Storbydrømme (Jersey Girl)

Det kører for Ollie. Han har et godt job, en lækker kone og en fed lejlighed på Manhattan. Men en dag dør konen i barselsengen og karrierer kører fast. Derfor beslutter Ollie at starte et nyt liv i New Jersey sammen med sin datter. Blandt andet takket være mødet med kvinden Maya kommer Ollie efterhånden oven på igen. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Drama, Komedie
Instruktør Kevin Smith
Medvirkende Ben Affleck, Raquel Castro, George Carlin, Jennifer Lopez
Spilletid 102 min.
Biopremiere 02.07.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Kevin Smith

(INSTRUKTØR)
Kevin Smith blev hele den amerikanske independent-scenes darling, da hans low-budget debutfilm ”Clerks – døgneren” havde premiere i 1994. Det var en slacker-komedie med utallige referencer til popkultur, ligesom de to efterfølgende, der tilsammen udgør Smiths New Jersey-trilogi. Andel del hedder "Mallrats" (1995) og floppede god...

Anmeldere

Politiken
"Et ganske godt oplæg til en god film om dilemmaet familie eller karriere, som desværre oversovses i overvældende mængder af amerikansk sirup..."

Berlingske
"...men slatten sødsuppe er den, og ikke ét gram næring findes i den."

Jyllands-Posten
"...er så proppet med Hollywood-klichéer, at den ligner en parodi. Det er den bare ikke."

Weekendavisen
"...en stiløvelse, som stedvis tangerer den rene beregning, men den scorer points med sine detaljer..."

Information
"Kan Smith i fremtidige film kombinere det filmiske med nogle af de skæve karakterer og historien, han tidligere har beskæftiget sig med, vil han være nået langt."

Ekstra Bladet
"Enkelte velturnerede replikker, den altid yndige Liv Tyler og et par spøjse cameo-optrædener (fra bl.a. Will Smit og Mat Damon) kan dog ikke redde 'Storbydrømme' op fra fra det forudsigelige, klæbrige morads."

B.T.
"...troværdigheden bliver permanent punkteret af lidt for rigtige meninger."

Cinemazone
"...er gennemført fokuseret på sit oprigtige men ofte tåkrummende simple og uinspirerede budskab."

Brugere

04/02-07Bedre end forventet
En god, sjov, underholdende film, der faktisk har en handling, og skiller sig ud fra mængden af lignende over amerikaniserede amerikanske film. Desuden gør Ben Stiller det rigtig godt, i denne film.

31/07-05Underholdende og lidt tragisk
Jeg kan godt lide denne her film. Den har underholdende stunder men indeholder også sorg da konen dør og da man ser Ben sørge ved gravstenen. Den lille er virkleig sød som baby, der bare kigger på på Ben da han fortæller. Hun er også sød som syvårig da hun taler om farens løgn. Det er komisk, da hun opdager Ben og Liv have sex i bruseren. Virkelig sjovt. Liv er virkelig sjov med sin meget direkte og åbne facon. Ben spiller godt og de scener hvor, han taler til bayen er søde.

30/07-05god til regnfulde aftener
Anonym
lidt kedelig film, men egentlig meget sød...

05/05-05When You In Love With A.......
Da konen (Lopez) dør i barselssengen og karrieren går i knuder, flytter den før så succesfulde Ollie (Affleck) sammen med sin datter (Castro) tilbage til de små forhold hos sin far (Carlin) i New Jersey, men drømmen om storbyen’s glans lever stadig.

Den ellers normalt så særegne instruktør Smith, har med denne her banale og ganske ordinære kærlighedsfilm, skabt sin mest kommercielle og mindst originale film til dato. Men den er absolut ikke uden kvaliteter, for i Smith’s instruktion virker den medgivet forudsigelige og sukret historie, om et menneske der må lære at indse hvor lykken ligger begravet og opdage at det liv han drømmer om, slet ikke er det liv han i virkeligheden ønsker at leve, faktisk ganske oprigtig og livsbekræftende, måske fordi den for Smith faktisk er en meget pers...

03/05-05Okay film
Anonym
Okay film, heller ikk mere...

26/03-05Tøsefilm!
Filmen har nogle enkelte sjove replikker, ellers er der ikke meget at komme efter.

17/02-05Jersey Girl
Denne film, er fantastisk sød:-) Den kan anbefales til alle som kan li' go', søde og film med handling:-)

03/01-05Ehhhh tv-serie
Anonym
Jersey Girl er en usandsynlig klichebefængt film men usædvanlig død dialog der konstant prøver at være innovativ og fræk men som i længden bare er klodset, urealistisk og kedelig.

Kevin Smith har virkelig brug for at revidere hvad han har gang i da han i denne film virker ufatteligt uinspireret og vælger at lægge sig op af klicierne i næsten alle scenerne.

Man må næsten undervejs knibe sig i armen da man sagtens kunne tro at det ikke var en spillefilm man så, men i stedet en af de utallige danielle steel tv-produktioner som DR er så glade for.

Filmen har flere scener der er direkte pinlige på grund af den ringe eksekvering og det eneste formildende punkt i denne "katastrofe" film er barnet Raquel Castro der i det mindste charmerer sig ind i selv det mest kyniske filmhjerte.
...

28/12-04altså, bedre end Gigli!
Anonym
Under mit indlæg til Beniffer-floppet Gigli af den rutinerede Martin Brest, proklamerede og postulerede jeg højlydt, at deres følgende samarbejde ville være klasser over førnævnte, da bagmanden var ingen mindre end kultikonet Kevin Smith. Anmeldelserne og billetsalgene taget i betragtning, så er det ikke gået meget bedre for Jersey Girl, en sentimental romantisk dramakomedie, der har trukket Smith over i kommercialismens boldgade.

Et hurtigt kig på Kevin Smiths renomme danner et billede af en i sandhed unik filmskaber. Debutfilmen Clerks var med til at gøre independent-filmene famøse (naturligvis havde Tarantinos Håndlangerne også en finger med i spillet), og det var forståeligt, da filmen var et yderst charmerende bekendtskab, hvor det minimalistiske budget ikke indikerede filmens sa...

19/07-04Rørende!!!!!
Anonym
En utrolig rørende film...
Først i filmen er man ved at tude, og lidt efter er man ved at le sin ende i laser.... :)

Men den lever da op til det der er skrevet om den.. 'Nuttet og sentimental'.... Det er den i højeste grad..!!

Fakta

Medvirkende
Ollie Trinke Ben Affleck
Gertie Trinke Raquel Castro
Bart Trinke George Carlin
Gertrude Steiney Jennifer Lopez
Maya Liv Tyler
Greenie Stephen Root
Arthur Brickman Jason Biggs
Block Mike Starr
Sig selv Will Smith
PR-mand Jason Lee
PR-mand Matt Damon
Susan Jennifer Schwalbach Smith
Bag kameraet
Instruktion Kevin Smith
Produktion Scott Mosier
Manuskript Kevin Smith
Fotografi Vilmos Zsigmond
Klip Scott Mosier, Scott Mosier
Scenografi Robert Holtzman
Musik James L. Venable
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Premieredatoer
Biograf 02.07.2004
Dvd 10.01.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2004
Spilletid 102 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 4.030
Selskab Miramax Films, View Askew Productions, Beverly Detroit
Biodistributør Nordisk Film

Se også...