The Eye (Jian gui)

Blinde Mun får synet tilbage efter en øjentransplantation. Desværre kan hun nu også se spøgelser, der varlser pludselige dødsfald. For at løse øjnenes uhyggelige gåde, graver Mun historien om deres tidligere ejermand frem. Imens dukker stadig flere spøgelser op og Mun får mistanke om en forestående katastrofe. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Gyser
Instruktør Oxide Pang Chun, Danny Pang
Medvirkende Angelica Lee, Lawrence Chou, Chutcha Rujinanon, Yut Lai So
Spilletid 98 min.
Biopremiere 28.11.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Oxide Pang Chun

(INSTRUKTØR)
Efter at have instrueret en række tv-reklamer i Thailand fik Oxide Pang sin debut som spillefilmsinstruktør med 'Who Is Running' (1997). Herefter slog han kludene sammen med sin tvillingebror Danny og de instruerede sammen gangsterthrilleren 'Bangkok Dangerous' (1999). Den blev et stort hit hos såvel publikum som kritikere og scorede en række ...

Anmeldere

Politiken
"...filmen fortaber sig i sine mange sidespor og bipersoner uden at kunne fastholde gyset."

Berlingske
"...får...flere gange én til at spjætte og sprælle gispende i biogafsædet."

Jyllands-Posten
"...holder de sig fra de mere excessive special effects og fremmaner i stedet skræmmende stemninger og håndfaste gys ved hjælp af lydsiden, klipningen og kameraarbejde..."

Ekstra Bladet
"...både håndfast gyser, dannelsesrejse og...indføring i mærkelige østerlandske dødskulter."

Filmland
"...en glimrende, underspillet, anelsesfuld og eksemplarisk gyser."

Cinemazone
"...nakkehårene skal nok rejse sig på dem, der går i biografen ved midnat..."

Brugere

07/08-06Mareridt
Fantastisk uhyggelig gyser i særklasse. Den byder på 3D gysereffekt med ægte mareridt-refleks. Udover det har filmen i det hele taget også en meget romantisk og smuk handling. Det er et mesterværk og én af de uhyggeligste film i verden.

06/02-06Godt gys!!
Anonym
Dette er heldigvis IKKE endnu en åndsvag teenage gyser fra USA!
nej her er tale om ægte gys, dog er slutningen en smule tynd, og kunne være lavet bedre..
men fandt heldigvis senre ud af at det er fordi at der er en nr2.

Fed film,skræmmende...helt klart et mesterværk!

20/11-05Get A Sixth Sense And See Dead People
Ung kvinde (Lee) der har været blind siden hun var to år, får ved hjælp af en opration synet igen, men hun opdager at hun ser mere end de fleste.

Endnu en af de her asiatiske gysere, der har oversvømmet markedet de senere år og opnået en form for kultstatus, måske med rette, men ”The Eye/Jian Gui” burde så næppe høre til de bedre.

Den har da indrømmet sine meget skræmmende og yderst uhyggelige øjeblikke, hvor man klogt underspiller tingene og ved hjælp af musikken og slørede billeder, får nakkehårene til at rejse sig på tilskueren, uden de vilde effekter og store armbevægelser.

Personligt følte jeg dog, at det hurtigt blev trivielt med de mange stænk af spøgelser der dukker op og skal virke chokerende og da filmen er over en time, om at komme i gang med selve den historie den...

08/11-05En sjældenhed... 1
Japanske gysere er nogle af de bedste i verden. Normalt er filmen skideuhyggelig, men historien rimelig tam, og skuespillet til grin. Men med The Eye er der nu sket et fremskridt i Japanske gysere.

The eye har en fed historie, den er skideuhyggelig og skuespillet er også flot. Så hvis du vil se en god Japansk gyser... Så lad det for guds skyld være denne...

24/07-05Skuffelse...
Anonym
Denne kinesiske horrorfilm prøver desperat at ride med på bølgen af gennemførte Japanske horrorfilm, dog uden held.
Hvor japanerne har en langt mere nuanceret fortællerteknik i deres film, ryger kinesernes forsøg over i den traditionelle amerikanske skuffe, med hurtige chok og uden nogen form for intens uhygge.
Pang brødrerne prøver at skabe en original film om en kvinde der efter en øjentransplantation pludselig ser spøgelser - en historie der læner sig så meget op af Shamayalans "Den sjette sans" at man væmmes.
Chokeffekterne er uden bid og alt for gennemskuelige for den hærdede horrorfan.
Det mest skuffende er nok filmens klimax, som er så overdrevet og konstrueret at man ryster på hovede.

25/04-05Asien slår til igen
Efter det forfærdelige remake af The Ring, havde jeg ikke stor tiltro til spøgelsesfilm mere, indtil jeg fandt denne...coveret så utrolig tiltalende ud...så hvorfor ikke?
Jeg blev alt andet end skuffet, The Eye er en effektiv lille gyser, der sætter sig hos en, længe efter man har set den...Handlingen er ganske ligetil...en blind pige får en øjentransplantation og med de nye øjne kan hun se spøgelser.
Uhyggen er virkelig effektiv og der spilles fremragende i alle roller... en gyser der bestemt er værd at se...og gense....og hold da kæft en slutning, den er vild

23/03-05den er sku ikke uhyggelig
Anonym
da jeg så den var der intet der fik nakkehårende til at rejse sig som de andre fortæller. der er lige et enkelt tidspunkt hvor man får et temelig stort chok. men ellers er den ikke uhyggelig. og til det med den sjete sanse: den sjette sans er meget mere uhyggelig end denne. en stor skuffelse fra japanerne side.

11/02-05Øjnene der "ser"
Asiatiske gyserfilm har igennem længere tid sat sig på markedet og skubbet de elendige og enormt forudsigelige Hollywood-horrorfilm bag i rækken.
Det er i sig selv en god ting, da enhver nytænkning indenfor en så forstokket genre som gys er mere end velkommen.

Selv er jeg stor tilhænger af gysergenren, men alt for mange af filmene fra den anden side af Atlanten er det arveste lort, mens der er langt imellem guldkornene.

Måske er det ikke fra Hollywood man skal forvente den næste gyser-mester at træde, måske Japan, Asien, England, Spanien... Hvem ved?

Anyway...

The Eye er et mystisk bekendtskab.
Filmen er som sådan et egentlig interessant bekendtskab, den holder ok på visse tidspunkter, især i starten af filmen er stemningen ildevarslende.

I længden har den desværre ikke ...

16/01-05Uhyggelig, men hurtigt glemt.
Overraskende hurtigt glemt, når den nu er så rædselsvækkende... Men da jeg lige havde set den, kunne jeg godt nok ikke få den ud af hovdet. Rædslen er der..!

22/12-04uhyggelig? jep! :D
Anonym
Vanvittig uhyggeligt japansk gys! måske lidt kedelig start, men det bliver bedre! der på det der hospital hun drømmer om..det er uhyggeligt..lidt i samme stil som "den sjette sans" bare lidt uhyggeligere..Japanere er og bliver verdensmestre i at lave gys!Fakta

Medvirkende
Mun Angelica Lee
Dr. Wah Lawrence Chou
Ling Chutcha Rujinanon
Yingying Yut Lai So
Yee Candy Lo
Muns bedstemor Yin Ping Ko
Dr. Eak Pierre Png
Dr. Lo Edmund Chen
Hr. Ching Wai-Ho Yung
Taoist Wilson Yip
Bag kameraet
Instruktion Oxide Pang Chun, Danny Pang
Produktion Peter Ho-Sun Chan, Lawrence Cheng
Manuskript Oxide Pang Chun, Danny Pang, Jojo Hui
Fotografi Decha Seementa
Klip Oxide Pang Chun, Danny Pang
Musik Ornage Music
Genrer og relationer
Genre Gyser
Undergenre Overnaturlig gyser
Nøgleord Spøgelse, Transplantation
Premieredatoer
Biograf 28.11.2003
Repremiere 12.09.2003
Dvd 29.03.2004
Øvrige oplysninger
Land Hongkong, Singapore
Produktionsår 2002
Spilletid 98 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Applause Pictures, Fortissimo Film Sales
Biodistributør Angel/Scanbox

Se også...