One Hour Photo

Den aldrende Sy er en anonym enspænder, der står for fremkaldelsen af fotos i et stormagasin. Hans yndlingskunder er den velfungerende familie Yorkin, Nina, Will og den 9-årige Jake. I sin egen verden er han familiens ’onkel Sy’, og han laver altid et ekstra sæt af familiens billeder til sig selv. Da han får mistanke om at Will har haft en affære og samtidig mister sit job, bryder hans verden sammen. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Drama, Thriller
Instruktør Mark Romanek
Medvirkende Robin Williams, Connie Nielsen, Michael Vartan, Dylan Smith
Spilletid 95 min.
Biopremiere 29.11.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Michael Vartan

Franskfødte Michael Vartan blev håndplukket af Drew Barrymore til den mandlige hovedrolle i "Never Been Kissed" (1999). Han var tidligere med i den bittersøde David Schwimmer-komedie ”Mellem venner” (1996) og den kritikerroste "The Myth of Fingerprints" (1997). Siden er han dukket op i John Schlesingers "Det næstbedste" (2000) sammen ...

Anmeldere

Politiken
"Det halve, underligt påtagne tantesmil, der gør ham [Robin Williams] utilsigtet uoprigtig i andre roller, er i dén grad velanbragt her."

Berlingske
"Symbolikken er flertydig og derved med til at gøre 'One Hour Photo' til en tankevækkende film, hvis dybt originale handling man følger med en stimulerende form for urolig og bekymret begejstring."

Jyllands-Posten
"Danskfødte Connie Nielsen er også god som den diskret sexede hausfrau, der støtter sig til Deepak Choopras hjælp-til-selvhjælpsbøger og ikke rigtig kan få skovlen under sin psykisk fraværende ægtemand."

Weekendavisen
"Dog kan ingen af delene neutralisere den selvsmagende kvalitet, som filmen stadig forveksler med dybde."

Information
"Romaneks gennemarbejde film har mange spændende sider og er bestemt værd at se for spillet og stilen."

Ekstra Bladet
"At se Robin Williams' rørende ensomme og triste lille perfektionist gradvist folde sig ud som rablende psykopatisk 'familievejleder' er eminent skuespilkunst og isende uhyggeligt."

B.T.
"Hans psykopatiske opførsel fører til en afslutning, der smager for meget af forståelse for en mand, der dybest set er en farlig psykopat, som skulle have holdt sig for sig selv."

Kino
"Der spilles fremragende af komikeren Robin Williams. Gummiansigtet passer af en eller anden grund glimrende til rollen som ensom særling."

Bogart
"Det er den rene ublodige gru, iscenesat mesterligt af den debuterende instruktør Mark Romanek."

Cinemazone
"For med One Hour Photo har vi fået en lille perle til Danmark, som udover de flotte billeder og en nagende utryghed ved at se Sy grave sig længere og længere ned i et verdensbillede, som er alt andet end rigtigt, også viser den fulde spændvidde på Robin Williams%u2019 talent."

Brugere

06/01-06Williams, når han er allerbedst!
Afdæmpet drama/thriller, men ikke uden dramatik og spænding. Sindssyg god og fængende psykologisk film, som er 100 % gennemtænkt og byder på mange fine, omend velkendte virkemidler. Williams har aldrig været bedre.

01/09-05En filmrulle værd?
Ifølge en scene i filmen er fotos af folk et bevis på, at nogle har fundet det værdifuldt at tage et billede af den person. Det gør det desværre ikke nødvendigvis værdifuldt eller interesant for andre - og det er filmen heller ikke, selvom en mængde filmruller er ofret på den.

Det er et ualmindeligt langtrukkent portræt af en ynkelig, ensom og selvhøjtidelig fotomedarbejder (Robin Williams). Filmen er dræbende fortalt, og en psykologisk spændingsfilm af denne slags står og falder med, om man fatter interesse for den altoverskyggende hovedperson.

Robin Williams spiller (naturligvis) glimrende, men hvad enten det er historien, eller fordi Robin Williams er så markant en skuespiller - så føles historien aldrig ægte - den virker fortænkt, et dyk ned i en psykologisk bestseller med cas...

18/01-05Tragedie med stærk billedside
Meget velfortalt - omend banal - trist historie om fotoeksperten, Sy, der lever et indbildt lykkeligt liv gennem en kombination af sine egne drømme om - og gennem en afluring af - en lille kernefamilie, hvis liv han har fulgt gennem de familiebilleder, de har indleveret til fremkaldelse i det supermarked, hvor Sy arbejder.

Der er tale om et drama uden højspændt action og uden store skuespilsmæssige armbevægelser, hvilket formentlig er den bedste måde at formidle en historie som denne på. En anden god ting er, at filmen ikke er særlig lang (godt 1½ time).

For det første ligger filmens styrke i Robin Williams' (formentlig) udmærkede personificering af den påtrængende og spionerende Sy. Spændingsopbygningen fungerer også udmærket. Afsløringen af hans triste barndom i slutningen af fil...

25/06-04Klasse film
Anonym
Man får virkelig gåsehud af denne film. Williams spiller så godt, at han i perioder næsten bliver for pinlig at se på.

06/10-03hvad er forbrydelsen ?
Anonym
Han tvinger dem blot til at gøre, hvad de gjorde frivilligt kort forinden. What's the crime ?

Ja, det er vel strengt taget ulovlig tvang krydret med blufærdighedskrænkelse.

Men er Romaneks pointe ikke, at hans forbrydelse sådan set er ret ligegyldig ? Og han har jo ikke engang fotograferet dem på hotelværelset, sådan som vi troede.

Og billedet til sidst ?

Enten repræsenterer det hans egen fiktive idealverden (eller vores alle sammens fiktive idealverden) eller også - hvilket jeg foretrækker at tro - er det 3 år efter, hvor familien er samlet igen, manden har erkendt sin brøde og Sy tilgivet.
Kunne man mon håbe på det ..........?

25/08-03Williams Stjæler Billedet!
Anonym
Ensom særling (Williams) ansat i fotobutik er besat af en bestemt familie, som han opfatter som perfekt og drømmer om at være en del af den. Men da han opdager at idyllen ikke er helt intakt i familien, får det konsekvenser.

Endelig får Williams en chance for at vise en anden side af sit tydelige kæmpe talent, end det som komiker eller oversentimental dramatiker i mere eller mindre tvivlsomme roller. Han spiller rollen som psykopaten Sy totalt overbevisende og får det til at løbe koldt ned af ryggen på en, i en præstation der virker så ægte, gennemført og realistisk at man fristes til at tro at Williams bærer rundt på denne person inden i sig.

Men også den skræmmende, nedtonet historien virker godt og viser at man godt kan lave en rigtig god thriller uden store armbevægelse og ma...

24/08-03fantastisk robin williams
Anonym
det er vist første gang der går en hel film med robin williams uden han prøver at være sjov, eller er det! man kan ikke andet end være bange for sådan en mand... altså sy parrish. han spiller så godt og intenst at man skider i bukserne hver gang han er på skærmen, hvilket han er hele tiden.. glem det . god film!

05/08-03Skræmmende Wiliams!
Anonym
Robin Wiliams,som er kendt for sine komedier, chokerer her med sin uhyggelige rolle som Sy.
Han kryber langt ind under huden på én, så man næsten får kuldegysninger!
Filmen er spændende, sær og er spækket med mystisk musik.
Det er spændende at se Sy være fra ensom og stille til uhyggelig og psykopatisk!
Jeg tror at der går meget lang tid før at jeg vil glemme denne film!

29/07-03Utrolig ( den gode måde) sær!
Anonym
Guuud hvor havde jeg glædet mig til denne film udkom! Jeg havde læst en hel masse andmeldelser om one hour photo, og jeg var fuldstændig overbevist at dette bare var en film, der MÅTTE ses! Så jeg cyklede 9,5 km, for at komme op til en sevicestation, hvor de lejer film, da datoen endelig oprendt, hvor filmen kom på vhs og dvd. Men de fik den først om 3 timer. Så jeg cyklede hjem igen, og cyklede derop efter de 3 timer var gået! og der stod den på hylden og ventede på mig!!!

Det var ``næsten`` de 38 km værd.

Robin Willliams kryber sig langt ind under huden, med sin phykopatiske adfærd!
Jeg må godt nok indrømme at min yndlings skuespiller, gjorde mig en smule "bange".

Filmen som helhed,..... ja det er en virkelig god thiller!! Det er der ingen tvivl om... Men men men... Den er ...

10/07-03spændende, anderledes Williams
Anonym
Robin Williams har bevist een ting med denne film: At han i sin lange skuespillerkarriere forlængst skulle have ladet komikken ligge på hylden, og istedet koncentreret sig om de seriøse roller. Han er simpelthen fænomenal i "One Hour Photo", og jeg kan klart anbefale denne specielle film som, er en thriller i særklasse.Fakta

Medvirkende
Seymour Parrish Robin Williams
Nina Yorkin Connie Nielsen
Will Yorkin Michael Vartan
Jacob Yorkin Dylan Smith
James Van Der Zee Eriq La Salle
Maya Burson Erin Daniels
Yoshi Araki Paul H. Kim
Bill Owens Gary Cole
Tjener Lee Garlington
Mrs. Von Unwerth Marion Calvert
Bag kameraet
Instruktion Mark Romanek
Produktion Pamela Koffler, Stan Wlodkowski, Christine Vachon
Manuskript Mark Romanek
Fotografi Jeff Cronenweth
Klip Jeffrey Ford
Scenografi Tom Foden
Musik Reinhold Heil, Johnny Klimek
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Premieredatoer
Biograf 29.11.2002
Dvd 27.05.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 95 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 22.669
Selskab Catch 23 Entertainment
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...