Det grusomme udefra (The Thing)

Langt ude i den antarktiske ødemark ligger en lille amerikansk forsøgsstation. Den iskolde fred på basen forstyrres af en ikkejordisk eksistens med alt andet end fredelig hensigter, der kan tage form efter hvad den slår ihjel. Snart må beboerne kæmpe for livet uden at vide, om deres kolleger i virkeligheden er monsteret i forklædning. © Scope

Produktionsår 1982
Genre Gyser, Science Fiction
Instruktør John Carpenter
Medvirkende Kurt Russell, Wilford Brimley, T.K. Carter, David Clennon
Spilletid 108 min.
Biopremiere
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Brugere

30/05-16Stadig umulig at ryste af sig 35
I aftes havde jeg fornøjelsen af at se ”The Thing” på det store lærred i en lækker nyrestaureret udgave. Efter Kurt Russell havde reddet præsidenten i ”Escape from New York” gjaldt det hovedattraktionen, og igen fik jeg bekræftet, hvorfor dette er en af mine yndlingsfilm.

Som et hovedværk i dag kan det virke næsten absurd, at filmen fik drøje hug ved sin udgivelse. Selv genrefans slog hånden af den. Men ved nærmere eftertanke er der en poetisk sandhed i det. Det giver mening. Nøjagtig ligesom det rumvæsen vi ser, så er filmen nemlig så uforlignelig, så makaber, så ”fremmed”, at publikum ikke kunne andet end at tage afstand. Vi er bange for det, vi ikke forstår – sådan vil det altid være.

”The Thing” er maskeret som science fiction men er i realiteten en gyser. Her excellerer den ...

27/01-12Anmeldelse af den nye 2011 prrequel
John Carpenter var på toppen af sin karriere, da han i 1982 lavede 'The Thing'. En gyser baseret på bogen 'Who goes there' af John W. Campbell Jr., og som allerede var blevet filmatiseret i 1951 under titlen 'The Thing from Another World'.

Med et solidt cast, vanvittigt, imponerende special effects og en kompromisløs og stramt fortalt historie skulle man tro 'The Thing' automatisk blev et hit. Men nej. Publikum blev væk. De ville hellere se et lille, sødt rumvæsen ved navn E.T..

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...thing-2011/265

15/05-09Isnende uhygge
Carpenters Remake af The Thing From Another World, hører med i samme kategori som Halloween, når vi snakker om mandens allerbedste værker. Sjældent har jeg set en film der både byder på et mindeværdigt persongalleri, fremragende special effekter, der stadig virker ligeså skræmmende og chokerende i dag, som de gjorde for 27 år siden, og en ubehagelig dommedagsagtig stemning af paranoia og galskab, takket være Ennio Morricones musik, der langsomt men sikkert indsvøber dig i et tæppe af momentvis fascination og uhygge.

The Thing har samme effekt på mig, som f.eks. Alien, The Empire Strikes Back og T2 har, alle sammen science fiction, men alligevel vidt forskellige film, som har en rigtig god ting til fælles. Det er alle film, som jeg kan vende tilbage til med jævne mellemrum og blive lig...

01/11-08Isvid ;) 3
Kort, men velskreven anmeldelse:) Jeg er bestemt enig i at slutscenen er fantastisk! Altså der hvor Kurt Russel og ham den anden sidder i sneen og drikker whiskey(vodka?)... Hvis det er altså er den du hentyder til? :)

01/11-08- Vanvid -
”The Thing”s eftermæle er af ikoniske dimensioner, og det er så sandelig med rette. Carpenters opus magna om et sagesløst hold forskere der i den bidende antarktiske kulde angribes af et mystisk væsen, er en sindssyg nervepirrende gyser, der forlanger og skam også får sin seers fulde opmærksomhed.

Det der forsegler værket som unikt fascinerende og decideret epokegørende (selvom Ridley og ”Alien” også har sin del af æren her) er den bragende kontrast mellem scenerne, hvor den dystre stilhed og det larmende helvede skiftes til at afløse hinanden. Transformationsscenerne ligner et mareridt fra et sygt sind - der er massiv gore for alle pengene i en sådan grad, at Carpenters mentale helbred gentagne gange tages op til revurdering. Netop denne galskab, manifesteret i de blodige kadavere, g...

03/11-07Blod vil flyde... 6
Et sted lang nede i Antarktis ligger en amerikansk forsknings base. En dag spotter et par kollegaer på basen en Norsk helikopter flyvende rundt i cirkler over sne-ørkenen. I et brag af en eksplosion springer den Norske helikopter i luften, og en fortumlet Nordmand når at redde sig selv med et ladt jaggevær bevæger den mystiske Nordmand sig efter en hund, I et virvar af patroner bliver Normanden dræbt før han kunne nå at skade hunden.

"Det er ikke en almindelig hund!" Råber Normanden før han bliver dræbt...

Og måske skulle forskerne have lyttet til Normanden og ikke bare skyde ham...og måske skulle de have skudt hunden?...

I skikkelse af hunden kan monsteret bevæge sig ind på basen og når tiden er inde afsløre sit dække...

Som filmen skrider frem øger stemningen sig fra bare m...

03/11-07who is who...
The Thing er en film der fænger - selve historien er godt gennemtænkt og flere gang hopper man op af sofaen...

Filmen udspiller sig i det øde og kolde Anarktis.
I starten af filmen undres man over den vilde jagt efter en stakkels hund, men er man lidt vaks og forstår norsk fornemmer man at det ikke er en almindelig hund.
En deling bliver sendt ud for at tjekke den norske camp og her møder de et forfærdeligt syn af afbrændte forvredne kroppe og en mystisk UFO gemt under isen.
Videnskaben er som altid nysgerrig og rester af et forkullet lig bringes hjem til basen.
Nu er grobunden lagt for at The Thing kan udvikle sig...Mistro og forbrændte kroppe vælter rundt og ingen ved hvem der burde være hvem.
Selv slutningen stiiler sig åben - kommer redningsholdet, ser vi endnu et offer elle...

14/09-07Mistro i ødemarken
John Carpenters veludførte gyserklassiker ”The Thing” er blandt filmelskere udnævnt som et af gyserhistoriens mest effektfulde og uudslettelige værker. Trods de overvældende og ærefulde prædikater for filmens gysermæssige kvaliteter og skræmmende supereffekter lyder ret entydige, er det dog langt fra der hvor filmen skal finde sin altoverskyggende ret til at kalde sig en legendarisk filmklassiker. Det er derimod i et langt andet og mere hverdagsrelateret aspekt: Den menneskelige udvikling og afgrund, samt den flyvske mistros forskruede helhedsbillede.

Selve ”The Things” handling og plot er som taget ud af et leksikon i almen gyserfilmsopbygning og understreger dermed filmens gennemgående minimalisme: En flok mænd er udstationeret i et fjernt snelandskab, totalt isoleret fra omverdenen...

10/03-07En glimrende lille ting
John Carpenters højt ærede “The Thing” kan meget vel kaldes en af nyere tids største klassikere. Gyserentusiaster verden over finder stadig glæde i denne 25 år gamle film og har gjort den til en af de mest attraktive titler på videomarkedet. Det er der ikke meget at sige til, for ”The Thing” er et glimrende eksempel på minimalistisk spænding i både opbygning og udfoldelse og på filmeffekter af forbløffende standart.

Carpenter har skruet en virkningsfuld lille film sammen, der lever på sin trykkende stemning af snigende vanvid. Dette udspiller sig i et klassisk plotudlæg om et mandskab udstationeret i en omverdensafskåret intethed, her på en forskningsbase i Antarktis’ ødede snelandskab. Besætning får dog uheldigvis en ubuden gæst inden døre, nærmere betegnet et umenneskeligt bæst, der...

28/07-06Suspensefyldt Splatter 5
John Carpenters The Thing må vel nok siges at være det ultimative når det gælder Space invaders film. Filmen er en non-stop, blæret opvisning i suspense, paranoia og frastødende make-up effekter.

En amerikansk station i Antarktis får en dag besøg af nogle yderst fjendtlige nordmænd, der synes besat af at slå deres egen hund ihjel. De bliver dog stoppet og eskursionen tager hunden til sig. Om natten muterer hunden og dræber et par af de andre hunde i buret. The Thing er løs og fra nu af er alle sig selv nærmest, for væsenet har nemlig den ubehagelige fordel at den kan fortære sine ofre for så at imitere dem, og usikkerheden breder sig som en steppebrand på den ellers så fredelige base.

John Carpenter har en fremragende sans for spænding og paranoia (hvilket også kom til udtryk i In ...Fakta

Medvirkende
R.J. MacReady Kurt Russell
Dr. Blair Wilford Brimley
Nauls T.K. Carter
Childs David Clennon
Dr. Cooper Richard A. Dysart
Vance Norris Charles Hallahan
Peter Maloney Peter Maloney
Garry Donald Moffat
Clark Richard Masur
Bag kameraet
Instruktion John Carpenter
Produktion David Foster, Lawrence Turman
Manuskript Bill Lancaster
Forlæg John W. Campbell Jr.
Fotografi Dean Cundey
Klip Todd C. Ramsay
Scenografi John J. Lloyd
Musik Ennio Morricone
Genrer og relationer
Genre Gyser, Science Fiction
Relaterede film The Thing
Premieredatoer
Dvd 28.01.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1982
Spilletid 108 min.
Selskab Universal Pictures

Se også...