Hjælp - det spøger (The Frighteners)

Frank Bannister har alle tiders fidus. I kraft af sine overnaturlige evner, får han en gruppe sølle spøgelser til at spøge udvalgte huse, til skræk og rædsel for beboerne. Bagefter rykker han selv ud og klare problemerne for et beskedent vederlag. Men så en dag bliver byen hjemsøgt af virkelige gespenster med alt andet en reelle hensigter. © Scope

Produktionsår 1996
Genre Gyser, Komedie
Instruktør Peter Jackson
Medvirkende Michael J. Fox, Trini Alvarado, Peter Dobson, John Astin
Spilletid 109 min.
Biopremiere
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Peter Jackson

(INSTRUKTØR)
Mr. "Braindead" Jackson blev først hyldet blandt fans af splatterfilm som instruktøren af ultravoldelige kult-film som Braindead og Meet the Feebles. Men mest kendt er han blevet som instruktøren af 'Ringenes Herre'-trilogien. Jackson voksede op i en lille New Zealandske flække Pukerua Bay lidt uden for Wellington, hvor hans filminteresse star...

Brugere

06/04-07Don't fear the reaper
Peter Jackson’s The Frighteners fra 1996 minder en smule om den gode gamle blockbuster fra 1984; Ghostbusters.
Det hele er bare vendt en smule på hovedet i The Frighteners.

Frank Bannister (Michael J. Fox) tjener til dagen og vejen ved at indfange spøgelser ligesom i Ghostbusters, men der er dog lige et par ret så væsentlige forskelle ellers.
Bannister er nemlig en vaskeægte svindler.
Han er i ledtog med tre spøgelser hvis opgave det er at hjemsøge folk, hvorefter Bannister "uddriver" dem.
Desuden, som det nok fremgår af det ovenstående, har han en unik evne, der gør ham i stand til at se og kommunikere med spøgelser, ånder og andre overnaturlige fænomener.

Bannister var, før han sank til dette bondefangeri, en succesrig arkitekt.
I fuld gang med at bygge et drømmehus til s...

22/06-05Fed film!
Anonym
Det er bare top underholdning og tilpas gys. Michael J. Fox er genial i rollen som Frank Bannister og at han bruge spøgelserne til at tjene penge er der bare mega grineren!

20/06-05PJ RULES !!
Anonym
PJ er gud !

19/06-05Waauuuv!!! 6
Jeg har endelig - langt om længe - fået set Peter Jackson gyserkomedie The Frightners.
Og fik jeg mig lige en glædelig overraskelse!!!

Det er jo en super fed film!
Jeg kan ikke være mere enig med Forceoffive i, at denne film er blevet slemt undervurderet.

The Frighteners er smadder sjov, overraskende, uhyggelig, velspillet og teknisk en meget flot film.
Så, hvis du/I ikke har set den, så kom i gang, snyd ikke dig/Jer selv for denne perle!

En anden lille detalje, som var herlig at opleve, var at se "Elliots" mor (fra E.T.) Dee Wallace spille en mindefuld...rolle.

Men, jeg tror nu godt., at jeg kan se, hvorfor, at The Frighteners ikke blev nogen succes, blockbuster-mæssigt!..desværre.

Filmen her, er alt for svær at klassificere.
Man kan ikke blot sætte den ind under ...

21/04-05Jacksons bedste
IMO er dette Peter Jacksons bedste film til dato. Jeg ærger mig over hans "nyanlagte" stil med alt for store film for stået på den måde at de knækker halsen på sig selv. The Fellowship of the Rings havde jo ingen slutning! Two Towers var bare lang og kedelig. De træer burde saves til pindebrænde! Og Return of the King havde så tilgengæld 5 slutninger!!!! Det virker som om at de ikke har prøvet på at lave tre gode film, men istedet prøvet at være så tro mod bøgerne som muligt og så skidt på om filmene var værd at se...
"Frighteners" der imod har en helstøbt historie. Jeg føler 1000 gange mere for de personer end personerne i "Lort of the rings"

05/01-05Meget undervurderet 1
Damn! Så nåede du det igen før mig Thomas (Ligesom med "Dybet"), men det er da super, at Scope igen har taget det til sig.

Da jeg alligevel skrev mine kommentarer til denne film for en uges tid siden under "Event horizon", så kunne jeg jo lige så godt copy-paste det meste af det derfra.

Det virker højst besynderligt på mig, at denne film ikke dukkede op i biografen. Peter Jackson´s første rigtige Hollywood produktion har Michael J. Fox i hovedrollen og er en film med humor, adventure, gys og flotte effekter.

Derudover er der (udover Fox) en rigtig god cast bestående bl.a. af Jake Busey, R.Lee Ermey og den fantastisk morsomme Jeffrey Combs (fra "Re-animator). En super underholdende og MEGET undervurderet film.

Jeg ved ikke om det er blandingen af genrer der har skræmt folk, m...

29/11-04B film
Anonym
Det er sgu da ikke en gyser.

09/11-04Hr. Jackson scorer igen
Det er ufatteligt. Nu mangler jeg kun at se Heavenly Creatures i Peter Jackson filmperlesamling.

The Frigteners er en ufatteligt gennemført parodi på en spøgelsesfilm. Han giver os både noget til grineren og ufatteligt uhyggelige scener.

Jeg overgiver mig. Den mand er genial. Filmen bør ses af enhver, der har andet end Danmarks Radio-hjerne...

14/06-04Sheriff Perry!!!
Anonym
"You are violating my territorial Bubble!"

The Frighteners er en herlig spøgelsesfilm der har en perfekt balance mellem humor og gys. WETA Digital viser her tidlige digitale kræfter og den onde "Reaper" skikkelse er helt perfekt.

Peter Jackson styrer filmen visuelt som en mester, og persongalleriet er virkelig underholdende.

Jeg er nok en af de meget få der har set filmen på det store lærred da jeg var i USA på det tidspunkt. Den forsvandt i hypet om Twister, Independance Day og andre "event" film fra 1996, og jeg kan kun være enig med de andre posts...det er ærgeligt.

Forøvrigt er både setup og payoff omkring de mystiske mord, past & present, i Clearwater (er det ikke det den lille by hedder?) meget velkonstrueret og tilfredsstillende. En hel del bedre end 99% af andre spø...

13/06-04noget med m
Anonym
The Frighternes blev en ufortjent stor fiasko i de amerikanske fiaskoer og måtte nøjes med en meget anonym videopremiere i Danmark. Det går over min forstand, for denne film er velsagtens den mest vellykkede spøgelsesfilm set i mange år. Peter Jackson (alle ved nok hvad han har præsteret de sidste par år) blander med sikkerhed gys og humor, hvor grænserne ikke kan deles op. Historien er (som Thomas siger) mere kompliceret og knap så ligetil end som så, ikke uoverskuelig, men herlig gennemtænkt. Jackson har talentet til at løfte visse trivielle scener op til det geniale ved hjælp af hans enestående touch, ikke mindst på grund af hans visuelle overlegenhed. Effekterne er fine nok, overbevisende men ikke overrumplende, men han bevæger kameraet respektløs (hvis man kan udtrykke det sådan) og...Fakta

Medvirkende
Frank Bannister Michael J. Fox
Lucy Lynskey Trini Alvarado
Ray Lynskey Peter Dobson
Dommeren John Astin
Milton Dammers Jeffrey Combs
Patricia Ann Bradley Dee Wallace-Stone
Johnny Charles Bartlett Jake Busey
Cyrus Chi McBride
Stuart Jim Fyfe
Walt Perry Troy Evans
Bag kameraet
Instruktion Peter Jackson
Produktion Peter Jackson, Jamie Selkirk
Manuskript Peter Jackson, Frances Walsh
Fotografi John Blick, Alun Bollinger
Klip Jamie Selkirk
Scenografi Grant Major
Musik Danny Elfman
Genrer og relationer
Genre Gyser, Komedie
Premieredatoer
Dvd 14.12.2005
Øvrige oplysninger
Land USA, New Zealand
Produktionsår 1996
Spilletid 109 min.
Selskab Universal Pictures, WingNut Films

Se også...