Life of Brian

Brian bliver født i en krybbe i det hellige land, og tre knap så vise mænd forveksler ham med en anden. Siden bliver han en modvillig profet for en stor gruppe mennesker, der desperat søger en åndelig vejleder. Imidlertid står Brian altid i skyggen af en anden fyr fra Galilæa for ikke at tale om hans rappenskralde af en mor. Men Brian bevarer optimismen, og bare fordi man bliver korsfæstet, kan man jo godt se på den lyse side af livet. © Scope

Produktionsår 1979
Genre Komedie
Instruktør Terry Jones
Medvirkende Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam
Spilletid 94 min.
Biopremiere 13.09.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk #27
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Monty Python leverede med 'Life of Brian' en af historiens mest vellykkede humoristiske og intelligente film med brod. "

Berlingske
"...et satirisk angreb på enhver form for fanatisme og hudfletter menneskenes forkærlighed for falske profeter og verdens evige trang til at blive bedraget...en ægte klassiker, og den minder os stadig om, at hvor ophængt man end måtte være, skal man altid se på livets lyse sider."

Information
"Monty Python, holder de stadig? Joh da, lige akkurat, men heller ikke mere..."

B.T.
"Med sin Messias-galimatias, med sin udlevering af latterlige diskussionsgrupper og tåbelige selvmords-patruljer er denne film et stedsegrønt gok til hykleri og idioti."

Cinemazone
"...en udsøgt fornøjelse fra den selvhøjtidelige musik og Technicolor-billedet af Jerusalem i solnedgang i åbningsscenen til den sidste credit..."

Brugere

25/02-08Hmmm...
Jeg ved nu ikke helt.
Monty Python - slænget er nu meget sjove, men jeg tror at det har stoppet her. Deres første var faktisk deres sjoveste, og det her er vist deres anden.
Jeg ved ikke helt...

21/06-05Den er sjov !
Anonym
Filmen som alle elsker. Den er simpelthen bare en sjov og kærlig film - og det er dejligt og meget underholdende. "Always look at the....."

21/06-05KULT!!
Anonym
Jeg elsker simpelt hen bare den film ;-)

12/06-05Full Monty 2
Python-filmene har aldrig i hverken form eller indhold nogensinde mindet om andre spillefilm. Teknisk set fordi de tager formidlingsmæssigt udgangspunkt i sketchens form, som dog (bortset fra i "Meaning of Life") mangfoldiggøres og bindes forbilledligt sammen med voldsom originalitet og fortælleglæde samt en særdeles kompetent instruktion af Terry Jones.

Ingen tvivl om, at "Life of Brian" er Python-holdets mest velkørende spillefilm. Filmens persongalleri er så tilpas spækket med Det Hellige Lands egne værste karikaturer, som tilmed fortsat er særdeles nyhedsaktuelle (hvilket indirekte minder én om, hvor lidt, der i grunden er sket på et par tusind år!), så man rent faktisk føler sig både åndeligt beriget såvel som grusomt godt underholdt fra stort set første til sidste minut.

Vi f...

18/05-05Monty Python holder!
Dette er intet mindre end en af de sjoveste film, der findes.. Det er så gennemtænkt humoristisk, at det næsten ikke er til at holde ud, og så har jeg heller ikke sagt for lidt...

Hvis du ikke har set den, så er det på tide, og nu du så er i gang, så tag lige "The Holy Grail" med med det samme...

01/02-05kæft en fed film
jeg er ikke kristen og bryder mig heller ikke om de der ''vi-laver-en-film-om-jesus-kristus-liv-som-fortæller-hvor-forfærdeligt-han-havde-det''. da jeg fik ''life of brian'' i hænderne til min fødselsdag, så jeg den og blev positivt overrasket. kæft man' hvor er den sjov, og fed! Den er skide genial!

14/02-04Mening med galskaben
Anonym
Det er hvad der er i denne film, og at den så er fyldt med syrede jokes og citater der er lige til at bruge af (og, som Tobias Krogh siger, er stærkt vanedannende), gør den kun endnu bedre! Det er meget tæt på seks stjerner...

11/01-04ja...
Anonym
det var en fejl.

11/01-04Til LeoK: Bare lidt sært
Anonym
At du så nøjes med at give filmen 1 stjerne, men jeg går ud fra det var en fejl.

05/01-04Genial
Anonym
Jeg har nu set filmen mindst otte gange. Den bliver kun bedre og sjovere.

Øde ø film nr. 1?

Ja!

...Fakta

Medvirkende
Biggus Dickus Graham Chapman
Reg John Cleese
Blood and Thunder prophet Terry Gilliam
Bag kameraet
Instruktion Terry Jones
Produktion John Goldstone
Manuskript Terry Jones, Michael Palin, Eric Idle, John Cleese, Terry Gilliam, Graham Chapman
Fotografi Peter Biziou
Klip Julián Doyle
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Jesusfilm, Spoof
Nøgleord Forveksling af identitet, Korsfæstelse, Religion
Premieredatoer
Biograf 13.09.2002
Dvd 12.11.2003
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien
Produktionsår 1979
Spilletid 94 min.
Solgte billetter 430.849 (#144)
Selskab Handmade Films
Biodistributør Miracle Film

Se også...