Pirates of the Caribbean - Den sorte forbandelse (Pirates of the Caribbean)

Charmerende stratenrøver Kaptajn Jack Sparrow boltrer sig i 1700-tallets Karibiske øhav. Hans liv bliver dog uventet alvorligt, da sørøveren Barbossa stjæler hans skib og kidnapper guvernørens datter. Så må Jack kridte knæstøvlerne og trække kården i kampen for retfærdighed og fartøj. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Adventure
Instruktør Gore Verbinski
Medvirkende Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom, Keira Knightley
Spilletid 144 min.
Biopremiere 12.09.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Johnny Depp

'Nightmare on Elm Street' (1984) gav John Christopher Depp III hans første filmrolle, men det var tv-serien 'De unge strissere' (1987-1990), der gjorde ham til et af 80’ernes ungdomsidoler. Den spændetrøje slap han ud af på fornem vis i 1990’erne, hvor han er blevet en af sin generations mest hyldede og uforudsigelige karakterskuespil...

Anmeldere

Politiken
"...sjældent har udtrykket 'for meget af det gode' været mere velanbragt end her."

Berlingske
"...helten er en parodi og inde bag pragtudstyret gemmer sig en historie, der er fuldstændig sjælløs."

Jyllands-Posten
"De enkelte handlings-elementer serveres i præcist afmålte doser, så man underholdes herligt, somme tider blot med et stille smil på læben, andre gange med stor fryd i sindet og jublende tilråb på læben."

Weekendavisen
"...hvad der på papiret ligner en halvklam merchandise-fidus er alligevel blevet til en stor, dyr og underholdende eventyrfilm."

Information
"...ikke nogen elegant, akrobatisk film af den gamle skole - men den er bestemt flot og det går over stok og sten..."

Ekstra Bladet
"Høj underholdning på lavt plan (eller er det omvendt?) er ikke sådan at foragte."

B.T.
"...den fantastiske fortælling bliver for fulde sejl navigeret i havn med buldrende kanonsalut, hvorefter man blot kan slingre i land - lykkelig og småsvimmel."

Filmland
"Effekterne er flotte, og der er absolut ikke sparet på pengene."

Cinemazone
"Underholdning fra første sekund med galgenhumor så sort som krudtet i kanonerne, ubarberet action, og en stemning, som lugter så langt væk af hjemmebrygget whiskey og piratklicheer, at smilet aldrig forsvinder fra ens ansigt."

Brugere

30/01-18Sørøver halløj 1
Elsker denne film problemet er at jeg har set den så mange gange at den faktisk godt kan gi mig lidt kvalme så jeg tror bare at jeg holder en pauce fra den i nogle år ser den igen uden behovet om at brække mig håber jeg.

18/12-09Ups, Scope - forkert plakat 1
Scope har "Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl" på forsiden, fordi den vises på tv. Fint nok. Man er bare lige kommet til at give filmen plakaten fra fortsættelsen "Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest." Øh... ups?

08/12-08Piraterne Slentre på Ødemarken...
Johnny Depp.

Han styrer filmen fra punkt til prikke, ikke nogen tvivl om at han var nomineret til en oscar for at spille Jack Sparrow... Oh undskyld jeg mente selvfølgelig Captain Jack Sparrow.

What a movie that´s all i can say.!

13/12-07Hey-ho for Johnny Depp
"Det er et overdådigt eventyr, med fantastiske special-effects og mageløst skuespil(hovedsageligt Johnny Depp, men selv Orlando Bloom er ganske glimrende i filmen...). Der er konstant underholdning, lige fra gale pirater, til onde, forheksede pirater(!), ja, det er ganske enkelt den bedste pirat-film, der nogensinde er lavet!"

29/05-07En fortryllende god film
En original men fantastisk god sørøver film. og med den sjove og frække kaptajn jack sparrow er der garanteret et første klasses sørøver eventyr.

27/05-07"Dead men tell no tales..."
En film baseret på en forlystelse fra Disneyland...? Øh, okay, det lyder søgt. Sådan var min reaktion, da jeg for fire år siden så Troldspejlet, og Jakob Stegelmann fortalte om Pirates of the Caribbean. På det tidspunkt vidste jeg ikke så meget om film, og vidste derfor hverken hvem Jerry Bruckheimer, Johnny Depp eller Orlando Bloom var. Men jeg syntes filmen så rigtig god ud, og besluttede derfor at se den sammen med nogle venner. Filmen blev hurtigt min yndlingsfilm, og jeg snakkede næsten ikke om andet i de følgende tre uger. Når jeg ser den i dag, med noget mere filmkritiske øjne, er det stadig en helt vild god film. Havde jeg skrevet om den på Scope, efter jeg så den første gang for fire år siden, havde jeg helt sikkert givet den seks stjerner. Det er den dog ikke værd, da seks stje...

14/04-07Helt ekstrem god underholdning
spændende, skarp, vittig og helt fantastisk.. Johnny Depp er som født til den rolle, og selvom rollen er svinsk og grisk, kan man ikke lade vær' med at forelske sig i ham! Og ikke mindst hele filmen.

07/02-07Sabel-genren er genopstået!
Det her er så professionelt anlagt, at underholdningen er sikkert i hus. Endda så sikkert at jeg fik løst til at trække min sabel derhjemme, umiddelbart efter den store biografoplevelse!

07/08-06Welcome to the Caribbean, Love..
Det er næsten 3 år sinden jeg så den her for første gang. Og hvem tænkte ikke til at starte på, at denne film ville ville floppe total, da pirat-film jo aldrig fungere. Jeg gjorde i hver fald, men af en eller anen årsag ente jeg stadig i biografen og så den.
Jeg var så MEGET overresket da jeg gik ud, og kan huske jeg sagde til migselv: "Den her er faktisk ret god."
Filmen har det hele.. Det gode mod det onde, kærlighed og den sjoveste pirat du sikkert nogen sinden kommer til at se.

Johnny Depp som (Captain) Jack Sparrow er ikke den mest almindelig pirat og du ville nok ikke komme til at se en nogenlunde sådan de næste mange år.
Orlando Bloom som Will er heller ikke et dårligt valg efter min mening. Whem ellers kan være lidt af en bad boy og stadig nørdet nok til at være Will?
Kei...

30/07-06Pirates!! sådan
Jeg ved godt, at jeg har skrevet kommentar her før, men jeg vil lige understrege en ting, og det er at det er en kanon film. Det er stadig min ynglingsfilm, næsten tre år efter den udkom. Den er spræng fyldt med humor og gode effekter.
Dog blev jeg ret skuffet over toeren, men det havde man jo også ventet, da det ikke altid er så vellykket når man prøver at lave en toer på et kæmpehitFakta

Medvirkende
Jack Sparrow Johnny Depp
Barbossa Geoffrey Rush
Will Turner Orlando Bloom
Elizabeth Swann Keira Knightley
Guvernør Swann Jonathan Pryce
Pintel Lee Arenberg
Mallot Brye Cooper
Norrington Jack Davenport
Koehler Treva Etienne
Ketchum Jerry Gauny
Bag kameraet
Instruktion Gore Verbinski
Produktion Jerry Bruckheimer
Manuskript Ted Elliott, Terry Rossio, Jay Wolpert
Fotografi Dariusz Wolski
Klip Stephen E. Rivkin, Arthur Schmidt, Craig Wood
Scenografi Derek R. Hill, Brian Morris
Musik Alan Silvestri
Genrer og relationer
Genre Adventure
Undergenre Kappe og kårde-film, Sørøverfilm
Nøgleord Forbandelse, Pirat, Skat
Relaterede film Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand, Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge, Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge - 3 D
Premieredatoer
Biograf 12.09.2003
Dvd 04.02.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2003
Spilletid 144 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 319.543 (#249)
Selskab Touchstone Pictures, Walt Disney Pictures, Jerry Bruckheimer Films
Biodistributør Buena Vista

Se også...