Løvernes konge (org. version) (The Lion King)

Løven Simba er en heldig kartofel. Søn af løvekongen Mufasa og ikke en bekymring i verden. Men så myrder onde onkel Scar kongen og Simba må flygte ud i junglen. Her er livet nu heller ikke så skidt, men da Simba bliver voksen, får han besøg af sin faders ånd, der giver ham besked på at erobre tornen tilbage. Og så er det bare om at komme afsted. © Scope

Produktionsår 1994
Genre Drama, Familiefilm, Musical
Instruktør Roger Allers, Rob Minkoff
Medvirkende Rowan Atkinson, Matthew Broderick, Niketa Calame, Jim Cummings
Spilletid 87 min.
Biopremiere 18.11.1994
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk #13
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Matthew Broderick

Matthew Broderick slog tidligt igennem som den charmerende computernørd i 'WarGames' (1983) og fulgte succesen op som Ferris Bueller, verdens mest øretæveindbydende teenager, i 'En vild pjækkedag' (1986). Han har siden medvirket i blandt andet Neil Simons soldatermemoirer 'Biloxi Blues' (1988), borgerkrigsdramaet 'Ærens mark' (1989) og monster...

Anmeldere

Politiken
"Det er førsteklasses håndtegnet vintage Disney."

Berlingske
"Alt unødvendigt fedt er skåret fra med en spilletid på lige under frydefulde halvanden time med en perfekt blanding af spænding, tårer, sang og sjov."

Jyllands-Posten
"...en smuk og klog film, der fortæller en eviggyldig historie om at vokse op, tage ansvar og stadig nyde livet."

Ekstra Bladet
"Fortællingen om den detroniserede Simba og hans venner og fjender på savannen er stadig klassisk tegnefilmskunst af den gamle skole, der vil glæde børn i alle aldre."

B.T.
"...en tidløs godbid, der bare skal ses igen."

Brugere

23/02-13Magi 4
Gensynet på Blu Ray var en sand fornøjelse at overvære, efter jeg selv opvoksede med denne film og en af de første (hvis ikke den første?) biograftur jeg foretog mig. Rørende og fyldt med god patos, og selvom budskabet måske er rigeligt pædagogisk skåret, så virker det.

14/08-12
Anonym

25/04-12The Lion King
Sidst jeg så The Lion King, må ha' været mindst 10 år siden. Dengang var indtrykne store, og filmen havde voldsomme bevægelser. Ikke desto mindre, virker filmen på selv samme måde den dag i dag. Jeg bliver opslugt af de facinerende tegninger og kan kun være enig med så mange andre om, at dette er Disneys absolut største og mest monumentale værk.
Mufasa's død påvirkede mig endnu en gang. At en tegnefilm kan være så bevægende, sjov, livagtig, underholdne og smuk er fantastisk. Så god at man allerede dagen efter, vil se den igen.

Det er en hyldest til filmkunsten og en endnu større hyldest til vores dyrebare natur og dyreliv.

15/06-09Livets cirkel
Fra den magiske åbningsscene af Afrikas prægtige solopgang til de karismatiske og fantastiske sange er ’Løvernes Konge’ en af tidens allerstørste tegnefilm, Disney nogensinde har lavet.

Det er rettere ordet uforglemmeligt, man bliver nødsaget til at proppe på Simbas eventyr hen til livets selvrealisering, og om at kunne tage det nødvendige ansvar for sine omgivelser og ikke mindst se skæbnen, fortiden, nutiden og livet selv i øjnene.

Samtidig er ’Løvernes Konge’ en farverig hyldest til naturens skønhed, uden at den forglemmer at skildre de brutale og mere hårde sider af livets naturlige vej.

Det handler nemlig om at kunne leve. Med sig selv og med andre. Lære af de fejl man af naturlige årsager begår her i livet.

Et livsleksikon pakket ind i farvefuld varme og lunefuld hum...

07/07-05et mesterværk af en tegnefilm
Anonym
god hitorie

rørende

den har det hele som en tegnefilm skal havde det

historie med indhold

ovs godt gået disney

17/05-05Dyrenes Konge
Formidabel, vidunderlig, smuk og indholder et af de bedste budskab jeg har set! Flot, psykologisk, inderlig... Et mesterværk!

Den minder om Bambi... - Javel! Men er bare 100 gange så god!

Billed- og lydeffekterne er noget af det bedste jeg har set på tegnefilm (Den eneste tegnefilm jeg kan komme i tanke om der kan måle sig med denne er 'Prinsen af ægybten')

Inderligt mestreværk!

JEG ELSKER DEN FILM!!!

Det ses eller fås sjældent bedre! Nyd den i fulde drag!

05/01-05Ikke en børnefilm?
Løvernes Konge er min yndlings disneyfilm nr. 2. Alt er bare tiptop: billederne, musikken, historien osv. Det der gør filmen bedre i forhold til så mange andre disney produktioner, er at den faktisk er rimelig voldelig. Scenen hvor Simbas far bliver trampet ihjel af antiloper, er jo direkte modbydelig. Men da jeg så den første gang i palads, syntes jeg at alt dette netop var med til at gøre filmen bedre, mere spændende og enestående (på trods af at jeg var 8 år), så dem der mener at filmen mangler noget, har jeg absolut intet tilovers for.


Udover det er den også sjov, Timon & Pumba er stadig et af de sjoveste par i disneyfilmenes historie. En replik som hvor Timon siger: Ehh, pumba dit svin, hvorefter Pumba siger: Jeg er et VORTESVIN!! - kan stadig den dag i dag få mig til at ligge ...

11/05-04Verdens bedste film nogensinde
Anonym
Jeg synes den er bare verdens bedste tegnefilm nogensinde, bør ses på både dansk, engelsk, australsk, amerikansk og ungarsk.

16/04-04Bedste Disney-film
Anonym
Jeg så denne film første gang, da den kom i biograferne i 1994. Dengang var den både voldsom og rørene, mens morskaben omkring især Timon og Pumba fik det hele til at blive harmonisk og lettere at "sluge".
Nu har jeg så købt DVDen, som er vidunderlig digitalt forbedret. Men selv med dagens kritiske øjne synes "Løvernes konge" at være et tegnefilmsmesterværk. Animationerne er overgået siden, og nu til dags er den slags sange, filmen indeholder ikke noget særligt.

Alligevel vil jeg argumentere for filmens evige gyldighed. Historien, som jo klart er baseret på Hamlet, er meget fint fortalt. Samtlige karakterer formår at spille en mere eller mindre væsentlig rolle, og man kommer til at kende dem på godt og ondt.
Og selvom den er sentimental ved Mufasas død, bliver det aldrig for meget....

01/04-04Total ynglingsfilm ;o)
Anonym
Det kan godt ske at dette her er en børnefilm, men jeg som nu er 15 kan altså stadig få lyst til at se den... Den er kanon.. MajSenFakta

Medvirkende
Zazu (stemme) Rowan Atkinson
Simba (stemme) Matthew Broderick
Nala som ung (stemme) Niketa Calame
Ed (stemme) Jim Cummings
Shenzi (stemme) Whoopi Goldberg
Rafiki (stemme) Robert Guillaume
Scar (stemme) Jeremy Irons
Mufasa (stemme) James Earl Jones
Nala (stemme) Moira Kelly
Timon (stemme) Nathan Lane
Banzai (stemme) Cheech Marin
Pumbaa (stemme) Ernie Sabella
Sarabi (stemme) Madge Sinclair
Simba som ung (stemme) Jonathan Taylor Thomas
Bag kameraet
Instruktion Roger Allers, Rob Minkoff
Produktion Don Hahn
Manuskript Irene Macchi, Jonathan Roberts, Linda Woolverton
Klip John Carnochan, Tom Finan
Scenografi Chris Sanders
Musik Elton John, Hans Zimmer
Genrer og relationer
Genre Drama, Familiefilm, Musical
Undergenre Animation
Nøgleord Disneyfilm
Relaterede film Løvernes konge 3: Hakuna Matata (org. version)
Premieredatoer
Biograf 18.11.1994
Repremiere 19.01.2012
Dvd 11.10.2011
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1994
Spilletid 87 min.
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 945.326 (#15)
Selskab Walt Disney Pictures
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing
Priser Golden Globes 1995, Bedste komedie

Se også...