Chihiro og heksene (org. version) (Sen to Chihiro no kamikakushi)

Ti-årige Chihiro og hendes forældre kommer tilfældigt forbi en mystisk, tom restaurant med masser af mad, men ingen tjenere eller gæster. Forældrene spiser af maden og bliver forvandlet til kæmpe grise. Chihiro bliver skræmt fra vid og sans og flygter. Heldigvis møder hun drengen Haku, der hjælper hende med at begå sig i denne mystiske verden. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Adventure, Familiefilm
Instruktør Hayao Miyazaki
Medvirkende Rumi Hîragi, Miyu Irino, Mari Natsuki, Takashi Naitô
Spilletid 125 min.
Biopremiere 10.10.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Hayao Miyazaki

(INSTRUKTØR)
Med 'Chihiro og heksene' (2001) fik den japanske animationsinstruktør Hayao Miyazaki sit store gennembrud i den vestlige verden, men længe inden havde han slået sit navn fast som Japans førende tegnefilmskaber og vundet anerkendelse blandt alverdens fans af japansk anime-film. 'Chihiro og heksene' skildrer en 10-årig piges fantastiske rejse al...

Brugere

19/12-06Som En Funklende Perle I En Skål Af Gennemsigtige Glaskugler 3
For alle os der op igennem hele barndommen er blevet Disneyficeret, er mødet med japansk anime, altså den japanske stil og måde at lave tegnefilm på, det være sig selve stregen eller levendegørelsen af figurerne, ny og spændende, anderledes og helt igennem dejligt forfriskende. Og mødet med ”Sen to Chihiro no Kamikakushi” må høre til et af de helt igennem fantastiske.

Historien om pigen Chihiro, der som en anden Alice i eventyrland ender i en magisk verden fyldt med hekse, spøgelser og andet overnaturligt, er i bund og grund en klassisk eventyrfortælling om alt det man må igennem for at komme til et givent mål. Og den har det hele for at leve op til disse kriterier, såsom alle de fristelser man må afstå og prøvelser man skal bestå, før man klarer den. Men det er her fortalt så origin...

07/04-06den bedste film ever
Anonym
jeg har aldrig oplevet noget bedre! den absolut bedste film af sin slags. kan på ingen måde sammenligsens med Disney, eftersom det er to så vidt forskellige genre.
det er uden tvivl den sødeste film jeg nogensinge har set. den har sine scener hvor man lige tænker...øhh...hva'? men det er til at overleve. specielt den minimerede krage som flyver rundt med den fuldstændigt uimodståelige miniflodhest, de to er bere det bedste par der nogensinde er lavet...jeg tror faktisk at de slår timon og pumba, og det siger ikke så lidt!

25/09-05Howls Moving Castle 6
Saa fik den endelig premiere her i England og Miyasaki skuffer ikke. Filmen er utrolig flot animeret og som altid blandes alvor og humor eksemplarisk.
Christian Bale er virkelig god som den plagede troldmand Howl og generelt er de engelske stemmer i top (ikke helt sikker paa at Billy Crystal car det perfekte valg, men han er ganske sjov).
Personligt synes jeg ikke den er helt saa god som Spirited Away, men det er maaske fordi den films barnlige "Alice i Eventyrland" historie og exentriske figurer falder perfekt i min smag. "Howls Moving Castle" er lidt mere kompliceret men alligevel et must-see og jeg kan varmt anbefale den.

09/06-05Miyazakis nyeste film
På sitet Animated News kan man nu se et par klip samt en featurette om Hayao Miyazakis nyeste animationsfilm "Howl's Moving Castle", der på dansk har fået titlen "Det magiske slot".

Filmen bygger over Diana Wynne Jones' bog og handler om pigen Sophie, der bliver forvandlet til en gammel kone af en ond troldkvinde og som søger tilflugt i et bevægeligt slot, ejet af troldmanden Howl.
Her møder hun ilddæmonen Calcifer og får dermed en mulighed for at bryde sin forbandelse.

"Howl's Moving Castle" er allerede nu en af de største filmsuccesser i Japan nogensinde.

Den engelsksynkroniserede version får stemmer leveret af bl.a. Christian Bale og Billy Crystal.

11/04-05Spirited away (org. version) ;
Jeg er bare helt enig med Kasper. Det er en smuk og flot animationsfilm, og klart en af de mest betagende af slagsen, som jeg har set i meget lang tid (faktisk nogensinde!).

Som der allerede er blevet skrevet her så er Stemningen eminent komponeret, historien er virkelig opfindsom og fungerer optimalt på alle mulige planer. Man bliver hele tiden overrasket, af alle de forskellige veje filmen vælger at udforske, i sit mildt sagt magiske fantasy-univers (adventure), stedet hvor alt er muligt :)

Den lille piges forunderlige opdagelsesrejse, er simpelthen så fascinerende fortalt, at man ender med at være helt confus, efter at have været med på en oplever.

Ja, og så er den velegnet til alle, selv de mindste vil sikkert finde den underholdende. Og svaret må findes i, og med, at man...

11/04-05Fascinerende mystik 9
Der er overhovedet ingen tvivl om, at Hayao Miyazakis "Sen to Chihiro no kamikakushi" (Chihiro udtales "Tji-HIro") er en mesterlig fortælling. Den kan ses af absolut alle aldre med omtrent lige stort udbytte, hvilket er en fantastisk bedrift, som kun de allerfærreste film kan leve op til.

Forklaringen er naturligvis, at historien ud over at byde på et opfindsomt drømme-univers også er formidlet i en gennemført elegant og eventyrlig stemning, som er akkompagneret af en dybt betagende billedside, hvor hver eneste skabning eller ting er værd at kigge nærmere på.

Det vil være spild af tid at forsøge at forklare, hvad der fungerer så fantastisk godt i filmen. Det gode korte råd må blot være: "Spring ud i det!"

11/04-05SKIDE GOD
Anonym
spændene jeg har set den tre gange på tre dage.

03/05-04God for voksne og børn
Anonym
Jeg købte "Chihiro ..." til ungerne og er endt med selv at være lige så vild med den, som de er.

Ved første gennemkigning var jeg bange for, at pengene var spildt på grund af det ret surrealistiske plot og den besynderlige handling. Men ungerne ville se den igen og igen - og jeg kiggede med.

Vi får helt klart hvert vores ud af den. De synes, den er sjov og spændende. Jeg nyder stemningen og de eminent smukke tegninger.

Samtidig er den en fryd, når datteren på otte en dag pludselig udbryder "Gud far, har du tænkt over, at "Chihiro" er både det første og det sidste ord de siger i filmen?"
Den slags detaljer er filmen fyldt med. Det gør den fuldkommen - også efter de første fem gennemkigninger.

25/11-03Chihiro og heksene
Anonym
SKIDE GOD FILM! Den vel nok bedste tegnefilm nogensinde! En film man bare skal se! Meget godt tegnet/animeret! Da filmen var slut ville jeg bare se den igen!!!! Så jeg købte en ny billet!

14/10-03Fantastisk...
Anonym
Så denne film på DVD for snart et års tid siden. Det er uden tvivl den bedste tegnefilm jeg har set - ekstrem opfindsom og morsom men samtidig alvorlig i sin symbolik.

Udover den smukke animation og tegnestil er hele 'alice i eventyrland' plottet meget mere spidsfindigt ned det er set tidligere. Bindegale men troværdige karakterer.

Musikken af den ligeledes japanske Joe Hisashi passer perfekt og tonen i filmen er i det hele taget meget sikker.

Jeg kan anbefale filmen på det varmeste.

Fakta

Medvirkende
Chihiro (stemme) Rumi Hîragi
Haku (stemme) Miyu Irino
Yubaba/Zeniba (stemme) Mari Natsuki
Chihiros far (stemme) Takashi Naitô
Chihiros mor (stemme) Yasuko Sawaguchi
Boh (stemme) Ryunosuke Kamiki
Lin (stemme) Yumi Tamai
Bandai-gaeru (stemme) Yo Oizumi
Bag kameraet
Instruktion Hayao Miyazaki
Produktion Toshio Suzuki, Donald W. Ernst
Manuskript Hayao Miyazaki
Klip Takeshi Seyama
Scenografi Norobu Yoshida
Musik Jô Hisaishi
Genrer og relationer
Genre Adventure, Familiefilm
Undergenre Animation, Anime
Nøgleord Det overnaturlige, Japan, Magi, Tegnefilm
Relaterede film Chihiro og heksene
Premieredatoer
Biograf 10.10.2003
Øvrige oplysninger
Land USA, Japan
Sprog Japansk
Produktionsår 2001
Spilletid 125 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Walt Disney Pictures, Dentsu Inc., NTV, Studio Ghibli, Tokuma Shoten, Touhoku Shinsha
Biodistributør Camera Film
Priser Berlin 2002, Guldbjørnen

Se også...