The Hours

Tre forskellige kvinder i tre forskellige tidsperioder. Forfatterinden Virginia Woolf kæmper i 1920'erne med romanen Mrs. Dalloway. I 1949 læser den gravide Laura Brown Woolfs bog, mens hun er ved at arrangerer sin mands fødselsdag. I nutidens New York skal Clarissa Vaughn, af venner kaldet Mrs. Dalloway, holde fest for sin AIDS-syge ven Richard. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Drama
Instruktør Stephen Daldry
Medvirkende Meryl Streep, Julianne Moore, Nicole Kidman, Eileen Atkins
Spilletid 114 min.
Biopremiere 28.02.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Julianne Moore

Den myreflittige og alsidige Julianne Moore medvirkede i 1999 i ikke mindre end fem film. Hun har taget den tradtionelle tur fra tv-jobs og uanselige filmoptrædender til gradvis mere prominente roller i store produktioner. Moore var fra midten af 1990'erne for alvor ved at blive et etableret navn med roller i film som 'Ni måneder' (1995) og '...

Anmeldere

Politiken
"Den næsten to timer lange film er som én smukt turneret hvirvel af liv, følelser, sindsoprør."

Berlingske
"...en berigende, dybt tilfredsstillende oplevelse."

Jyllands-Posten
"...en særdeles tilfredsstillende oplevelse: En litterær film fyldt med begavelse, mod og konsekvens i indholdet og dertil storslået spillet af tre af øjeblikkets aller bedste skuespillerinder..."

Weekendavisen
"Ingen er uberørt efter The Hours."

Information
"...Philip Glass' imposante musik ødelægger mange potentielt smukke stunder. Det føles, som om han står i kulissen med galopperende klaver og hvinende violiner og skriger 'føl, føl, føl' til publikum."

Ekstra Bladet
"...en stor, flot, stjernespækket Hollywood-film, som ikke et sekund lefler for den ordinære smag..."

B.T.
"...noget så sjældent som en tung film for reflekterende voksne."

Filmland
"Skuespillet i The Hours er helt i top."

Cinemazone
"...virkelighedsnært, menneskeligt og eftertænksomt. "

Brugere

04/10-08Velspillet Filmperle
The Hours, er nok den mest velspillede film, jeg nogensinde har set. Nicole Kidman, fortjente da også sin Oscar for sin rolle i filmen. Hun har bare noget der gør at hun kan være så selvsikker, samtidig med at hun spiller en enson person, der næsten er alt andet end selvsikker. Jullian More er også god som er trist mor, der er gået hen og blevet træt af livet.
Og man kan selvfølgelig heller ikke glemme at nævne Meryl Streep. Hun er sempelhen en af de mest talentfulde skuespillerinder i verdenen. Man forælsker sig stort set i alt hvad hun laver, og det gjorde jeg også i denne film.

Selve filmen er der heller ikke noget i vejen med. Jeg vil nok kalde det her for en voksen film, for jeg tror den rammer voksne over 30, mere end os der er yngre, men stadig en god og rørende film.

Selve...

30/07-05imponerende
Anonym
Her er vidst tale om et mesterværk..
Filmen er original, men god.

Filmens blændende skuespil skal også understreges. Specielt Nicole Kidman gør det fremragende.

24/05-05flere timer
jeg vil gerne sige, at jeg er meget tæt på at give denne film 6 stjerne. aldrig har jeg set noget så fint, så flot, så billedskønt.
''the hours'' hedder filmen, og man møder hurtigt tre kvinder i filmen, som alle virker stærke og stolte, men som alle tre gemmer på en hemmeligt.

nicole kidman er og bliver en fantastisk skuespiller, og i denne rolle synes jeg også hun gør det super flot. meryl strepp og julianne moore synes jeg også spiller super godt og overbesvisende.

jeg kan dog ikke helt forstå nogen af de bipersoner som pludselig optræder i historien - hurtigt, med deres problemer og så smutter igen. fx kitty, eller hvad hun nu hed, havde intet med selve historien at gøre. filmen har da også sine (MEGET) sentimentale steder, men....

hvis vi ser bort fra alt det dårlige, så ...

02/04-05De evige tre
Er man som jeg meget begejstret for Virginia Woolf, er Cunninghams bog og filmen et must.

Men The Hours er, sammenlignet med Mrs Dalloway, et sært banalt og dog ufuldtendt trekantsdrama mellem id'et (den lesbiske lidenskabelige kærlighed), jeg'et (den heteroseksuelle i sidste ende småborgerlige sofakærlighed med dramaet lurende under overfladen) og superjeg'et (det kærlighedsløse fornuftsægteskab). Men uden de fede effekter fra Mulholland Drive, der serverer den samme cocktail.

Woolf var modernist og mente at det enkelte menneske skulle kunne udtrykke sine drifter, ellers kunne man ligeså godt dø. Lynch er postmodernist og tvivler meget mere på drifterne og lægger sig tættere på en jeg-baseret identitet.

Og hvor ligger så Cunningham og Daldry ? Tja, de har jo taget turen tilbage...

28/03-05imponerende
Anonym
Har aldrig fået set denne film, men i mangel af tid vil jeg blot sige: Wow!

Utroligt velklippet og velfortalt fiim med skuespil, der er helt i top. Det er sjældet at et drama som dette i den grad får mig til at sidde klistret til skærmen.

28/03-05The Hours: Stephen Daldry.
Jeg fik endelig genset filmen, The Hours, efter at have set den i biografen (Palads Århus) for ca. 2 år siden. Jeg vil først og fremmest beskrive den som værende, et par grader, for overvuderet. Jeg vil nu forsøge mig her med en mindre anmeldelse af filmen, og vil sige det betyder at det bare er mine uforbeholdne meninger, der er til skue her.

Det, som jeg egentlig har mest imod denne film, er dens overforbrug af diverse ubehagelige og usympatiske (Hoved)personligheder. Den er ellers Vel lavet, flot skruet sammen og godt person-instrueret. Men ellers er den altså fyldt op med, stort set, uinteressante scenarier, der tit ikke virker passende eller relevante for historien. Det bliver desværre alt for sentimentalt og langtrukkent. Dets, hele vejen i gennem, over Amerikaniserede livsansk...

27/03-05Genial
Anonym
Fantastisk film, fantastisk film!

05/01-05Gribende
"The hours" giver et indblik i tre forskellige kvinders liv over tre forskellige perioder. Umiddelbart virker det ikke som om de tre kvinder har meget tilfælles, og dog. De har alle tre en hemmelighed, som de bag stolthed og illusionen om et perfekt liv skjuler for deres nærmeste: De er ulykkeligt fanget i deres eget liv.

Et rørende drama, som bringer temaer på banen, som det at leve sit liv for andre.
Fælles for skæbnerne i denne historie er, at opofrelse ikke hjælper NOGEN af parterne til et lykkeligere liv. Man kan lidt sammenligne det med, at fordi et ægtepar bliver sammen for deres barn skyld, ikke nødvendigvis gør barnet lykkeligere, da det hele bare bliver en illusion, som i sidste ende gør alle parters liv miserabelt.

Udover samhørigheden hos de tre kvinder er der hele tid...

05/01-05- Skæbnen i al sin enkelhed -
(**Spoilers forude!**)

Tre tidsperioder - tre skæbner. I 20’ernes England skriver Virginia Wolf den bog, som Laura Brown i ’49 læser, og som Clarissa Vaughn dags dato gennemlever. De tre skæbner fungerer uafhængigt af hinanden, men skal ikke forstås isoleret. De kender ikke hinanden, men en fælles skæbne knytter dem alligevel sammen. Alle tre med psykiske lidelser – alle tre med ringe mod på livet.

Filmen forløber således ved at delagtiggøre seeren, bid efter bid, i de tre hovedpersoners liv. Alt imens man opsluges mere og mere i dramaet, bevæger man sig hen mod enden, hvor filmen tager en drejning. Og det er her ”The Hours” for alvor griber om sig og bliver rigtigt god. For her løfter et fremragende twist filmen mærkbart. For i virkeligheden lider Clarissa Vaughn ikke den samme ...

05/01-05- Tak og tak! -
Tusind tak Thomas - det var pæne ord. I den forbindelse vil jeg gerne benytte lejligheden til at gengælde rosen med lovord. Det er altid en fryd, at læse dine seværdige og evigt velovervejede indlæg. Ord fra en ivrig læser!

Du hører det jo nok tit, men jeg skal ingen undtagelse være. Tak.Fakta

Medvirkende
Clarissa Vaughn Meryl Streep
Laura Brown Julianne Moore
Virginia Woolf Nicole Kidman
Barbara Eileen Atkins
Kitty Toni Collette
Julia Claire Danes
Leonard Woolf Stephen Dillane
Richard Ed Harris
Sally Allison Janney
Julian Bell Charley Ramm
Bag kameraet
Instruktion Stephen Daldry
Produktion Scott Rudin
Manuskript David Hare
Forlæg Michael Cunningham
Fotografi Seamus McGarvey
Scenografi Maria Djurkovic
Musik Philip Glass
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Romance
Nøgleord Baseret på roman
Premieredatoer
Biograf 28.02.2003
Dvd 01.09.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 114 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 134.119
Selskab Scott Rudin Productions
Biodistributør Angel/Scanbox
Priser Oscar 2003, Bedste kvindelige hovedrolle
Berlin 2003, Bedste kvindelige skuespiller
Golden Globes 2003, Bedste drama
Golden Globes 2003, Bedste kvindelige hovedrolle (drama)
Robert 2004, Årets udenlandske film (amerikanske)

Se også...