Kill Bill Volume One

Ex-lejemorderen Black Mamba bliver på sin bryllupsdag forsøgt myrdet af sin tidligere arbejdsgiver og hans Deadly Viper Assassination Squad. Fem år senere skal regnskabet gøres op, og Black Mamba begynder nu at rejse verden rundt for at hævne sig på alle de involverede. Til allersidst venter det endelige opgør med bossen, Bill. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Action, Thriller
Instruktør Quentin Tarantino
Medvirkende Uma Thurman, David Carradine, Daryl Hannah, Michael Madsen
Spilletid 111 min.
Biopremiere 24.10.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Uma Thurman

Uma Karuna Thurman voksede op sammen med tre brødre i en særdeles utraditionel familie. Den meget selvstændige pige forlod skolen som 15-årig for at forfølge som ambition om at blive skuespiller. Efter et par fejlskud blev der for alvor lagt mærke til den høje blondine, da hun faldt i kløerne på slemme John Malkovich i Stephen Frears' ’Farlige fo...

Anmeldere

Politiken
"... at se Tarantino boltre sig overkåd i nørd-drømmene fra sin ungdoms videoslaraffenland er alligevel på grænsen til det forstemmende og forkrampede."

Berlingske
"...selv om 'Kill Bill', ud fra første halvdel at dømme, hverken er årets bedste film eller Tarantinos mest vellykkede, er den et højenergisk og virtuost adrenalin-skud..."

Jyllands-Posten
"I 'Kill Bill' er de postmoderne undertekster og rappe replikker så godt som skåret væk. Vi får ikke andet, end hvad vi ser."

Weekendavisen
"...årtiets hidtil hårdeste og hurtigste actionfilm, surrealistisk voldunderholdning med en mørk understrøm af noget mere substantielt..."

Information
"...man kan ikke andet end beundre den energi og opfindsomhed og glimtvise genialitet, han lægger for dagen."

Ekstra Bladet
"Ektremt blodig. Ekstremt underholdende. Og ekstremt fascinerende."

B.T.
"Thurman har meget at byde på her..."

Filmland
"Der er formodentlig aldrig lavet en film med den intensitet - og det tempo."

Cinemazone
"At hade Kill Bill er umuligt, dertil har Tarantino alt for godt styr på sine virkemidler."

Brugere

05/01-16Stadig umulig at tæmme 7
Forleden havde jeg fornøjelsen af at gense "Kill Bill: Vol. 1" på stort lærred, smidt op fra en dejlig mør 35 mm-rulle der havde levet et godt liv. De altid engagerede og hyggespredende værter fra Filmnørdens Hjørne stod for en optakt, hvor hele Tarantinos filmografi blev rundet. Nok engang blev jeg mindet om, hvor sindssygt imponerende et bagkatalog, der er tale om. Og aftenens forestilling kunne ikke være mere velvalgt. Den første Kill Bill-akt er nemlig min personlige favorit - det skifter lidt, men i det lange løb er det uden tvivl den Tarantino-film, jeg holder mest af. Og jeg holder endda ret meget af manden.

For mig er dette filmen, hvor Tarantino går planken HELT ud rent kreativt. Og for første gang i sin karriere. Man kan godt glemme hvor stor en cinematisk kæberasler Kill Bi...

30/10-11 15

05/04-10kill bill vol. 1
Kill bill vol. 1 med Uma Thurman i hovedrollen.
instruktør:quentin tarantino.

en elitesnigmorder, Black Mamba, har ligget i koma i 4 år, nu vil hun alså have HÆVN over en kolega og Bill ( chef ) som på hendes bryllupsdag bugstavligtalt myrdede alle ink. den gravide brud black mamba, men jobbet var ikke fuldendt, de fik netop ikke drabt hende, nu er hun kampklar og tager ikke noget for givet.

den er for mennings løs og er så u realistisk som noget overhovedt kan være, for at sige det mere korekt er det et mislykket mæsterværk, noget f**k & L O R T.

fra:blood lover

17/01-09Når regningen skal betales
En arrig sirene lyd skærer gennem lærredet og splitter billedet i to dimensioner: nutiden og fortiden. Bruden erindrer fortidens billede af hendes modstander, der gjorde noget grueligt galt i sit blodige, meningsløse nedslagtning af Brudens bryllup for fire år siden. Hun dræbte kun ni ud af ti. Nu står bruden i hendes dørtærskel, midt i en af USA’s fine forstæder. Svinet der dengang som professionel legemorder gennemtævede og huggede et bryllup i flere stykker, har nu fået barn og lever et, hvad vi vil kalde normalt liv. Hvorvidt man nu kan gøre det, i en Tarantino film. Alt dette skider bruden dog på. Hun er her blot for at kræve fortidens regning.

Ved første blik og uden tøven smadrer bruden sin knytnæve ind i knoppen på sin modstander. En vild og voldsom nævekamp der forsætter ind...

02/01-09MESTERVÆRK
Kill bill er uden tvivl den film jeg er blevet mest imponeret over nogensinde. Quentin tarantino har formået at lave den sindsyg underholdende. Historien i filmen er ikke andet end at det handler om hævn, og det passer perfekt, da historien ikke fylder en stor rolle i filmen. Scenerne i filmen er uden tvivl det der imponerer mig mest, Eksempel anime scenen med oren ishii som ung, som er en meget specielt scene, den anden scene jeg vil fremhæve er "crazy88" som er en af de bedste og mest morsomme scener med ultra meget BLOD. Musiken i filmen er os noget af det bedste jeg har hørt i en film nogensinde det passer simpelthen perfekt!

Perfekt film

23/08-08Boriiing 1
Anonym
Jeg var inde og se denne film i biografen for nogle år siden og kom lige til at tænke på den her forleden dag.
Den er godt nok noget af det kedeligste jeg længe har set.
Den handler jo bare om, hvem der kan slå flest ihjel ect. De laver ikke andet end at springe rundt og lave karatearmbevægelser på hinanden.

12/11-07Fantastisk film
"Den første del af Kill Bill er mere action-spækket, end nogen anden film, jeg længe har set! Den er fyldt med al den typiske Tarantino-dialog, der gjorde Pulp Fiction så mindeværdig! Og så har jeg da heller ikke set en film før, fyldt med så meget blod, og så meget død..."

08/01-07Et sandt rush!
En noget så enestående ridetur, med et enormt tempo, brutalitet og intensitet... vil helt sikkert blive et vidunder for mange filmelskere...

03/10-06og Agent X9...
... tegneserierne må han da også ha læst lidt...! Bortset fra tegneseriesekvenserne (som er godt set) er hele filmen da tegneserieagtig i historie, billedder og dialog! Virker på mig som en amerikansk bil, masser af effekter og ser hammergodt ud. Men inde bag ved er der lidt tomt!!

03/06-06Mesterlig Tarantino 2
Kill Bill 1 er en mesterlig film, hvor filmnørden Tarantino for alvor får lov at boltre sig i genrehenvisninger til højre og venstre, hyldester til hans yndlingsfilm og lave aktionssekvenser, som han selv vil have elsket at se på film.

Filmen er gennemført til mindste detalje hele vejen igennem, og der er ikke ét sekund, hvor Tarantino mister grebet og overlader noget til tilfældighederne. Hvert eneste billede og scene er en fryd for øjet, og de enkelte kapitler er hver for sig små mesterværker. Det er suverænt, hvor filmen formår at hylde filmgenrer så eksplicit og konstant uden, at det en eneste gang virker påtaget og ødelæggende for filmens originalitet.

Tempoet er et andet plus. Gryden holdes i fuld kog hele vejen igennem, og selv de mere afdæmpede sekvenser (fx scenen hvor Umu...Fakta

Medvirkende
The Bride Uma Thurman
Bill David Carradine
Elle Driver Daryl Hannah
Budd Michael Madsen
Vernita Green Vivica A. Fox
Hattori Hanzo Sonny Chiba
Sofie Fatale Julie Dreyfus
The Organ Player Samuel L. Jackson
Janeen Caitlin Keats
O-Ren Ishi Lucy Liu
Pai Mei (stemme) Quentin Tarantino
Pai Mei Chia Hui Liu
Erica Shana Stein
Bag kameraet
Instruktion Quentin Tarantino
Produktion Quentin Tarantino, Lawrence Bender
Manuskript Quentin Tarantino
Fotografi Robert Richardson
Klip Sally Menke
Scenografi Yohei Taneda, David Wasco
Musik RZA , Lars Ulrich
Genrer og relationer
Genre Action, Thriller
Undergenre Martial arts
Nøgleord Hævn, Lejemorder, Massakre
Relaterede film Kill Bill Volume Two
Premieredatoer
Biograf 24.10.2003
Dvd 21.04.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2003
Spilletid 111 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab A Band Apart, Super Cool ManChu
Biodistributør Constantin Film

Se også...