Taking Lives

En listig seriemorder er løs. Og så får politiet brug for special agent Illeana, der er kendt for sine ukonventionelle, men effektive metoder. Ikke overraskende kan de lokale betjente ikke lide smukke og intelligente Illeana. Men det er også helt fint, for hun arbejder bedst alene. Til gengæld synes hun mere end almindelig godt om et af vidnerne. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Krimi, Thriller
Instruktør D.J. Caruso
Medvirkende Angelina Jolie, Ethan Hawke, Kiefer Sutherland, Gena Rowlands
Spilletid 103 min.
Biopremiere 02.07.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ethan Hawke

Det var i Peter Weirs 'Døde poeters klub' (1989), at det store publikum for første gang lagde mærke til Ethan Hawke. En slags stjerne blev han med generation X-komedien 'Reality Bites' (1994). I den stærkt undervurderede 'Gattaca' fra 1997 havde han dobbeltrollen som Vincent Freeman og Jerome Morrow. Her spillede han overfor Uma Thurman, med hvem...

Anmeldere

Politiken
"...midtvejs i historien begynder filmen at sno sig for at hænge sammen, og snakken om psykologiske profiler rammer banaliteterne."

Berlingske
"...langt hen ad vejen er »Taking Lives« immervæk opfindsomt konstrueret samt yderst kompetent instrueret..."

Jyllands-Posten
"Fremragende krimi! Laber sommergyser!"

Weekendavisen
"Man har ikke sved på panden, da man forlader biografen."

Information
"Rundtosset bliver man ikke af D.J. Carusos 'Taking Lives', snarere irriteret over, at den ikke holder fast i sit solide omend uopfindsomme udgangspunkt."

Ekstra Bladet
"...hverken mere eller mindre end habil underholdning, der er glemt i selv samme sekund, som man forlader mørket..."

B.T.
"...desværre taber filmen lidt pusten til sidst..."

Cinemazone
"...historien er for løs i hjørnerne til at tilfredsstille."

Brugere

26/11-07Falder sammen
"Filmen starter rigtig godt, ja, det er vel faktisk startscenen der er mest skræmmende. Desværre falder filmen ligesom sammen, og derfor er det ikke den store oplevelse, alt i alt."

30/12-06En nitte
Det er da godt nok set en del gange før, selvom første halvdel faktisk virkede ganske lovende. Desværre drukner sidste halvdel så bare i den sædvanlige omgang juks.

30/07-06sindsyg dårlig? Hmm nææ
Jeg synes nu ikke den er så slem som de fleste andre er. Det kan godt være man kunne regne slutningen ud, men hva pokker. Hvis man nu prøver at lade være med at tænke 'åhh den er kedelig' men 'nu prøver jeg at få det bedste ud af den her film' så kan det være man rent faktisk får det bedste ud af den

06/05-05Hm!!
har jeg overset noget i 'Taking Lives' eller... Hvad laver FBI i Canada... Den er udmærket .. men lidt klam i et par scener!!

04/03-05hm
Jeg synes filmen starter rigtig godt ud, men den taber ligesom lidt pusten.. Nu længere du kommer hen i film destro mere bliver det en typisk amerikansk thriller.

01/02-05Endnu En Seriemorder
Politiet i Canada er på jagt efter en seriemorder, der tager identitet efter sit seneste offer. En kvindelig FBI-agent (Jolie), med ekspertise i at lave profiler på seriemordere, hentes for at hjælpe med at fange ham.

Efter de lovende takter med filmen ”The Salton Sea”, må man sige at instruktør Caruso skuffer fælt med denne uoriginale og dybt, dybt forudsige thriller, hvor man fra start til slut har gættet sig til mere eller mindre alt der kommer til at ske, og man kan kun grine af ulogiske ting som, at morderen kan være i den kælder (har man set filmen, ved man hvad jeg taler om), når den er lukket udefra og vinduet tilsyneladende ikke kan åbnes (for så ryger meningen med det rum jo). Sådan en scene er åbenlyst kun sat ind, for at byde på lidt uhygge og et kæmpechok og selv om jeg ...

23/01-05Hmm, det er ligsom set før?
Anonym
advarsel Spoiler!

Sad lige og så den her til formiddags. Indrømmet, måske var det ikke lige det bedste tidspunkt, men jeg tror nu ikke det havde gjort den store foreskel hvis det havde været om aftenen. Som Forceoffive så flot beskriver i sine indlæg kan man gætte sig frem til det meste, så jeg gider slet ikke starte på den lange liste...Gabzzz!
Den eneste scene der var lidt "positiv" uhygge i var den hvor Jolie lægger på sengen nede i kælderen og morderen så lige stikker hånden op gennem madressen. Fik et lille chock der (i må gerne grine;).
Men hvordan han lige havde fundet ud af at hun var der på det tidspunkt, kan jeg sgu ikke lige se. Der er ingen pointe ved det?

Men alt i alt, noget vi alle har set før. Spring den over.

05/01-05©Klichéfyldt og intetsigende©
Filmen´s første scene fanger ens interesse, derefter følger de indledende credits som på det skammeligste er som taget ud af "Seven" mht. til stil.

Dernæst dukker sexede Angelina Jolie op sammen med en masse talentfulde skuespillere som Oliver Martinez og Ethan Hawke, sammen med garvede Kiefer Sutherland og endnu mere garvede Gena Rowlands. Det ser lovende ud. Så begynder filmen at køre derudaf i et søvndyssende tempo i et efterforskningsarbejde som er lige så interessant som i "Find Holger" bøgerne og man begynder at sidde og spekulere på, hvad det egentlig var man skulle foretage sig dagen efter.

Henimod slutningen sidder man og spekulerer på, om de selv har været klar over, hvilken drejning denne film skulle tage og hvad den skulle gå ud på eller om de bare har haft startsscenen...

05/01-05Martin
Advarsel! Mega-Spoilers: læs ikke videre, hvis du ikke har set filmen.

Både jeg selv og den person jeg så den med var ikke i tvivl om, at hun IKKE var gravid. Som jeg også skrev, så var filmen faktisk så godt som slut lidt over en time inde, da man finder ud af, at filmen overhovedet ikke havde noget komplekst over sig og det bare var Hawke, der var morderen. Nu havde filmen jo lagt op til, at den skulle slutte af med at tage røven på seeren og det var også det man kunne læse sig til udfra anmeldelser.

Derfor var der ikke andre muligheder tilbage, da man så at hun var gravid syv måneder senere.
Det ville jo have virket for dumt, hvis den bare var sluttet med, at Hawke bare slap afsted med det.
Vi kunne jo ikke have en Hollywood film, som sluttede med at morderen slap afsted med d...

05/01-05Martin (for sidste gang)
Advarsel: Spoilers:

Nu har jeg set mange film, så man kunne sige, at det var det der gjorde det. Med denne film tror jeg det dog ikke, da ham jeg så den sammen med ikke er den store filmbuff og da jeg snakkede med ham igår og fortalte at der var en på Scope, der ikke syntes, at filmens slutning var letgennemskuelig og havde svært ved at tro på os, så gloede han på mig, som om jeg lige havde sagt, at jorden var flad. Hvis du kigger på de andre indlæg herinde, så er der jo flere, som har haft samme oplevelse herinde. Så hvad du ikke tror og tror er ikke mit problem. Jeg kan jo så tilføje mig og sige, at jeg nægter at tro på, at du IKKE havde set det komme.

Du skriver: "Hvorfor er det at det at hun venter tvillinger er en så stærk indikator?" Fordi at han jo selv havde en tvilling, so...Fakta

Medvirkende
Grace Vanderholt Angelina Jolie
John Costa Ethan Hawke
Hart Kiefer Sutherland
Mrs. Asher Gena Rowlands
Paquette Olivier Martinez
Leclair Tchéky Karyo
Duval Jean-Hugues Anglade
Ung Asher Paul Dano
Matt Soulsby Justin Chatwin
Bag kameraet
Instruktion D.J. Caruso
Produktion Mark Canton, Bernie Goldmann, David Heyman
Manuskript Jon Bokenkamp
Forlæg Michael Pye
Fotografi Amir M. Mokri
Klip Anne V. Coates
Scenografi Tom Southwell
Musik Philip Glass
Genrer og relationer
Genre Krimi, Thriller
Premieredatoer
Biograf 02.07.2004
Dvd 30.11.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2004
Spilletid 103 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 33.023
Selskab Warner Bros., Village Roadshow Productions, Taking Lives Films
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...