Chicago

I 1920'ernes brølende Chicago bliver wannabe cabaretsangerinden Roxie Hart anholdt for mordet på sin elsker. I fængslet møder hun den feterede Velma Kelly, der er har dræbt sin mand og søster. Den smarte advokat Billy tager sig af begge sager og forsøger at gøre Roxie til en celebrity. Det synes Velma ikke om, og snart er de to tugthuskandidater i gang med at overgå hinanden i jagten på en plads i mediernes søgelys. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Komedie, Musical
Instruktør Rob Marshall
Medvirkende Catherine Zeta-Jones, Renée Zellweger, Richard Gere, John C. Reilly
Spilletid 113 min.
Biopremiere 04.04.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Rob Marshall

(INSTRUKTØR)
Det er få beskåret at få så fænomenal en instruktørdebut som blev Rob Marshall til del med musicalen 'Chicago' (2003). Filmen scorede seks Oscar-priser efter at være nomineret til 13, heriblandt for bedste film og bedste birolle til Catherine Zeta-Jones. Marshall havde i 1996 stor succes med en teateropsætning af 'Chicago', der for første gan...

Anmeldere

Politiken
"...et højt begavet selvportræt af en skamreden genre og en tidsalder, hvis skelnen mellem det berømmelige og det berygtede for længst er bukket under for underholdningssygen."

Berlingske
"...superunderholdning i lige nøjagtig 109 minutter."

Jyllands-Posten
"...en fantastisk medrivende film, brillant instrueret, med storartede dekorationer, atmosfæremættede billeder og en kamerakoreografi, der sammen med den dødpræcise klipning giver filmen et enormt drive..."

Weekendavisen
"...underholdende og meget seværdig, men langtfra så original eller smågenial, som seks friske Oscars kunne antyde."

Information
"...en frygtindgydende underholdende og herligt amoralsk fabel, man skal være et surt, umusikalsk røvhul for ikke at værdsætte."

Ekstra Bladet
"...jeg blev blæst fuldstændig omkuld og forlod biografen i en lykkelig champagne-rus..."

B.T.
"...den er så opkvikkende som en dobbelt espresso."

Filmland
"'Chicago' ender med at være et brag af en musical som fortjener hver eneste af de fem pile, der bliver skudt efter den."

Cinemazone
"Hele holdet har konstant det kække glimt i øjet og understøttet af den festlige musik og det sikre håndelag fra en instruktør, der mestrer sine sangopsætninger til topkarakter, så svigter Chicago aldrig sin opgave som underholder..."

Brugere

02/05-08arrhh
jeg ved ikke med chicago, men den tiltaler mig ikke i samme grad, som andre musicals har gjort det.

lidt for kedelig eller steril til min sag.

05/11-07MESTERVÆRK!!!!!!!!
Jeg elsker bare Chicago! Det er et fucking mesterværk!

08/02-07Hvad er det! Med Amerikanere og musicals?
Jeg ved ikke hvad der sker i Amerikanernes hoveder når de ser musicals, men når Chicago fik alle de Oscar nomineringer og vandt så kan man jo kun stå tilbage med et stort ????

03/02-06Afskylige hovedpersoner
Set fra den musikalske side er Chicago hel fantastisk, med nogle sjove og opfindsomme sangnumre. Historiemæssigt er den også god. Dog var det svært at få medlidenhed med filmens hovedpersoner. Faktisk havde jeg ingen medlidenhed overhovedet for hverken Velma eller Roxie. De er begge nogle løjnagtige morderiske og i Roxie's tilfælde utro kvinder, det ikke fortjener den mindste stjernesucces som de begge brænder for, men dog i sidste ende alligevel får både ufortjent frihed og succes. Og da filmen var slut sad jeg med en følelse af afsky overfor hovedkaraktererne. Ved ikke om dette er meningen, men når jeg ser en film forventer jeg en hovedkarakter man kan få bare lidt medfølelse med.

23/02-05- Sangleg -
Udstyrsstykket ”Chicago” maner ethvert postulat om, at musical ikke begår sig på det store lærred, i jorden. Denne taler så sandelig for sin sag, og efter en død periode for genren genfinder ”Chicago” dens oprindelige kvaliteter og står som et glimrende eksempel på, at det gamle syngespil langt fra er forældet, så længe der er noksom talent til at forhindre det. Og det er der så sandelig her.

Denne her er bygget over den klassiske Broadway-musical af samme navn, og her har man valgt at blande fiktion og virkelighed ved konstant at veksle mellem en jordnær udgave af historien og en scenisk musical-version af den. På den måde har man altså fastholdt de stolte traditioner, der lægger grunden til filmen og samtidig gjort historien håndgribelig, så man er med hele vejen. Denne kombination ...

05/11-03Fejende flot filmatiseret
Anonym
Chicago er ikke bare en fejende flot filmatiseret musical med fantastiske jazznumre af den melodiøse og tempofyldte slags; filmen er også en mor(d)som satire over en kynisk verden, hvor forbrydelse er underholdning og mord en vej til berømmelse...Selvom historien foregår sidst i 1920´erne i Chicago, er dette jo desværre en sandhed, der stadig gør sig gældende.
Skuespillerne er godt castet, omend man kunne have ønsket sig lidt mere power sangmæssigt...Her er det efter min mening primært Zeta-Jones & Latifah, der imponerer.
Men det er jo en Hollywoodproduktion, hvorfor
aktørerne som vanligt er valgt mere pga. af deres navne end deres musicaltalent.

19/10-03Overlæsset musical
Anonym
Teknisk set er filmen utrolig flot lavet, meget farverig, flotte kostumer osv. Intet at klage over på den sidde.

Til gengæld er historien tynd, sangene er gennemgående kedelig (Ikke ligesom den meget bedre musical Moulin Rouge), og skuespillet er ikke så prangende efter min mening. Især John C. Reilly er nærmest irriterende hele filmen igennem. Richard Gere derimod er filmens klart bedste.

Kan ses, men er nok mest for musical lovers, eller for mænd som nyder letpåklædte eksotiske kvinder.

23/07-03bravo2nul del 2
Anonym
Enige bliver vi nok ikke om denne film....

23/07-03Troels
Anonym
Se det var en meget bedre forklaring end den første, selv om jeg ikke er helt enig.

22/07-03bravo2nul
Anonym
Jeg ved godt det er en musical. Jeg har faktisk set en del musicals på film på det seneste. Caberet, Singing in the rain og sound of music. Men de har dælme en bedre historie(Chicago kunne godt være ½ time kortere). Også mangler filmen altså et hit man kan huske...og ikke kun linien "All that jazz". Chicago har ikke noget på hjertet som andre musicals ellers har!Fakta

Medvirkende
Velma Kelly Catherine Zeta-Jones
Roxie Hart Renée Zellweger
Billy Flynn Richard Gere
Amos Hart John C. Reilly
Matron 'Mama' Morton Queen Latifah
Mary Sunshine Christine Baranski
Orkesterleder Taye Diggs
Fred Casely Dominic West
Go-To-Hell Kitty Lucy Liu
Bag kameraet
Instruktion Rob Marshall
Produktion Marty Richards, Harvey Weinstein
Manuskript Bill Condon
Forlæg Maurine Dallas Watkins, Fred Ebb, Bob Fosse
Fotografi Dion Beebe
Klip Martin Walsh
Scenografi John Myhre
Musik Danny Elfman, John Kander
Genrer og relationer
Genre Komedie, Musical
Undergenre Fængselsdrama
Nøgleord Berømmelse, Død, Fængsel, Showbiz
Premieredatoer
Biograf 04.04.2003
Dvd 30.09.2003
Øvrige oplysninger
Land Canada, USA
Produktionsår 2002
Spilletid 113 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 96.286
Selskab Miramax Films, Loop Films, Producers Circle
Biodistributør Sandrew Metronome
Priser Oscar 2003, Bedste film
Oscar 2003, Bedste kvindelige birolle
Golden Globes 2003, Bedste komedie
Golden Globes 2003, Bedste mandlige hovedrolle (komedie)
Golden Globes 2003, Bedste kvindelige hovedrolle (komedie)

Se også...