Ladyhawke og lommetyven (Ladyhawke)

Tyven Musen undslipper mirakuløst biskoppens fangekælder. Eftersøgt og på flugt møder han kæresteparret Etienne og Isabeau. De har fået kastet en forbandelse over sig af biskoppen. Det betyder, at han bliver en ulv om natten, og hun bliver en falk om dagen. Etienne overtaler Musen til at hjælpe med at myrde biskoppen. © Scope

Produktionsår 1985
Genre Adventure, Familiefilm
Instruktør Richard Donner
Medvirkende Matthew Broderick, Rutger Hauer, Michelle Pfeiffer, Leo McKern
Spilletid 121 min.
Biopremiere 13.09.1985
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Matthew Broderick

Matthew Broderick slog tidligt igennem som den charmerende computernørd i 'WarGames' (1983) og fulgte succesen op som Ferris Bueller, verdens mest øretæveindbydende teenager, i 'En vild pjækkedag' (1986). Han har siden medvirket i blandt andet Neil Simons soldatermemoirer 'Biloxi Blues' (1988), borgerkrigsdramaet 'Ærens mark' (1989) og monster...

Brugere

03/12-06En herlig stilren eventyrklassiker
Lidt vel meget 80ersk Giorgio Moroder-inspireret synthpop (dog med et udmærket ørehængende tema) samt en lidt for kær slutning kan ikke fratage "Ladyhawke" sin status som én af de mest veldrejede og mindeværdige eventyrfilm på markedet.

Manuskript og replikker understøtter den grundlæggende meget fascinerende eventyrfortælling på glimrende stilren vis, som rammer et meget bredt publikum, fordi den fornemt formår at balancere underholdning, røverhistorie og romantik mod hinanden.

Fint er også det meste af skuespillerholdet anført af den altid karismatiske hollænder Rutger [Rytger] Hauer og en ung, splejset Matthew Broderick, der trods sin rolle som sjov tyv med hjertet på rette sted, heldigvis slet ikke fjoller rundt, som man ku' ha' frygtet. Leo "Rumpole" McKern brænder også flot i...

10/01-05Bedste fantasyfilm nogensinde?
Jeg er uendelig stor fan af Ladyhawke. Den er fuld af karisma og intense følelser, og det hele er så ægte. Hele det magiske aspekt med forbandelsen fungerer utrolig godt i en sådan seriøs men også humørfyldt fortællestil. Det er nok min absolutte ynglingsfantasyfilm. Min nr. 2 er nok Ridley Scott's noget oversete Legend, som næsten er arketypen af en fantasyfilm, med hele verden underlagt "the forces of light and darkness". Ringenes Herre-filmene er jeg overhovedet ikke ligeså forgabt i. De er bare fyldt med alt hvad et produktionshold kan købe for penge, og næsten ingen ægte inspiration.

05/01-05En af de bedre af slagsen
Igen en af de bedre eventyrsfilm fra firserne. Denne gang uden den helt store kavalkade af overnaturlige væsener, men stadig en effektiv fortalt historie, som formår at underholde i bedste "evntyr stil".

Rutger Hauer i en af sine bedre roller mens han stadig var på toppen af sin karriere. Unge og lovende Matthew Broderick og Michelle Pfeiffer, som senere hen skulle nå toppen af deres karriere. Selv om Broderick nu havde nogle af sine mest mindeværdige roller i midten af 80érne med denne film og bl.a. "En vild pjækkedag" & "War games".

Til Thomas: Når der nu kun har været én inde og stemme på denne film, hvorfor kommer det så ikke bag på mig, at det er dig? :o)

13/05-04Forceoffive
Anonym
Ja, hvorfor ikke mon, he he he. Vi har da vist set mange af de samme må jeg sige.

28/11-03Romantisk Eventyr
Anonym
Ung tyv (Broderick) hjælper ridder (Hauer) og dennes forlovede (Pfeiffer) med at bekæmpe en ond biskop (Wood), der har kastet en forbandelse over parret.

Fermt lavet eventyrfilm, uden nogen form for spektakulære effekter og overdrevent vilde actionscener.

Der er actionscener at finde, og de er holdt i en meget realistisk stil, og fænger nogenlunde. Men bedst er historien, som er tidløs smuk, man bliver grebet af romantikken.

Skuespillerne gør det også rigtigt godt, og er stærkt med til at filmen fænger. Desværre er filmen plaget af noget elendigt firseragtigt underlægningsmusik med keyboard og andet, som allerede dengang forekom malplaceret og latterlig, og det trækker ned i en ellers agtværdig film og hæderlig produktion.

Fakta

Medvirkende
Phillipe Gaston, Musen Matthew Broderick
Etienne Navarre Rutger Hauer
Isabeau d'Anjou Michelle Pfeiffer
Munken Leo McKern
Biskoppen John Wood
Marquet Ken Hutchison
Cezar Alfred Molina
Fornac Giancarlo Prete
Jehan Loris Loddi
Hr. Pitou Alessandro Serra
Bag kameraet
Instruktion Richard Donner
Produktion Richard Donner, Lauren Shuler Donner
Manuskript Edward Khmara, Michael Thomas, Tom Mankiewicz, David Webb Peoples
Fotografi Vittorio Storaro
Klip Stuart Baird
Scenografi Wolf Kroeger
Musik Andrew Powell
Genrer og relationer
Genre Adventure, Familiefilm
Undergenre Ridderfilm
Nøgleord Lommetyv, Ridder
Premieredatoer
Biograf 13.09.1985
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1985
Spilletid 121 min.
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 16.774
Selskab Warner Bros., 20th Century Fox

Se også...