Ginger Snaps

Ved fuldmåne Ginger bliver bidt af en varulv samme nat som hun har sin første menstruation. I dagene efter begynder hendes krop og temperament af ændre sig markant. Gingers lillesøster forsøger at kurere hende, men tiden er knap. Snart er det Halloween og fuldmåne igen. Uha, uha. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Gyser, Thriller
Instruktør John Fawcett
Medvirkende Katharine Isabelle, Emily Perkins, Kris Lemche, Mimi Rogers
Spilletid 108 min.
Biopremiere 13.12.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Klicheerne kommer krybende ind og i filmens sidste, meget langstrakte del, hvor Gingers forvandling er fuldendt, viser det sig, at bæstet blot er en billig efterligning af Baskervilles hund."

Berlingske
"'Ginger Snaps' er en forfriskende original, ungdommelig horrorfilm, der desværre trækkes tungt ned af dens længde og dens special effekter."

Jyllands-Posten
"Hvad det alt sammen udmønter sig i, skal ikke afsløres her, men har man mod på en film, der vender vrangen ud på Girl Power-fænomenet, skal 'Ginger Snaps' hermed være anbefalet."

B.T.
"Nogle piger bliver som bekendt en anelse uligevægtige, når menstruationen melder sig. Men det er intet imod den aggression, canadiske Ginger lægger for dagen, da hun får sin første menses."

Cinemazone
"Der er altså glimrende grund til at gå ind og se denne vampyrfilm de få gange, den aflægger danske biografer et besøg %u2013 og ellers generelt glæde sig over de fire film som Angel/Scanbox fik hentet hjem til denne omgang Midnight Movie Madness."

Brugere

25/01-06haha!!! hun bløder!!
HMM!!... ideen sys jeg enlig var ret fed!! piger + menustration + varulve = BLOD!!... og ja det er der i hvertfald!!

rigtig hyggeligt!! godt at se!!

28/03-05Lækker Underholdning
Uhyre underholdende, lækker, og overraskende ogs uhyggelig. Ungdomsfilm - Javel, men det gør den faktisk endnu bedre! Skuespillet er faktisk mere end fantastisk, og der er faktisk intet kritik at sige om dette underholdende mesterværk. Kun masser at posetive ting, der ikke kun er lidt posetive. Meget posetive!

Handlingen er faktisk rigtig god, i forhold til den handler om varulve. Denne indebærrer også hævn, og andre ting der gør en film absolut værd at se.

09/05-03Når Piger Bliver Til Kvinder
Anonym
To søstre (Perkins, Isabelle) som begge er outsidere, overfaldes af mystisk væsen, og den ene af dem forvandler sig til en varulv, da hun får sin første menstruation. Det gør hende både farlig og liderlig.

Man kan måske beskylde producent, instruktør, manuskriptforfatter og andre bag filmen for stadig at gå rundt med den gammeldags opfattelse, at en kvindes menstruation er noget unaturligt og i værste fald farligt, hvis man gider tolke på denne ungdommelige gyser, som har visse originale elementer, men som jeg alt i alt fandt tyndbenet og kedelig, og filmens tvivlsomme effekterne kan ikke redde meget af den side (men nu er det også kun en film til små 5 millioner dollars).

Filmen kunne vel også sige lidt om mange amerikaneres puritanske syn på sex som noget syndigt og dermed farl...

23/04-03Ungdomshorror med bid...
Anonym
Velfungerende og underholdende ungdomshorror med præg af forfriskende orginalitet, tilsat et intelligent screenplay.

Søsterne Fitzgerald, henholdsvis Ginger og Birgitte ( Katharine Isabelle og Emily Perkins ) er uskud i skolens hieraki - hvor de tit bliver mødt med tilråbet "freaks". Deres interesser ligger dog ej heller i at komme i kontakt med denne hormonbefængte verdens popularitet. Tværtimod har de skabt deres egen lille verden, fyldt med morbid humor, hvilket kommer til udtryk i filmens start, da de afleverer en projektopgave bestående af fingeret selvmordsfotografier. De har kun afsky for de sexfikserede drenge og selvhøjtidelige piger. Byen er dertil hærget af en hundemorder, der flænser de stakkels kræ fra hinanden. På en fuldmåneaften, bliver de to søskende angrebet af et m...

Fakta

Medvirkende
Ginger Katharine Isabelle
Brigitte Emily Perkins
Sam Kris Lemche
Pamela Mimi Rogers
Jason Jesse Moss
Trina Danielle Hampton
Henry John Bourgeois
Wayne Peter Keleghan
Ben Christopher Redman
Tim Jimmy MacInnis
Bag kameraet
Instruktion John Fawcett
Produktion Karen Lee Hall, Steven Hoban
Manuskript John Fawcett, Karen Walton
Fotografi Thom Best
Klip Brett Sullivan
Scenografi Todd Cherniawsky
Musik Mike Shields
Genrer og relationer
Genre Gyser, Thriller
Premieredatoer
Biograf 13.12.2002
Øvrige oplysninger
Land Canada, USA
Produktionsår 2000
Spilletid 108 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Lions Gate Films, The Movie Network (TMN), Téléfilm Canada, Copper Heart Entertainment, Motion International, Oddbod Productions, TVA International, Water Pictures

Se også...