Inkasso

Laura er ludoman og mangler penge, så hun rapser fra kassen på arbejde og bliver fyret. Alt ved hendes nørdede kæreste ikke noget om. En dag kommer hårdtslående Klaus for at inddrive Lauras gæld. I stedet for at gøre sit arbejde bliver Klaus forelsket i Laura, og de to danner par i jagten på hurtige penge og lette løsninger. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Action, Komedie
Instruktør Lasse Spang Olsen
Medvirkende Iben Hjejle, Kim Bodnia, Allan Olsen, Casper Christensen
Spilletid 86 min.
Biopremiere 22.10.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Iben Hjejle

Iben Hjejle fik sin spillefilmsdebut som Eva i Niels Arden Oplevs 'Portland' (1996) og et stort gennembrud med den tredie Dogme-film, 'Mifunes sidste sang' (1999). Hendes kønne, nordiske udstråling og lyse sommersmil skaffede Hjejle en af de bærende roller i Stephen Frears' romantiske komedie 'High Fidelity' (2000) som John Cusacks ekskæreste...

Anmeldere

Politiken
"Plottet er ikke blevet det store sus, men sammenlignet med 'Den gode strømer' er der kommet varme og huld på både figurer, replikskifte og i miljøskildringen."

Berlingske
"De bærende elementer, humor og action, er så forudsigelige, at man flere gange ønsker sig en remote control til at spole frem med..."

Jyllands-Posten
"Det er en film, der både kan og vil være sin knaster bekendt."

Weekendavisen
"...en positiv overraskelse. Uden at være et mesterværk skaber filmen to troværdige karakterer og befolker miljøet omkring dem med de sædvanlige typer fra Spang Olsens univers."

Information
"...forekommer...i øjeblikke næsten vellykket."

Ekstra Bladet
"...en parodi på en historie, der skal agere baggrund for den angiveligt rappe dialog, der dog for det meste falder til jorden som skamskudte ænder."

B.T.
"...et sympatisk forsøg på at krydse den sædvanlige Spang Olsenske drengerøvskomedie med romantik."

Filmland
"Der er uforpligtende løjer med gode små roller til alle figurerne..."

Cinemazone
"Historien er overfladisk og filmen giver kun sjældent nogen grund til at engagere sig for alvor."

Brugere

12/06-07INKASSO
Filmen er rimelig, den har både pluser og minuser, en af pluserne er at det er med Kim Bodnia. Som også har haft succes med med filmene: I kina spiser hunde, Bleeder og Den gode strømer. Og nu med denne film. En af minuserne i følge mig er at der ikke rigtig er nogen historie i den, og at den heller ikke er en film som er på linje med de andre film (Kim Bodnia).

God film som underholdte mig næsten hele vejen igennem.

06/11-06latterlig, men dog udholdelig
Den tidligere stuntmand Lasse Spang Olsen er indiskutabelt en af den danske filmhistories mest miserable og patetiske undskyldninger for en instruktør, hvis evidente passion for mediet ikke kan kompensere for hans komplette mangel på talent og generel filmforståelse. Elendighederne blev indledt i 1995, hvor Spang Olsen fik ansvaret for konverteringen af Anders Bodelsens effektive roman Operation Cobra, der i filmisk forstand dog udmundede sig i et kikset og mislykket forsøg på at amerikanisere en ungdommeligappellerende dansk spændingsfilm. Spang Olsens instruktørkarriere blev lykkeligvis sat på standby i nogle år, men i 1999 fik han chancen for at instruere den umådelig talentfulde Anders Thomas Jensens manuskript til I Kina Spiser De Hunde (Thomas Jensens manglende erfaring og unge ald...

10/06-06Slidt gummi kære Olsen!
Inkasso og Olsen arbejder forgæves med en ide, der er så slidt, at det umuligt kan give gode resultater, og det gjorde det så bestemt heller ikke. Olsen prøver at tjene hurtige penge ved fedte for publikumet, men det slipper han altså ikke godt fra denne omgang, simpelthen fordi Inkasso er så udslidt, lige fra action delen til skuespillet, og så er den altså heller ikke skæg. Bodnia ser heller ikke alt for god ud i en typisk rolle for ham, som er set sådan ca. 100 gange før denne, så intet overraskende, eller jo – det er kun overraskende at han gider gentage sig selv så mange gange. Hans talenter er bedre. Hjejle er bare irriterende. Kan normalt lade mig underholde af Olsen’s film, men denne her er virkelig uinspireret og kedelig, og så var den ikke skæg.

27/10-05Behold dine penge
I forhold til at det er en dansk film med Kim Bodnia, er den lidt kav og på en måde tynd. Det er som om at hele historien er set før, og stemningen er ikke helt i top, som den plejer i den her slags film. Filmen er absolut IKKE dårlig... Den indeholder også mange gode og nogle sjove episoder. Det er bare ikke nok at byde på for en film i denne her kaliber.

25/09-05Behagelig Overraskelse
Tidligere bokser (Bodnia) inddriver ubetalt gæld for lånehaj (Ernst), men forelsker sig i gældstynget ung kvinde (Hjejle) med ludomani, som han ellers skal trække penge ud af.

Efter den jammerlige amatøragtige og pinligt ringe ”Den Gode Strømer” er ”Inkasso” en behagelig lille overraskelse fra Spang Olsen’s side.

Historien er da indrømmet intet særligt og som i så mange af Olsen’s film, er den ujævnt og indimellem lidt klodset fortalt, men den hænger lige nok sammen og giver så meget mening trods alt, at man kan sluge den.

Når så samspillet mellem en skøn Hjejle og en solid Bodnia (som jeg dog kunne ønske man snart at se igen i en mere krævende rolle) tillige fungerer så godt og giver filmen en beskeden form for charme, sammen med et par morsomme indfald, så føler man sig pæn...

01/09-05Kim Bodnia gør det igen
Ja, denne film er total fed, og med mindst lige så fede replikker. Den absolut fedeste er der hvor Kim kommer ind til Casper C., og siger at han "skylder penge".
Men filmen kan klart anbefales :-)

14/07-05En fornærmelse!
Anonym
Det her er makværk.

Den er grimt filmet. I flere omgange fangede jeg mig selv i at tro, at jeg var ved at se en julekalender på tv2.

Manuskriptet og historien er så dårlig og stopfodret med klicheer, at man tror det er lyv. Dialogen, som sikkert skal opfattes som frisk, smart og intelligent humor falder fuldstændig igennem i en hidtil uset grad.

Skuespillet er dårligt. I fuldstændige håbløse kostymer, som gør skuespillerne totalt utroværdige, render den sædvanlige garde rundt og ter sig som en flok dilletanter. Det minder mig om en projekt for arbejdsløse (hvilket der intet galt i, men arbejdsløse lokker mig ikke til at bruge 40.- i Blockbuster).

Det er skræmmende hvordan Lasse Spang Olsen og Nikolay Peyk igen og igen kan få lov til at pine offentligheden med deres talent...

23/06-05Sjov !!
Anonym
majet unndhuldenre og komikk film. 5 hatte tel filmen.

14/06-05Inkasso
Anonym
Hvad sker der for en hyleren film!! Den giver mave-kramper hele vejen igennem... og Iben Hjejle spiller for godt... Desværre har Casper C. fået ne dårlig rolle, og det er syn', for han spiller sku for godt når han får lov :D Det er en film alle skulle tage ind og se!! Den er med i toppen af dansk underholdning!!

17/05-05en go griner
Anonym
i har ingen humor. den film er da griner.
allan olsen er tilbage og spiller kanon
kim iben osv er bare iorden. så op med humøret drenge og piger, se den.Fakta

Medvirkende
Laura Iben Hjejle
Claus Kim Bodnia
Kaje Allan Olsen
Flemming Casper Christensen
Holger Ole Ernst
Omar René Dif
Igor Brian Nielsen
Sune Klaus Bondam
Harry Erik Clausen
Lauras far Jens Okking
Lauras mor Katrine Jensenius
Willy Kjeld Nørgaard
Bag kameraet
Instruktion Lasse Spang Olsen
Produktion Henrik Møller-Sørensen
Manuskript Nikolaj Peyk
Fotografi Henrik Kristensen
Klip Lasse Spang Olsen, Birger Møller Jensen
Scenografi Robert Grant
Musik George Keller
Genrer og relationer
Genre Action, Komedie
Premieredatoer
Biograf 22.10.2004
Dvd 25.04.2005
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2004
Spilletid 86 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 161.920
Selskab ASA Film Production A/S, Scanbox, Easy Film
Biodistributør Angel/Scanbox

Se også...