The Peacemaker

Da en togulykke i Rusland viser sig at være et røveri af atomsprænghoveder, kommer eksperten Julia Kelly - Nicole Kidman - på en svær opgave. Sammen med oberst Thomas Devoe skal hun opklare hvem der står bag terror-ulykken. Det bliver en kamp mod tiden, for hovedmanden bag aktionen er på vej til FN i New York...med en af atombomberne. © Scope

Produktionsår 1997
Genre Action, Thriller
Instruktør Mimi Leder
Medvirkende George Clooney, Nicole Kidman, Aleksandr Baluyev, Rene Medvesek
Spilletid 123 min.
Biopremiere 21.11.1997
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Mimi Leder

(INSTRUKTØR)
Mimi Leder startede sin karriere som manuskriptsupervisor indenfor tv-serier, hvor hun blandt andet var med på "Advokaterne" (1986). Hun debuterede som instruktør på "Chicago-strømer" (1986). "Nightingales" (1988) var Leders første tv-film, og først i 1997 debuterede hun som spillefilmsinstruktør med ”The Peacemaker”, hvor George ...

Anmeldere

Scope
Politisk korrekt fredsmægler

Kedeligt actiondrama med stjerner der ikke stråler.

Gaaab. The Peacemaker bliver først en lille smule spændende i den sidste halve time. Indtil da har vi befundet os i spektakulære scenarier i Rusland, ved den russiske grænse til Iran og på en militær base i USA. Et fragttog er sandsynligvis blevet kapret og forårsager en større togkatastrofe i Rusland da det støder sammen med et passagertog, med hvad Hollywood ser som russere, trætte, grålige mennesker i folkedragter på vej til arbejdet i minen, en tidlig morgen. Ti atomsprænghoveder skal destrueres, men bliver stjålet før sammenstødet og viderebragt til den galning der måtte byde højest på det sorte atommarked. Lige med undtagelse af én, der bliver bragt til sprængning, for at besværliggøre opklaringsprocessen.

Efter forvirrende beskrivelser fra gangsterverdenen bliver det klart at en stakkels familiefar fra Østeuropa har anskaffet sig een af bomberne. Han vil hævne sig på verden efter hans kone og datters død, og drager til FN-møde i New York for at lave ballade. Hele miseren er langsomt og kedeligt fortalt og billedsiden er hektisk og intetsigende, en blanding af en storstillet reklame for eksotiske rejsemål og fotodokumentation fra en militærøvelse. Værst er overgangen fra Rusland til den svømmehal hvor atomeksperten Julia Kelly, spillet helt igennem farveløst af Nicole Kidman, plasker rundt i sin kaffepause. Det skal se lidt smart ud med en sammenklipning af bølgerne fra det atomeksploderende tog til de små skvulp i basinet når Kidman har svømmet en bane.

Efter togulykken får hun travlt, for sammen med oberst Thomas Devoe, en ligeså kedelig præstation af George Clooney, skal hun opklare hvilken terror der er tale om og derefter stoppe den. Samspillet er typisk for disse tiders ligestillingsactionfilm. Kvinde og mand mødes i arbejdssammenhæng, hun er irriterende frisk og selvstændig, han er lækker og ved det. Det kan lykkes i film hvor skuespillerne er gode, men man må desværre sande at både Kidman og Clooney er fuldstændig charmeforladte og spiller på ren rutine. At Kidman skulle være atomekspert falder til jorden første gang et ord som 'kiloton' kommer over hendes læber.

Først da bombemanden ankommer til New York kommer der lidt fart over feltet. New York er jo altid en god location og det skematiske gadenet fungerer som labyrint i jagten. Det er klassisk filmforfølgelse og giver nok en hæsblæsende afslutning, men råder ikke bod på de forrige halvanden times kedsommelige sammensurium af årtiers film i samme genre. "The Peacemaker" er en skuffende, meget af tiden ligefrem søvndyssende actionfilm, der både vil være global-politisk korrekt og samtidig ikke kan dy sig for at fremstille russere og østeuropæere som en flok stereotype skægstubbede småforbrydere.

Brugere

23/09-03hans' film
Anonym
For politisk korrekt til at blive rigtig spændende, men en god gang underholdning. Der bliver lagt vægt på at Clooney og Kidman er med i samme film, men deres sammenspil er tamt og forudsigeligt. Hver for sig er deres roller dog udemærket spillet.
The Peacemaker er lækker filmet og klippet og der er nogle rigtig gode actionscener imellem, men det er nu Hans Zimmers musik der imponerer mest. Han kan som ingen anden opbygge en følelse i publikum, og kan løfte en middelmådig film op på et højere niveau. Det gør han dog ikke med denne.
Filmen prøver at være realistisk, og den har et menneskeligt budskab, som er meget sjældent i amerikanske actionfilm. Måske fordi den er instrueret af en kvinde, Mimi Leder (Deep Impact, Pay It Forward).
Kedsomheden meller sig imellem, men ophæves dog af ac...

18/10-02Flot amerikansk......
Anonym
En nervepirrende og underholdende film, med høj høj spændning. Masse af itensitet og alvorige sager. Tempofyldt hele vejen igennem.

Hans Zimmer står endnu engang bag musiken, og man må sige at han gør det meget mesterlig. Han forstår at sætte sig ind i filmen, og derefter styre og bevæge den.

29/06-02Solidt Amerikansk Filmhåndværk
Anonym
En af den slags actionfilm hvor man får lige det man forventer, men heller ikke mere. Typisk amerikansk underholdning, som vi kender det fra talrige film. Man føler sig ganske godt underholdt og det er godt håndværk, men det hele er hurtigt glemt.

Fakta

Medvirkende
Thomas Devoe George Clooney
Julia Kelly Nicole Kidman
Aleksandr Kodoroff Aleksandr Baluyev
Vlado Mirich Rene Medvesek
Hamilton Gary Werntz
Ken Randall Batinkoff
General Garnett Jim Haynie
Shummaker Alexander Strobele
Appleton Holt McCallany
CPN Beach Michael Boatman
Bag kameraet
Instruktion Mimi Leder
Produktion Branko Lustig, Walter F. Parkes
Manuskript Michael Schiffer
Fotografi Dietrich Lohmann
Klip David Rosenbloom
Scenografi Leslie Dilley
Musik Hans Zimmer
Genrer og relationer
Genre Action, Thriller
Premieredatoer
Biograf 21.11.1997
Dvd 24.01.2001
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1997
Spilletid 123 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 65.676
Selskab DreamWorks
Biodistributør United International Pictures

Se også...