De Utrolige (org. version) (The Incredibles)

Det er gået ned af bakke siden Bob Parr alias Mr. Incredible var verdens sejeste superhelt. 15 år senere er Bob blevet forsikringsmand, småfed og bedsteborgerlig med kone, forstadsvilla og tre børn. Men Bob får endnu en chance for at trække i trikotten og bekæmpe verdens ondskab, da han en dag bliver indkaldt til en tophemmelig mission. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Action, Familiefilm, Science Fiction
Instruktør Brad Bird
Medvirkende Craig T. Nelson, Holly Hunter, Samuel L. Jackson, Brad Bird
Spilletid 121 min.
Biopremiere 12.11.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk #33
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Samuel L. Jackson

Som den bibelkyndige hitman Jules i 'Pulp Fiction' (1994) brændte Samuel Leroy Jackson igennem, så selv de mest tungnemme biografgængere mærkede vibrationerne. Med sin benhårde frækhed og magnetisme er han blevet indbegrebet af sort coolness på det hvide lærred i Hollywood-regi. Han har i 1990'erne været myreflittig både i mainstream-produkti...

Anmeldere

Politiken
"...endnu et vittigt, spændende, rørende bidrag til et nyt århundredes animationsfilmkunst."

Berlingske
"...den sideløbende familiehistorie er lige præcis den menneskelige faktor, der gør »De utrolige« til mere end stærkt underholdende animations-action."

Jyllands-Posten
"...sætter nye standarder for dybden i både billeder og persontegning."

Weekendavisen
"...en forrygende oplevelse, hurtig i humoren, skarp i karaktertegningen og ikke mindst ekstremt elegant i sin stadige jongleren med plottets mangefarvede bolde."

Information
"...ikke blot en fremragende animationsfilm, den er også på alle måder fremragende."

Ekstra Bladet
"...masser af action og humor for de yngre...og et væld af referencer og særdeles virkelige problemstillinger for dem, der skal betale gildet."

B.T.
"...ikke den bedste animationsfilm, du kommer til at se resten af året, men det er den bedste FILM."

Filmland
"Der er masser af unikke detaljer i denne her film, der uden tvivl er den bedste, Pixar har lavet."

Cinemazone
"...det (er) i opfindsomheden og detaljerigdommen, at filmen scorer point."

Brugere

26/12-05De Utrolige, et vaskeægte superhelte eventyr.
The Incredibles indeholder masser af komedie og drama i animationens gode navn og tradition, Pixar har komponeret endnu et pragtstykke, en rigtig dejligt familievenlig historie, der munder ud i en herligt morsom og let fordøjelig filmoplevelse.

Der er selvfølgelig en masse sjove klichéer at finde i det amerikaniserede univers, hvori vores superhelte og de andre originaler befinder sig, men selvom det bidrager til en god oplevelse er det stadig lidt for let.

Dette er hverken Pixar's mest originale eller deres mest bevægende animationsfilm, dertil er den for simpel og forudsigelig, selvom mange sikkert vil mene at det er deres bedste og ja, den er også meget vellykket, al credit.

* Det er god underholdning, et godt stykke over standard i genren, der ligger til værdien 5 af de 7 ...

15/10-05FANTASTISK!
Anonym
Gid Pixar lavede nogle flere film :-)

12/10-05Its fine!
Min bliver altså på engelsk, har taget det fra en skoleopgave jeg skulle lave.. Og min engelsk suck!!! Men jeg kan lide den!

I like the movie. It was funny and it was very original. I really enjoyed all the funny scenes. On animated movie you can do amizing things with the characters body and face. It is a good story but it was very easy to predict that it was the heroes there woud win in the end and that was a bit boring.

24/04-05the delightful work from Bird
Kunstnerisk og kommerciel yderst succesfuld animationsfilm, kreeret af den talentfulde Brad Bird, der sidst begik den skamløst oversete og flerlagede tegnefilm Drengen og Jernkæmpen, en sød og menneskelig fabel om venskab, der undgik de værste sentimentalfælder. Bird har ligeledes været med til at udvikle den unikke tv-serie The Simpson (der ifølge mig er noget af det ypperste når det omhandler både direkte og tvetydig humor), men det er først med The Incredibles, at han for alvor har fået den ros og respekt, som han uomtvisteligt fortjener.

Jeg har aldrig været for vild med Disneys animerede produktioner, der muligvis har været både skelsættende og geniale historier, men for mig at se har filmene (næsten) altid savnet appel til voksne, både set fra et følelsesmæssigt og intellektuelt...

16/04-05Det Utroligt, Endnu En Vinder
Da superheltenes bedrifter bliver for dyre, på grund af sagsanlæg for de ting de får smadret, må de gå under jorden og leve normale liv. Dette har Bob, den tidligere Mr. Incredible (Nelson) svært ved, selv om hans kone (Hunter), selv tidligere superhelt mener de lever et udmærket liv sammen med deres tre børn. Men en dag sker der noget, så Bob atter er nød til at trække i trikoten og bekæmpe en ny superskurk (Lee), der har lokket ham og hans familie i en fælde.

Instruktør Bird lavede for 5 år siden den skamløst oversete, men helt igennem fantastiske tegnefilm ”The Iron Giant” og viste stor talent for at underholde og fortælle en fin historie indenfor dette medie. Nu har han heldigvis atter fået chancen og grebet den, med denne ustyrligt morsomme, tempofyldte og ekstremt flotte comput...

03/04-05Rolig med stjernerne
Anonym
Flot animeret, gode stemmer på originalsproget (har ikke set dansk).
MEN i modsætning til det sædvanlige underholdningsniveau for pixar-film, falder den helt igenem, jeg overvejede faktisk undervejs om jeg gad se den færdig. Den bærer ikke 1 3/4 time, og de humoristiske indfald er der for langt imellem. En god idé, en god historie men alt for langtrukket.

22/03-05Kanon film
Anonym
Flot grafisk og god film.. Incrediboy er seje og fedt.. De Utrolige er sjov film..

15/02-05for fed
Anonym
det er en film der bør ses af en ver! Den er så god at jeg næsten vil ind i biografen og se den igen

17/01-05Kanon film
Det er godt nok endnu en kanon sjov film af pixar.

Det er en af de film som bestemt er guld værd.

15/01-05Suveræn!
Intet mindre end suveræn er denne animerede film om en vaskeægte superheltefamilie.

For det første er den så godt lavet at man glemmer at figurerne er animerde. For det andet er plot og historie velgennemtænkt og veludført...og for det tredie...det er underholdning af 1. klasse.

Der er skæv humor i lange baner, herlige kommentarer, typiske "jegkenderdetkunaltforgodtframinegenhverdag"-scener og action i bedste animationsstil.

SE DEN! SE DEN!Fakta

Medvirkende
Mr. Incredible (stemme) Craig T. Nelson
Elastigirl (stemme) Holly Hunter
Frozone (stemme) Samuel L. Jackson
Edna (stemme) Brad Bird
Syndrome (stemme) Jason Lee
Buddy Pine (stemme) Wallace Shawn
Violet Parr (stemme) Sarah Vowell
John Ratzenberger
Bag kameraet
Instruktion Brad Bird
Produktion John Walker
Manuskript Brad Bird
Klip Stephen Schaffer
Musik Michael Giacchino
Genrer og relationer
Genre Action, Familiefilm, Science Fiction
Undergenre Animation, Superheltefilm
Nøgleord Dobbelt identitet
Relaterede film De Utrolige 2 - org.vers. - 2 D
Premieredatoer
Biograf 12.11.2004
Dvd 21.03.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2004
Spilletid 121 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures
Biodistributør United International Pictures

Se også...