Life Aquatic (The Life Aquatic with Steve Zissou)

Den excentriske havbiolog Steve har ikke glemt kæmpehajen der åd hans ven, og nu er det tid til at hævne mordet. Steves fortabte søn, ekskone og en laber journalist er blandt ekspeditionsmedlemmerne der drager ud på den farlige og eventyrlige jagt, der blandt andet kommer til at byde på pirater og kidnapning for slet ikke at tale uhyret selv. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Adventure, Komedie
Instruktør Wes Anderson
Medvirkende Bill Murray, Owen Wilson, Cate Blanchett, Anjelica Huston
Spilletid 118 min.
Biopremiere 01.04.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Cate Blanchett

Den smukke australier med de markerede kindben og aristokratiske fremtoning har i løbet af meget kort tid etableret sig som en uhyre alsidig og spændende skuespiller, der ofte er bedre end de film, hun medvirker i. Hendes CV vidner om en smag for lødige dramaer, ofte med et litterært islæt. Catherine Elise Blanchett er uddannet ved National A...

Anmeldere

Politiken
"Spildt mælk skal man måske ikke græde over, men grine rigtig igennem gør man altså heller ikke ad denne mælkevej af stjerner, der spilder deres kræfter."

Berlingske
"...egentlig kun en kuriøs bagatel. Men immervæk en opfindsom, farverig og i passager stærkt underholdende bagatel."

Jyllands-Posten
"Historien knager i fugerne, men som underspillet komedie af den billedbårne variant er "Life Aquatic" til gengæld lidt af en oplevelse."

Weekendavisen
"Han [Wes Anderson] råder over nogle glimrende ingredienser, men serverer en gang kedelig biksemad."

Information
"...en både usædvanlig og visuelt fornøjelig oplevelse."

Ekstra Bladet
"Ind i mellem bliver det mildest talt lidt ulkart, hvor Wes Anderson egentlig vil hen, men filmen er spækket med så mange skæve optrin, sjove referencer og slående billeder...at man alligevel forsøger at hænge på..."

B.T.
"Filmen er så skæv, at den til tider næsten vælter."

Filmland
"Jeg forelskede mig i den, i dens skæve klipning, i dens pudsige personer, i det finurlige og forunderlige univers..."

Cinemazone
"Life Aquatic føles som Andersons mest useriøse projekt til dato - ikke i tilgang eller udførelse, men på manuskriptstadiet."

Brugere

08/12-14Kreativiteten er redningsvesten 2
Jeg holder meget af Wes Anderson, og jeg holder også meget af Steve Zissou, selvom han er lidt af et selvoptaget fjols. Og det er takket være Bill Murray som spiller rollen med få "udsving", der indimellem lader os vide, at der ligger et forvirret hjerte gemt inde bag den lyseblå uniform. Bill Murray er god i alle afskygninger, men det er altså en fornøjelse at se ham helt nedtonet og så se hvor meget, han alligevel formår at vise os. Gud hvor jeg elsker den mand.

Som sagt står Wes Anderson også mit filmhjerte nær, men jeg kan alligevel ikke helt hengive mig til hans fjerde værk. Den er stadig lidt for flagrende, hvilket selvfølgelig også er dens charme... "Nobody knows what's going to happen. And then we film it. That's the whole concept", lyder det fra Zissou i filmen. Og sådan føle...

22/07-07// Wes Anderson og Bill Murray atter sammen! // 2
-------------------MIN ANMELDELSE KAN INDEHOLDE SPOILERs-------------------------

På overfladen er Wes Andersons nye film The Life Aquatic With Steve Zissou et eventyr om en flok Jacques Costeau-typer med Steve Zissou (Bill Murray), som vil slå den 'leopardhaj' ihjel, som åd en af hans og mandskabets betydningsfulde medlemmer, Esteban. Men under overfladen, som med de fleste af Wes Andersons film, handler det om at være 11 1/2 år gammel - det er i hvert fald et gennemgående motiv - i de sene 70ere, som Anderson har favoriset, da han også selv nærmer sig de 36 år. Hans film er dog ikke hvad man kan kalde nostalgiske, da de alle udspiller sig i 'vores' tid. Men det omhandler hvad nostalgi gør ved forskellige mennesker.

Zissou, parodi på en rigtig Jacques Costeau-type, er kaptajn omb...

13/07-07Calypso-parodi
Jaguarhajen spiste Steve Zissous bedste ven. Og ikke nok med det - i Eventyrernes Klub tror de, det er opspind, da naturdokumentar-helten fortæller om hajen. Så sammen med resten af Team Zissou må Steve naturligvis drage ud for at finde og hævne sig på hajen. Med følgeskab af hans hidtil ukendte søn og en nysgerrig kvindelig journalist.

Wes Anderson har lavet den vildeste Jacques Cousteau-parodi. Alle medlemmerne af Team Zissou bærer røde tophuer. Og hele filmen bliver afviklet i bedste Cousteau- eller Attenborough-stil med sære klip, håndholdte kameraer, pletvis dårlig lyd og gravalvorlige naturfilmhelte foran kameraet. Bill Murray er perfekt til rollen som den kyniske Steve Zissou med sit deadpan-look. I det hele taget er "The Life Aquatic" en meget, meget morsom film, bare totalt u...

30/11-06GAAAB
Den slår mig som spildt tid, et tyndt plot og et meget ringe budskab (om noget) og rigtigt nok underspillet. Gav op efter 30 min! og lovede mig selv at ALDRIG at købe den film. (havde gud ske lov kun lånt den)

25/11-05Dybt skuffende 1
Jeg så Life Aquatic med forholdsvis store forventninger. Jeg er helt vild med Royal Tenenbaums, som virkelig konstituerer Anderson som en visionær, original og dygtig instruktør. Det var derfor med stor skuffelse, at jeg måtte konstatere, at Life Aquatic på ingen måde lever op til Roayl Tenenbaums.

For det første er historien på ingen måde engagerende. Man føler intet flow i handlingen, en overordnet drivkraft mangler simpelthen. Desuden er de skøre indfald aldrig for alvor sjove... kun enkelte gange blev det til et par fnis og træk på smilebåndet. Det er virkelig ærgerligt for en film, som i så høj grad lægger vægt på et godt manuskript, at forfatterne af dette slet ikke rammer rigtigt. Uden at spoile for meget, er slutningen ydermere alt for lang og ikke særligt vellykket.

Desude...

24/09-05FANTATISK !
Anonym
Det her er den første WES ANDERSON film jeg har set og den var fandme god.

Jeg skal helt klart også se hans andre film.

27/08-05retrospektiv postmodernisme
Wes Anderson er en af nyere tids mest opsigtsvækkende, unikke og talentfulde auteurer fra den amerikanske filmindustri, som trækker publikum velvilligt ind i hans originale og nærmest surrealistiske universer, hvor han behersker den intelligente og sofistikerede humor, mageløse historieudfoldelse og formidable karakterinstruktion med et nærmest uhørt overblik. I tilgift er han en distingverende visuel visionær med hang til en uhyggelig velvalgt lydside. Debuten Bottle Rocket (der af den notoriske og legendariske filmmager Martin Scorsese blev celebreret som en af 90’ernes allerbedste film) var et seværdigt og humoristisk anslag for Andersons personlige signaturer, der blev mere raffinerede og intelligente med den helt igennem fantastiske og anderledes komediedrama Rushmore. Anderson er b...

07/07-05Life Aquatic with Wes Anderson
Wes Andersons ”Life Aquatic” er måske den dejligste amerikanske film jeg har set i år. Det er en af de underfundigste, særeste film, jeg har haft fornøjelsen at se i lang tid.

Steve Zissou (Bill Murray) er et charmerende røvhul og en ulidelig, men hyggelig gammel taber af en oceanograf og en dokumentarfilmskaber, der med sit skib og sine mænd tager på eventyr blandt fantasihavvæsenerne i det store hav. Det går ikke godt for den gamle mand. Økonomisk kniber det med at få ekspeditionerne til at hænge sammen, hans bedste ven er lige blevet spist af en tigerhaj, og hans kone (Anjelica Huston), der er den eneste på skibet, der rent faktisk kender til marinebiologi, vil ikke med ud længere. Piloten Ned Plimpton (Owen Wilson) fra Kentucky dukker op ud af det blå, og siger til Steve, at han ...

11/06-05Murray i våddragt!
Anonym
Så kom den endelig, en lang ventet ny film fra den skæve og yderst talentfulde Wes Anderson.

Fungerer den så?
Både ja og nej.
Den fungerer, hvis man ikke forventer at se en ny Rushmore eller The Royal Tenenbaums. Og hvis man er en inkarneret Wes Anderson-fan.

Den fungerer ikke, hvis man ikke er med på den noget mere afdæmpede humor og Andersons nørdede verden med phantasterne i hovedsædet, og en vrissende havenisse af Willem Dafoe.

Men, jeg vil sige, at filmen er værd at se for det univers, som Anderson lukker en ind i med sin film Life Aquatic.
I forhold til Andersons andre film, så er det lidt en skuffelse, men stadig seværdig, hvis man altså er Anderson-tosset.

Kan anbefales med forbehold.

11/04-05Pinefuld! 9
Jeg havde utrolig høje forventninger, til dette roste projekt, fra mesteren af sorte komedier Wes Anderson.
Det var med stor tiltro, men alligevel også en vis skepsis, jeg satte mig ned i det behagelige sæde, der indbød en til at tage sig en lur.
Dette var jeg dog helt sikker på, ikke ville hænde under denne forestilling, som jeg havde glædet mig helt utroligt til.
Efter de første par minutter, var allerede et par missende jokes, med til at sætte den lave standard for begyndelsen.
Historien blev alt for hurtigt uinteressant og også ret irrelevant.
Jovist, var der en fin og god føring af kamera, og opsætningen var der intet at indvende imod.
Men skuespillernes store talenter, var uden tvivl spildt, på en stor omgang forudsigelig vrøvl som denne.

Den skal, og vil utrolig gerne fo...Fakta

Medvirkende
Steve Zissou Bill Murray
Ned Plimpton Owen Wilson
Jane Winslett-Richardson Cate Blanchett
Eleanor Zissou Anjelica Huston
Klaus Daimler Willem Dafoe
Hennessey Jeff Goldblum
Drakoulias Michael Gambon
Bill Ubell Bud Cort
Pelé dos Santos Seu Jorge
Anne-Marie Sakowitz Robyn Cohen
Bag kameraet
Instruktion Wes Anderson
Produktion Wes Anderson, Barry Mendel, Scott Rudin
Manuskript Wes Anderson, Noah Baumbach
Fotografi Robert D. Yeoman
Klip David Moritz, Daniel R. Padgett
Scenografi Mark Friedberg
Musik Mark Mothersbaugh
Genrer og relationer
Genre Adventure, Komedie
Premieredatoer
Biograf 01.04.2005
Dvd 07.03.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2004
Spilletid 118 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 2.246
Selskab Touchstone Pictures, Scott Rudin Productions, American Empirical, Life Aquatic
Biodistributør United International Pictures

Se også...