Daredevil

Som dreng var Matt Murdock involveret i ulykke, hvor han blev blind af et radioaktivt materiale. Som voksen ernærer Matt sig som idealistisk advokat og superhelten Daredevil. Uden synet har Matt udviklet sine andre sanser til overmenneskeligt niveau, og det får han brug for, da han står over for superskurken Kingpin. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Action
Instruktør Mark Steven Johnson
Medvirkende Ben Affleck, Jennifer Garner, Michael Clarke Duncan, Colin Farrell
Spilletid 104 min.
Biopremiere 28.03.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ben Affleck

Benjamin Geza Affleck instruerede i 1993 kortfilmen 'I Killed My Lesbian Wife, Hung Her on a Meathook, and Now I Have a Three-Picture Deal at Disney'. Fire år senere vandt han sammen med kammeraten Matt Damon en Oscar for manuskriptet til 'Good Will Hunting'. Det illustrerer udviklingen i Afflecks karriere fra talentfuld nobody til en af Holllywo...

Anmeldere

Politiken
"Scenografien er heldigvis tættere på Batmans Gotham City end på Supermans og Spidermans solbeskinnede butiksstrøg, helt i tråd med serien, som den i tidens løb har været tegnet af bl.a. Jack Kirby og ikke mindst Frank Miller"

Berlingske
"'Daredevil' har flotte scener og energiske effekter, men den mangler den muntre gnist af originalitet, der gjorde 'Spider-Man' så herligt underholdende."

Jyllands-Posten
"Bag filmen ligger en tegneserie, og det er, hvad den historie er: Filmatiseret tegneserie med alle dens normer, psykologiske skabeloner og usandsynligheder."

Weekendavisen
"Oplevelsen er universel. Det har aldrig været svært at se, hvordan superheltene viderefører klassiske mønstre fra Antikkens sagnkredse."

Ekstra Bladet
"'Daredevil' kan ikke rigtig bestemme sig til, om den skal være ren ramasjang eller eksistentielt sindbillede, og bliver derfor ikke særlig vellykket som nogen af delene."

B.T.
"Og bortset fra Colin Farrells herligt ondskabsfulde skurk Bullseye, får Affleck heller ikke meget hjælp fra birollerne, som Stan Lee ellers skabte til et 13-tal i sit originale tegneserieforlæg."

Filmland
"Musikken og teknikken er sej, og de der er til genren vil elske den, resten vil give den tæv."

Cinemazone
"Som sådan er Daredevil en skuffende affære, der forsøger at holde sig tæt op af det etablerede univers, men som desværre i processen kommer til at glemme at fortælle en historie."

Brugere

20/05-13okay superheltefilm
Udover Ben afflecks rædselsfulde skuespil er filmen da meget okay efter min mening

24/07-11Se Director's Cut
Gør jer selv den tjeneste at se Director's Cut udgaven, der løfter en ellers lidt tam superheltefilm, til helt nye højder!

Der er konsensus omkring Daredevil som vi fik den serveret i biografversionen, at den ikke var dens forlag værdig. Men med Director's cut (der i øjeblikket fåes til hhv. 25.- og 79.- på dvd/bluRay) får vi filmen at se som Mark Stephen Johnson havde tiltænkt den. Jeg tror aldrig jeg har set en film blive voldtaget og klippet mere af studiet, end netop Daredevil filmen. Nu giver det hele bare meget mere mening, og man kommer ind under huden på personerne, der pludselig gør galleriet spændende.

Ja, der er ikke nogen The Dark Knight, men mindre kan også gøre det. Den er helt på højde med f.eks Batmans Begins eller Spiderman 1. Efter have set Director's cut, er det...

19/04-11Magnifique
Flot filmet, fed historie og fremragende skuespil - Whats not to like?

20/02-08Elendig film
Det er den dårligeste superhelte film jeg har set i nyere tid - og jeg har ellers set mange.

Absolut intet klappede i den film. Sammenspillet var elendigt, helten, plotudførelsen og ikke mindst skurken var ringe.

Selv om jeg ikke rigtig kan huske nogle detaljer mere så kan jeg huske det samlede indtryk fra da jeg kom ud af biografen.

ELENDIG FILM

20/10-07Mørk og fed heltefilm...
Daredevil er en film som er værd at se, hvis man kan li' superhelte film...
Udover en række gode skuespillere har filmen også en god intruktion bag sig...
Men som alle andre film har den også en mere... negativ side... Og det er nok at der mangler mere forklaring på historien...

Men generelt er det en fantastisk film, med gode effekter og utrolige scener...

04/06-07En blind djævel....
kan du li film som spider-man og batman vil denne film virkelig give nogle gode scener, med en masse dramatiske og action fyldte kampe. en film der står lige på kanten til en oscar pris efter min mening.

03/06-07En djævelsk sej sag
Da Matt Murdock er 12 år gammel mister han synet i en ulykke, lidt efter mister han også sin far. Som voksen bliver Matt advokat men om natten er han daredevil.

En fantastisk film for alle der kan li' action. Tempoet er højt fra start til slut, den bedste af slagsen er hel sikkert værd at eje på dvd.

29/12-06Virkelig god film!
Virkelig god film der bare skal ses!
En af de film man kan se igen og igen uden at blive trætte af dem.

26/03-06Blind man walking...
Anonym
Mark Steven Johnson vælger fornuftigt nok, at lægge sig i slipstrømmen på Frank Millers tegneserieudgave af "manden uden frygt". Desværre er der bare ikke kommet en særlig vellykket film ud af anstrengelserne.

Johnson vil alt for meget, på alt for kort tid. Samtidigt formår han heller ikke, at hæve personkarakteristikken på filmens figure ud over det to dimensionelle og ender, når det er bedst, med små krusninger på overfladen. Mile vidt fra den dybde og personlighed som Miller ellers på mesterligvis havde lagt i figurene i sit arbejde med persongalleriet i og omkring Hells kitchen.

Johnson's næste problem er, at filmen heller ikke fungere som en helhed, men mere har form af små selvstændige sekvenser, som så til sidst er klippet sammen med det håb, at udgøre en tvivlsom helhed. D...

27/02-06Elendig
Filmen er type ekspempel på en film hvor en masse forlorne superstjerner har fået en masse penge og et dårligt manuskrift i hovedet: PINLIGTFakta

Medvirkende
Daredevil/Matt Murdock Ben Affleck
Elektra Natchios Jennifer Garner
Kingpin/Wilson Fisk Michael Clarke Duncan
Bullseye Colin Farrell
Franklin 'Foggy' Nelson Jon Favreau
Ben Urich Joe Pantoliano
Jack Murdock David Keith
Matt Murdock som ung Scott Terra
Nikolaos Natchios Erick Avari
Daunte Jackson Coolio
Bag kameraet
Instruktion Mark Steven Johnson
Produktion Avi Arad, Gary Foster, Arnon Milchan
Manuskript Mark Steven Johnson
Fotografi Ericson Core
Klip Armen Minasian, Dennis Virkler
Scenografi Barry Chusid
Musik Graeme Revell
Genrer og relationer
Genre Action
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord Blind, Dobbelt identitet, Marvel Comics
Premieredatoer
Biograf 28.03.2003
Dvd 15.07.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2003
Spilletid 104 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 69.845
Selskab 20th Century Fox, New Regency Pictures, Horseshoe Bay Productions, Marvel Entertainment
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...