White Oleander - hvid nerie (White Oleander)

Los Angeles. I et anfald af sygelig jalousi forgifter digterinden Ingrid sin kæreste. Hun dømmes til livsvarig fængsel, og datteren Astrid bliver derefter kastet rundt mellem forskellige plejefamilier. Hun bliver ven med den jævnaldrende Paul, og finder endelig en kærlig og forstående plejefamilie. Men kan - og vil - hun hjælpe sin mor med at komme ud af fængsel? © Scope

Produktionsår 2002
Genre Drama
Instruktør Peter Kosminsky
Medvirkende Michelle Pfeiffer, Renée Zellweger, Alison Lohman, Robin Wright Penn
Spilletid 110 min.
Biopremiere 11.07.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Michelle Pfeiffer

Det tog lidt tid for Michelle Pfeiffer at få gang i karrieren. Efter en række tv-roller fik hun sin første hovedrolle på film i 'Grease 2' (1982). Men det var først i slutningen af 80'erne, at den lyshårede skuespillerinde for alvor gjorde sig gældende med film som 'Heksene fra Eastwick' (1987), 'Farlige forbindelser' (1988) og 'De fabelagtige Ba...

Anmeldere

Politiken
"...fordi den skal overholde alle underholdningsindustriens spilleregler for udformning af plot og karaktertegning, bliver den aldrig andet end social soap."

Berlingske
"...en af de mest seværdige, amerikanske film i år."

Jyllands-Posten
"Hele vejen igennem gælder det, at der spilles nænsomt, tilbageholdende og overbevisende..."

Ekstra Bladet
"...så godt og gribende karakterspil, at de løfter et forholdsvis banalt melodrama til to timers fængslende underholdning."

B.T.
"...ender som en omgang meget lang soap opera."

Cinemazone
"...som at læse triviallitteratur: historien kan såmænd være spændende nok, men begivenhederne indtræffer i så stor mængde og nogle af personerne er så stereotype, at man til sidst ikke orker at interessere sig for dem."

Brugere

30/07-05god
Anonym
Et rigtig godt drama.
Er vild med filmen.

08/01-04Den Sociale Arv
Anonym
Ung pige (Lohman) bliver anbragt i forskellige plejefamilier (som om muligt er endnu værre end hendes egen), efter at hendes mor (Pfeiffer) er kommet i fængsel for at myrde sin elsker.

Jeg indrømmer jeg kender ikke det sociale system i USA godt nok til at vide om denne film er repræsentativt for det, men er den det, så er det altså uhyggeligt og uværdigt for så rigt et land.

Men filmen fungerer ikke så meget som en anklage mod systemet, selv om det er indbygget i handlingen. Historien er mere end beretning om en ung piges forsøg på løsrivelse fra sin dominerende og tydeligt omsorgssvigtet mor, og piges kamp for at finde sin egen identitet, hendes kamp for at få et ordentligt liv og ikke ende som moderen.

Desværre går den ikke helt nok i dybden med piges problemer, selv om den...

19/10-03Rigtig flot
Anonym
En flot og vedkommende drama film, som jeg bestemt mener er blevet overset. Michelle Pfeiffer er djævelsk fremragende, og den unge Alison Lohman er utrolig dygtig, som Pfeiffer's datter som virkelig kommer ud for lidt af hvert.

Den fortjener bestemt noget opmærksomhed.

19/08-03Rigtig rigtig god film
Anonym
En meget realistisk og rørende film. Rigtig gode skuespillere. Man er fængslet hele vejen igennem. En film der sætter tankerne igang så oplevelsen ikke kun slutter når rulleteksterne er forbi.

21/07-03Suveræn film
Anonym
En utrolig fængslende film og meget flot skruet sammen. Alison Lohman må være en skuespiller som man forhåbentlig kommer til at se meget mere til!

15/07-03Michelle Pfeiffer er tilbage!
Anonym
Filmen er i sig selv ikke noget særligt. Man ville have glemt den, så snart man trådte ud af biografen, hvis det ikke var for især én person. Michelle Pfeiffer spiller simpelthen alle andre helt ud af lærredet! Læg mærke til hvordan hendes øjne bliver koldere og koldere i scenen, hvor hun mødes med Renee Zellweger. Se dét er uhyggeligt. Damen kan spille - noget vi vel egentlig aldrig har sat spørgsmålstegn ved - lad os så se hende i nogle flere spændende, udfordrende roller, tak!

4 stjerner - de 2 er ekstra bare for Michelle!

09/07-03triviallitteratur på film
Anonym
overspændt og usandsynligt drama - lidt ligesom at læse en novelle i et dameblad

Fakta

Medvirkende
Ingrid Magnussen Michelle Pfeiffer
Claire Richards Renée Zellweger
Astrid Magnussen Alison Lohman
Starr Robin Wright Penn
Paul Trout Patrick Fugit
Barry Kolker Billy Connolly
Miss Martinez Amy Aquino
Læge John Billingsley
Bag kameraet
Instruktion Peter Kosminsky
Produktion Hunt Lowry, John Wells (1)
Manuskript Mary Agnes Donoghue
Forlæg Janet Fitch
Fotografi Elliot Davis
Klip Chris Ridsdale
Scenografi Donald Graham Burt
Musik Thomas Newman
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 11.07.2003
Dvd 15.10.2003
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Hvid nerie
Land Tyskland, USA
Produktionsår 2002
Spilletid 110 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 5.319
Selskab Warner Bros., Gaylord Films, Manga Films, Mediafilm, Paradiso Entertainment, Tobis StudioCanal
Biodistributør Constantin Film

Se også...