Basic

DEA-agenten Hardy rejser til en amerikansk træningslejr i Panama for at opklare, hvad der er sket med den legendariske Ranger-instruktør West. West og en række af hans soldater er forsvundet under en træningsekspedition, der ser ud til at være gået grueligt galt. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Drama, Thriller
Instruktør John McTiernan
Medvirkende John Travolta, Timothy Daly, Samuel L. Jackson, Connie Nielsen
Spilletid 98 min.
Biopremiere 18.07.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Samuel L. Jackson

Som den bibelkyndige hitman Jules i 'Pulp Fiction' (1994) brændte Samuel Leroy Jackson igennem, så selv de mest tungnemme biografgængere mærkede vibrationerne. Med sin benhårde frækhed og magnetisme er han blevet indbegrebet af sort coolness på det hvide lærred i Hollywood-regi. Han har i 1990'erne været myreflittig både i mainstream-produkti...

Anmeldere

Politiken
"...frække Travolta skal forestille at dække over en erotisk tiltrækning. Men den er lige så svær at tro på som resten af historien."

Berlingske
"...Travolta og Nielsen kæmper en brav kamp for at fylde deres materiale ud men konstant bliver tacklet af deres rollers begrænsning. Det gør, at filmen ved vejs ende, og på trods af den lækre indpakning, virker skuffende og hul."

Ekstra Bladet
"...personkarakteristikken er skrevet med så tynd en blyant, at man ret hurtigt mister interessen."

B.T.
"De vilde sving, som filmen byder på, er efterhånden så langt ude, at man alligevel ender med en slags smil på læben til slut."

Cinemazone
"For fans af John Travolta, Samuel L. Jackson eller ulogiske soldatermysterier (hvis sådan en genre findes) bør man ikke desto mindre give Basic en chance eller fange den, når den kommer på video."

Brugere

02/01-11Connie Nielsen om "Basic" 1
Danske Connie Nielsen er ikke selv glad for "Basic", og på Bries Blog-O-Rama forklarer hun hvorfor:

"Det skulle have været en film noir, som foregår på en militærbase i Canada. Og lige pludselig bliver den til sådan noget actionlort. Der var mange, mange, mange ting, som lige pludselig faldt væk. Men jeg tror også, 11. september gjorde, at ingen ville have noget at gøre med at kritisere militæret. Så det blev den her patriotiske stil, hvor alle pludselig blev ræd for at sige nogle sandheder."

Læs også, hvor meget Connie Nielsen hader William Friedkins "The Hunted" i dette indlæg:
http://brianiskov.blogspot.com/...lsen-2010.html

24/01-04Rigtig god film
Anonym
rigtig god film hvor man til tider skal tænke sig om for at huske personernes navn da man ikk rigtig får sat ansigt på personerne
en rigtig "Poe film"

den er virkelig værd at se

06/01-04I Hvert Fald Set Bedre!
Anonym
Narkoagent (Travolta) skal undersøge hvad de er sket under en øvelse, hvor kun få af de soldater der var med, er vendt tilbage.

Instruktør McTiernan der engang lavede gode film som ”Die Hard”, står også bag denne middelmådige thriller, som dog er et stort skridt i den rigtige retning i forhold til hans forrige film, makværket ”Rollerball”.

Handlingen i ”Basic” som er set før og også bedre, tager så mange drejninger og ikke nødvendigvis troværdige, at det bliver for meget, i hvert fald når man ikke rigtigt længere tror på plottet.

Replikkerner er heller ikke altid lige gode, ofte er de faktisk ret dårlige, og da vores hovedpersoner skal forhøre de anklagede soldater (dem der er vendt tilbage), reagerer disse ofte så ulogisk, at man altså må undre sig og stille spørgsmålstegn...

21/11-03Intelligent Thriller
Anonym
En yderst intelligent thriller, om man kan udtrykke det sådan. John Travolta spiller godt i rollen, som den lidt afdankede DEA betjent. Samuel L. Jackson leverer som altid en fejlfri indsats til filmen, og hvores egen Connie Nielsen leverer også varen, som hun skal. Hnadlingen kan forviire en lidt, forløbet kan være svært at følge med i, men denne film er en af den slags man skal tænke lidt over. Der kommer nogle intressante drejninger, og ligesom man tror det ene passer, så viser det sig at være det stik modsatte der passer. Men en fed intelligent thriller, der godt nok kræver lidt tænke arbejde, men hvad ville film være, hvis man ikke kunne sætte sig ned og tænke over den bagefter ?

26/10-03Papa!
Anonym
Nej, der er ikke så meget action i filmen, men produktionen er sku udmærket. Det er en thriller. Der er også ret gode scener undervejs, men ikke noget som er virkelig imponerende.

26/10-03Stilisk flot, men....
Anonym
John Mctiernan er tilbage i topform, med en anderledes thriller om en lille gruppe elite soldater der sporløst forsvinder i junglen, kun 2 kommer tilbage og så skal Travolta ellers i gang med at løse mysteriet.

"BASIC" er en visuelt flot film, der ikke fejler på hverken oplæg eller skuespiller præstationer.
Men det virker desværre som om Instruktør John Mctiernan mister overblikket over filmens plot, og hvad der starter lovende, ender i en gang rodet affære, hvor plot twistene hele tiden tager ekstreme drejninger.
Dette resulterer desværre i en halvlunken samlebånds thriller fra Hollywoods filmfabrik.

Men den visuelle side af filmen bidrager dog til at filmen aldrig når et B-niveau, som mange andre film i genren.

25/10-03til idiot Papadopoulos...
Anonym
Hvis du vil vide det, så skriv dog til Gott via e-mail... Er fucktupd træt af personer som dig der ødelægger scope, med så ligegyldige banaliteter. Tænk dig om...

25/10-03til das gott!
Anonym
jeg ville bare lige høre om der er noget action med i denne film... i så fald hvor mange scener!

25/10-03Måske set før, men ikke bedre!
Anonym
Basic fortæller på skræmmende vis en historie om en sergent Nathan West (Samuel L. Jackson), der tager seks elitesoldater med på en øvelse i junglen - og kun to vender levende tilbage. Ingen af de overlevende har i sinde at fortælle, hvad der skete under øvelsen, som gør det yderst umuligt for Connie og Travolta at opklare sagen. Men endnu engang er intet som det ser ud.

Filmen son nævnt i de tidligere indlæg er ikke så godt modtaget, og her i landet var det næsten helt galt, at den slet ikke havde æren af at komme i biffen. Med ret dårlige anmeldelser, så regner de fleste, at filmen skuffer automatisk. Men som sagt, så er intet som det ser ud.

Filmen og handlingen er selvfølgelig set før, men efter min mening ikke bedre. Som også nævnt tidligere, så minder filmen om "General's d...

24/10-03let it be
Anonym
Dette må være en tilgivelsens film. Instruktøren John McTiernan (fordums tid Die Hard og Predator) instruerer denne film præcist og underholdende, så hans tidlige makværk af en film, Rollerball, næsten er glemt. Samuel L. Jackson spiller godt og ondt, så hans intetsigende præstation i xXx er også tilgivet. John Travolta er herligt veloplagt som vi kender ham, og jeg nyder ham fuldt ud. Når han vil kan han spille så det brager. Giovanna Ribisi (ikke en svag præstation i en film) er god i en birolle, Taye Diggs er bedre.

Filmen har fået ret dårlige anmeldelser mange steder, og mine forventninger var skruet helt i bund. Jeg blev derfor meget positiv overrasket over den jævnt spændende, men konstant underholdende sag. Filmen fortælles ikke kronologisk, og det er et smart træk. Men når fil...Fakta

Medvirkende
Agent Hardy John Travolta
Bill Styles Timothy Daly
West Samuel L. Jackson
Connie Nielsen
Brian Van Holt
Giovanni Ribisi
Nunez Roselyn Sanchez
Castro Cristián de la Fuente
Pete Vilmer Harry Connick Jr.
Bag kameraet
Instruktion John McTiernan
Produktion Mike Medavoy, Lee Nelson, Dror Soref, Michael Tadross
Manuskript Cathy Rabin, James Vanderbilt
Fotografi Steve Mason
Scenografi Dennis Bradford
Musik Klaus Badelt
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Premieredatoer
Biograf 18.07.2003
Dvd 22.10.2003
Øvrige oplysninger
Land Canada, USA
Produktionsår 2003
Spilletid 98 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 14.788
Selskab Phoenix Pictures, Intermedia Films, Orbit Entertainment Group
Biodistributør Constantin Film

Se også...