Alene hjemme 2 - glemt i New York (Home Alone 2: Lost in New York)

Familien McCallister tager til Miami, men glemmer Kevin, der ender i New York. Heldigvis har han fars kreditkort med, så unge Kevin indlogerer sig på Plaza Hotel for at få det meste ud af uheldet. Alt er i skønneste orden indtil han render på sine gamle fjender Harry og Marv, der bestemt ikke har glemt den behandling de fik første gang de mødte Kevin. © Scope

Produktionsår 1992
Genre Familiefilm, Komedie
Instruktør Chris Columbus
Medvirkende Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, Catherine O'Hara
Spilletid 120 min.
Biopremiere 25.12.1992
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Chris Columbus

(INSTRUKTØR)
Columbus' domæne er de sentimentale crowdpleasers. Som barn var Columbus vild med gyserfilm og tegneserier. Han voksede op i Ohio og besluttede som 15-årig efter at have set 'The Godfather', at han ville være filminstruktør, og uddannede sig siden på filmskolen ved New York University. Med sit fjerde manuskript, der var en skrevet som en sati...

Brugere

24/03-15Underholdende film
Jeg har svært ved at skjule min begejstring efter at have set Alene Hjemme 2. Selvom filmen er en anelse forudsigelig, så er det god underholdning, og man kan ikke undgå at grine mange gange undervejs.

Keder du dig på rejsen - f.eks. i forbindelse med en flyforsinkelse - så kan du med fordel give dig til at se denne skønne film.

Martin Stendahl // https://www.forsinkedefly.dk/

06/11-13Klassiker!!
Fuldstændig fantastisk film. Bedste julefilm nogensinde! Der går ikke ét sekund hvor jeg ikke føler mig underholdt! Med "Alene Hjemme 2: Glemt i New York" har Chris Columbus formået at skabe noget så sjældent som en efterfølger der rent faktisk er bedre end forfølgeren! Fantastisk skuespil og mange flere sjove scener og replikker end i etteren! Nu siger jeg ikke at den film var dårlig, tværtimod!

21/06-07Udemærket
Altså ikke nogen uforglemmelig oplevelse, men da udmærket underholdning.

07/07-05abselut den sjoveste af de tre
Anonym
humeren holder hele vejen fra start til slut

26/04-05Home sweet home...
Denne uhyre gode film er langt bedre end dens forgænger. Der er skruget endnu højere op for underholdningen, humoren og skuespillet er faktisk også bedre i denne.

I den første var der faktisk overraskende mange scener hvor jeg tæt på kedede mig. I denne kedede jeg mig ikke et sek, og på samme tid er den endda betydelig meget længere.

Efterfølges af en så tåbelig fladpandet efterfølger som er totalt latterligt åndssvag... 'Home alone 3'.

18/02-05Sjov film
Anonym
- Den lever rigtig godt op til nr. 1
- God og sjov handling

22/12-04Columbus gik i fælden
Anonym
Pengefikseret, triviel og decideret unødvendig fortsættelse til den morsomme Alene Hjemme, der gik hen og blev en overraskende kæmpesucces og kan nærmest kategoriseres som en ægte juleklassiker. En fortsættelse var dermed uundgåelig, og Alene Hjemme 2 lugter også langt væk af lette penge.

John Hughes havde fat i noget fremragende med hans manuskript til den første film. Fortsættelsen byder kun på gentagelse efter gentagelse (hvor man i den elendige 3’er gik fuldstændig i selvsving) og er yderst skabelonskåret over den første films succesfulde formel. Ergo, uoriginal så det batter! Når man allerede fra første sekund kender hele filmens forudsigelige forløb, efterlades der ikke meget plads til engagement. Desuden er instruktøren Chris Columbus forfaldet til kvalmefrembringende og kliche...

17/12-04alene hjemme 2
Anonym
jeg synes at 2eren er mere underholdende end de andre, fordi der sker meget mere. spændende scener. ja jeg keder mig ikke i hvertfald. jeg ved at jeg kommer i julestemning af den film. jeg synes at de må gerne sende filmen flere gange om året.

17/12-04Stadig god og skidemorsom!
Anonym
Jeg troede desværre ikke på, at man kunne gøre denne efterfølger mere morsom og vanvittig end sin forgænger. Jeg tog heldigvis fejl. Denne efterfølger er fantastisk morsom og underholdende i alle minutter og sekunder.

Jeg vil ikke skrive længere indlæg om "Alene hjemme" film, de er bare fantastiske, og alt andet siger sig selv. De bedste julefilm efter min mening.

Efterfølges af "Home Alone" 3.

12/12-04Lost in speculation
Anonym
Ikke megen fornyelse i denne film i forhold til den første - bortset fra at vi nu er rykket ind til storbyen.
Macaulay Culkin ser igen nuttet ud og spiller det bedste han kan. Og det er skam godt nok, men heller ikke mere.

Altså ikke nogen uforglemmelig oplevelse, men da udmærket underholdning er lørdag aften (hvis ikke der er andet).

Fakta

Medvirkende
Kevin McCallister Macaulay Culkin
Harry Lime Joe Pesci
Marv Merchants Daniel Stern
Kate McCallister Catherine O'Hara
Peter McCallister John Heard
Buzz McCallister Devin Ratray
Megan McCallister Hillary Wolf
Linnie McCallister Maureen Elisabeth Shay
Jeff McCallister Michael C. Maronna
Frank McCallister Gerry Bamman
Hector Tim Curry
Cedrick Rob Schneider
Kvinde med duer Brenda Fricker
Bag kameraet
Instruktion Chris Columbus
Produktion John Hughes
Manuskript John Hughes, John Hughes
Fotografi Julio Macat
Klip Raja Gosnell
Scenografi Sandy Veneziano
Musik John Williams
Genrer og relationer
Genre Familiefilm, Komedie
Nøgleord Hotel, New York City, Sequel
Relaterede film Alene hjemme 3
Premieredatoer
Biograf 25.12.1992
Dvd 22.11.2000
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1992
Spilletid 120 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 345.928 (#224)
Selskab 20th Century Fox

Se også...