I nattens mørke (Color of Night)

Psykolog Bill bebrejder sig selv en af sine patienters selvmord, så han beslutter at tage en slapper og besøge sin gamle ven og kollega Bob i L.A. Kort efter bliver Bob myrdet og mistanken falder på hans patienter - men hvem? Bill overtager sin vens praksis og indleder samtidig et hot forhold til pigen Rosa, der viser sig at spille en afgørende rolle i opklaringen. © Scope

Produktionsår 1994
Genre Thriller
Instruktør Richard Rush
Medvirkende Bruce Willis, Jane March, Rubén Blades, Lesley Ann Warren
Spilletid 121 min.
Biopremiere 06.01.1995
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Bruce Willis

Walter Bruce Willis er født på en amerikansk militærbase i det tidligere Vesttyskland og voksede op i New Jersey, USA. Efter jobs som bartender og tjener, samt småroller på teater og i reklamefilm slog han igennem som gavtyv og detektiv i sitcom'en "De Heldige Helte" (1985-1989) og har siden slået igennem med de bare næver i et hav af film, hoved...

Brugere

05/01-05Udmærket thriller
Jeg må også indrømme, at jeg fandt denne film udmærket. Kunne ikke forstå, hvorfor den fik så meget kritik i sin tid. Måske har folk forventet noget med mere gang i, når der stord Bruce Willis på plakaten.

Indenfor denne genre synes jeg faktisk, at det er en af de mere vellykkede. Ikke mindst pga. en god cast. Jane March gør det især godt. Brad Dourif skal også fremhæves, men også den altid spøjse Kevin J. O´connor, som også har haft nogle skæve roller i film som "Mumien", "Deep rising" og ikke mindst den morsomme "Canadian bacon".

18/12-04...
Anonym
"Rangerer" skulle der naturligvis ha' stået. Æv.

18/12-04En af mine hadefilm
Anonym
'I nattens mørke' ranger højt på listen over mine personlige hadefilm, og den er i hvert fald den film fra 90'erne, jeg mindst bryder mig om.
Jeg har igennem tiden fået dannet mig et samlet billede af filmen efter at have set småbidder og enkeltscener fra den igennem årene, når jeg af og til har slået over på en genudsendelse af den i tv. Jeg har aldrig kunnet holde ud at sidde igennem den.
Mange dårlige film efterlader kun en med en følelse af relativ ligegyldighed. 'I nattens mørke' er decideret ubehagelig at se. Jeg får en dårlig smag i munden alene ved at se et par minutter af den.
Jeg mener, prøv bare at se på plakaten. Denne film er så uudholdeligt plat, og den svælger så meget i den der kvalmende lumre, påtrængende og klodsede erotik, at oplevelsen af den kan sammenlignes med...

09/06-04Virkelig?
Anonym
Underligt. Jeg synes den er fortænkt og alligevel formularisk film. Dårlig, utroværdig og kedelig.

Må dog give dig at Brad Dourif er det mest interessante ved filmen.

09/06-04Ikke helt enig..
Anonym
Sjovt nok.. Synes faktisk denne film er ganske vellykket.
Nu er det efterhånden et par år siden jeg sidst så den, men husker den som værende en velfungerende thriller, med et par overraskelser undervejs.
Derudover synes jeg, at filmen har nogle humoristiske aspekter - eksempelvis er samspillet mellem Willis og Ruben Blades lige i øjet. Og Brad Dourif er også et dejligt touch i rollen som neurotisk advokat. Faktisk foregår nogle af filmens bedste scener under konsultationerne.
Sidst men ikke mindst, synes jeg at dette er en af Willis' bedre præstationer (udenfor actiongenren). Ikke på højde med Unbreakable og Den sjette sans (Tror Shyamalan får det bedste ud af Willis), men stadig udmærket.

07/06-04Gider ikke!
Anonym
Dybt latterlig og ligegyldig erotisk thriller, som ikke er værd at ofre tid på. Heldigvis så jeg filmen i tv. Denne film er eddermanme dårlig, Bruce Willises hidtil dårligste film efterfulgt af ”Døden klæder hende”. Gider dårligt at skrive om filmen. Mit indlæg burde sige alt om denne film.

Kedelig kedelig og atter kedelig omgang sjuskværk. Uinteressant og håbløs film.

Sorry jeg skrev igen om denne film, havde glemt at stemme på filmen. Bare slet det andet indlæg, scope.

Fakta

Medvirkende
Bill Capa Bruce Willis
Rose Jane March
Hector Martinez Rubén Blades
Sondra Dorio Lesley Ann Warren
Bob Moore Scott Bakula
Clark Brad Dourif
Buck Lance Henriksen
Casey Heinz Kevin J. O'Connor
Dale Dexter Andrew Lowery
Anderson Eriq La Salle
Bag kameraet
Instruktion Richard Rush
Produktion Buzz Feitshans, David Matalon
Manuskript Billy Ray, Matthew Chapman
Fotografi Dietrich Lohmann
Klip Jack Hofstra
Scenografi James L. Schoppe
Musik Dominic Frontiere
Genrer og relationer
Genre Thriller
Undergenre Romance
Premieredatoer
Biograf 06.01.1995
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1994
Spilletid 121 min.
Solgte billetter 45.827
Selskab Hollywood Pictures, Cinergi

Se også...