Togrøverne fra Arkansas (Boxcar Bertha)

Berthas far dør og hun slår pjalterne sammen med Bill. Livet er hårdt under den amerikanske depression og det unge par har ingen penge. Den sag råder de bod på ved at specialisere sig i togrøverier. Det går rigtig gdt i starten, men efterhånden begynder nettet at strammes om de to outlaws, der kører fra stationsby til stationsby. © Scope

Produktionsår 1972
Genre Thriller
Instruktør Martin Scorsese
Medvirkende Barbara Hershey, David Carradine, Barry Primus, Bernie Casey
Spilletid 88 min.
Biopremiere 05.03.1976
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Martin Scorsese

(INSTRUKTØR)
Martin Scorsese tilhørte den første generation af amerikanske instruktører, der havde en akademisk indfaldsvinkel til faget og er nærmest indbegrebet af en amerikansk auteur (om end han sjældent skriver sine manuskripter selv). Siden studiedebuten med 'Togrøverne fra Arkansas' (1972) har den speedsnakkende italiensk-amerikaner lavet film inde...

Brugere

05/01-05B-film Scorsese
Hvad kan man sige om denne film end at alle skal starte et sted.

En af Scorsese´s første og en som helt sikkert vil gå over i glemmebogen. Hvis den da nogensinde har været ude af glemmebogen.

Roger Corman står bag og det vidner som regel om, at det er en "B-film" man har med at gøre. Der er ikke meget forandret her.

Selv om der er enkelte strejf af noget godt hist og pist, så drukner det hele i et tyndt manuskript.

Selv ikke Hershey og Carradine kan redde denne film fra at synke ned i middelmådighedens dyb.
En ikke så original rail-"road movie" med "Bonnie & Clyde" i hovedrollerne.

05/01-05Men
"Little shop of Horrors" er nok også en af de mere originale fra Corman´s side. Jeg mener bare ikke, at manden har gjort sig selv nogen tjenester for at gå over i filmhistorien som en af de helt store, efter de ting han har budt os op igennem 80érne og 90érne.

Han burde have stoppet mens legen var god, ligesom en skuespiller som "Rutger Hauer" burde have stoppet sin karriere filmisk set i 1990.
Hvis man ser på det som et job, ja så må man jo tage hvad man kan få, når tilbuddene udebliver.

Roger Corman vil dog altid være en af den slags instruktører/producenter, som vil være en form for kitch iblandt filmelskere. Han har bare givet os for meget skidt på sine ældre dage efter min mening.

05/01-05Enig
Da jeg nævnte, at man med Corman på plakaten havde med en b-film at gøre, hentydede jeg nu også mere til 80érne og 90érne, hvilket selvfølgelig burde havet fremgået tydeligere.

Med hensyn til Dario Argento, så synes jeg også, at det er underligt, så meget genre manden har skiftet. Især hvis man kigger på nogle af de spaghetti westerns, som han har været med til at realisere i slutningen af 60érne og så sammenligner med de hardcore gyserfilm, som han har stået for op igennem 70-80 og 90érne.
Det er nærmest den omvendte historie af Peter Jacksons karrierforløb. (Selv om man ikke kan sammenligne de to instruktørers stil).

Det bliver spændende at se, hvad Argento´s datter kan diske op med i fremtiden.

18/05-04Mmmmmm!
Anonym
Barbara Hershey....Den so skal da bare kneppes for hårdt!

18/05-04haha
Anonym
ja, Argentos datter, hun er en stjerne ...

18/05-04ja, ja
Anonym
Ingen tvivl om at du har ret i din vurdering af hans 80'er og 90'er film. Det skriger jo til himlen. Flot, hvis du virkelig har stået de film igennem ? Jeg har ikke!

Hans første årti var stadig fænomonalt. At han senere går bag dansen, betyder jo ikke at hans første værker bliver dårligere af den grund.

Se bare hvad der skete med Orson. Hans første værker lever jo fint nok trods en pauver afslutning. Du kan også nævne Dario Argento inden for Cormans egen genre. Han toppede i 70'erne og har siden lavet makværker. men er stadig en historisk filmperson, der står meget respekt omkring. Det samme med Roger C, hvis du spørger mig.

18/05-04så, så
Anonym
Ikke et ondt ord om Corman!

Hans Poe-filmatiseringer fra 60'erne er en smuk del af filmhistorien fra dengang Hollywood gik i sort og lavede Ben Hur-fiaskoer på stribe.

Tænk også på at Scorsese og Coppola og for den sags skyld Jack Nicholson skylder ham en stor tak for at have hjulpet deres karrierer i gang. De havde ganske givet klaret det alligevel, men en god lærer er ikke at foragte.

Blandt Cormans mange gyldne udtalelser blot en enkelt klassiker:

"I eventually worked out a theory, or whatever it may be, that horror, sex and laughter are all connected in strange ways."


Fakta

Medvirkende
Bertha Barbara Hershey
Bill Shelley David Carradine
Rake Brown Barry Primus
Von Morton Bernie Casey
H. Buckram Sartoris John Carradine
Grahame Pratt Emeric Pressburger
"Chicken" Holleman Michael Powell
Mand på bordel Gayne Rescher
Joe Dreft Joe Reynolds
Mand på bordel Martin Scorsese
Bag kameraet
Instruktion Martin Scorsese
Produktion Julie Corman, Roger Corman
Manuskript John William Corrington, Joyce Hooper Corrington
Forlæg Boxcar Bertha Thompson
Fotografi John Stephens
Klip Buzz Feitshans, Barbara Pokras
Scenografi David C. Nichols
Musik Gib Guilbeau, Thad Maxwell
Genrer og relationer
Genre Thriller
Premieredatoer
Biograf 05.03.1976
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1972
Spilletid 88 min.
Solgte billetter 8.100
Selskab American International Pictures

Se også...