfekte eksempel på.

Mini-spoiler:
Filmen var simpelthen en pine at komme igennem og så var de så lede, at vente med nådesstødet helt til sidst, hvor CSA skal hjælpe Chan med at invitere en pige ud. Kan det blive mere uintelligent?

18/03-05- Fornærmende dårligt -
Endnu en underbegavet og idéforladt actionkomedie med Jackie Chan.

Lynkineseren Jackie Chans flirt med Hollywood har efterhånden udviklet sig til et dødt og langtrukkent ægteskab. Det startede ellers godt med de underholdende Rush Hour-film, men siden hen er det blot blevet til en række unødvendige og fladpandede film. ”The Tuxedo” er endnu en, men denne gang er bunden altså nået.

En tåbelig og rodet fortalt historie spænder konstant ben for sig selv, og der er absolut ingen sammenhæng at spore i dette forjagede sjusk. Sjældent har noget så primitivt været så anstrengende. Det er simpelthen så amatøragtigt sat sammen, at man mistænker filmens bagmænd for at være halvidioter.

Ikke engang et par underholdende slagsmål er at finde. Dem der er, imponerer ikke, og rent kamerateknisk ...

21/03-04Jackie som man kender ham.
Anonym
Selv om handlingen kan virke komist så er sammensætningen komplet når man har en person som Jackie Chan i hovedrollen og det kan kun blive bedre når man har den smukke Jennifer love hewitt som sin partner. Ellere er den en kanon film at slå latteren løs på og som i alle hans nyre film kan man se de uheld og kiks som er sket under optagelserne når rulleteksterne køre efter filmen er slut og her kan man grine videre :-) Endnu et hit fra Jackie Chan.

21/01-04Det Går Slet Ikke!
Anonym
Chauffør (Chan) får af sin arbejdsgiver (Isaacs), der er hemmelig agent som er røget på hospitalet, ordre på at overtage hans opgave og finde ud af hvad en excentrisk milliardær (Coster) har af skumle planer. Som sådan har chaufføren specielle ingen evner, men da han låner sin herrers smoking, viser det sig at den er specielbygget og giver en særlige evner.

Meget spinkel agentkomedie for børn og unge (og Jackie Chan fans), som kun kan kaldes en rigtig nedtur for Chan. Tempoet er fint nok og der er massere af pudsige optrin i den meget løst fortalte og pauvre historie, men de hverken fungerer godt eller er besynderligt gode, og filmen er ikke specielt godt instrueret. Derfor en film der blot er lettere irriterende, og ikke værd at bruge tid på.

13/10-03Shan morer sig
Anonym
Jackie Shan morer sig tydeligvis. Vi andre kan bare krumme tæer over denne rodede historie.

15/08-03øv
Anonym
røvfilm fra jackie chan, der ellers plejer at være sjov. Skam debutant-instruktøren, der fuldstændig glemmer historien, men prøver bare at gøre det hele lækkert med visuelle ideer. Jennifer Love Hewitt, til tider sjov, til tider pisseirrterende. Jason Isaac kan (efter min mening) aldrig fejle, men er tæt på det her.
Desværre noget være møg, der kunne have været underholdende

29/07-03Chan i fuldt vigør!!!
Anonym
Det sejeste træk ved en film med jackie Chan er unægteligt at se den lille kineser springe rundt og lave det ene syge stunt efter det andet. Står der Jackie Chan på filmæsken kan du være sikker på at du ikke kommer til at kede dig!! Historien i Tuxedo handler om det dersens jakkesæt med højteknologiske, indprogrammerede kræfter der som bekendt gør bæreren i stand til at løbe ekstremt hurtigt, have det sorteste bælte i kampsport og i det hele taget gange kroppens formåen med 22!!

Men der ligger alligevel et eller andet og ulmer, lidt som om instruktør Donovan ikke helt kan kapere at arbejde med en superstar som Chan. I Chans andre film bærer han hele historien. Men i Tuxedos tilfælde virker det mest af alt som om man prøver at proppe Chan ind i filmen for at give den værdi.

Filmen...

18/03-03Jackie chan
Anonym
Jackie chan er bedste Matrix
Han bedste kung fu i filme.
Jeg synes at Jackie chan er fantastisk
og jeg er Jackie chan fans..............

12/02-03nogenlunde
Anonym
Jeg synes ikke filmen var så god, jeg kunne ikke rigtig se pointen i den men nogle steder var den da meget sjov men det er ikke lige en jeg vil anbefale.Fakta

Medvirkende
Jimmy Tong Jackie Chan
Del Blaine Jennifer Love Hewitt
Clark Devlin Jason Isaacs
Banning Ritchie Coster
Steena Debi Mazar
Forretningsmand Brian Rhodes
Angelica Larissa Laskin
Vic Boyd Banks
James Brown
Cheryl Mia Cottet
Bag kameraet
Instruktion Kevin Donovan
Produktion John H. Williams, Adam Schroeder
Manuskript Michael J. Wilson, Michael Leeson
Fotografi Stephen F. Windon
Klip Craig Herring
Scenografi Paul D. Austerberry, Monte Hallis
Musik Christophe Beck
Genrer og relationer
Genre Action, Komedie
Premieredatoer
Biograf 06.12.2002
Dvd 09.07.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 98 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 45.781
Selskab Vanguard Films Production, Blue Train Productions
Biodistributør United International Pictures

Se også...