A Love Song for Bobby Long

Bobby var en gang professor i litteratur. Nu er han alkoholiker og bor i et hus i New Orleans sammen med Lawson, en tidligere elev med hang til flasken. En dag dør deres udlejer, hvorefter dennes datter Pursy arver huset og flytter ind sammen med Bobby og Lawson. En beslutning der medfører en lang række forandringer i de to sutters liv. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Drama
Instruktør Shainee Gabel
Medvirkende John Travolta, Scarlett Johansson, Gabriel Macht, Deborah Kara Unger
Spilletid 119 min.
Biopremiere 17.06.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

John Travolta

I rollen som Vinnie Barbarino trådte John Travolta for første gang frem for det store amerikanske publikum i sitcom-serien 'Welcome Back, Kotter' (1975-1979), men det var rollen som Tony Manero i 'Discofeber', bedre kendt som 'Saturday Night Fever' (1977), der gjorde ham til et af senhalvfjerdsernes største ikoner. 'Grease' (1978) blev en endnu s...

Anmeldere

Politiken
"Sammen med fotograf og soundtrack redder Scarlett Johanssons udstråling en film, hvor postulaterne om litteratur og alkohol ellers står i kø."

Berlingske
"et besnærende soundtrack, original prosalitteratur og en indtagende by som kulisse, virker filmen som en skabelon."

Jyllands-Posten
"Kan man mønstre lidt overbærenhed, og har man i øvrigt smag for smukt fotograferet forfald, så går "A Love Song for Bobby Long" dog lige akkurat an."

Weekendavisen
"John Travolta har sin bedste rolle siden Pulp Fiction og demonstrerer med en blanding af affældig patos og værdig realisme, hvor dygtig en spiller han egentlig er."

Information
"Det lykkes faktisk for filmen at få en til at læne sig tilbage og slappe af i den drivende fortælling med smukke billeder af taberliv."

Ekstra Bladet
"En dejlig filmblues, der hermed anbefales på det varmeste til romantisk kynikere."

B.T.
"God og menneskelig underholdning med en livsbekræftende krølle på halen."

Cinemazone
"...anbefales til både forfattere in spe og alle andre med forkærlighed for hjertevarme sydstatsdramaer."

Brugere

04/07-07Forfaldsæstetik
Den åbner med en reference til Jim Jarmusch. Lange, sløve skud af John Travolta, der klippes igennem byen, som denne film blandt andet er én stor kærlighedserklæring til: New Orleans.

Travolta er titlens Bobby Long, en forsumpet engelskprofessor, der sammen med sin protegé flytter ind i en gammel flammes hus efter hendes død. Hun var countrysanger og junkie og havde en datter, hun nærmest aldrig havde set. Datteren - Scarlett Johansson - kommer lidt for sent til begravelsen, men beslutter sig for også at flytte ind, og filmen skildrer så forholdet mellem husets tre beboere.

Det er en langsom film, smukt fotograferet i en slags farverig forfaldsæstetik. Og så er det i allerhøjeste grad også en skuespillerfilm. John Travolta er utroligt overbevisende som gråhåret, stivbenet, selvsmag...

16/02-06På druk med Travolta!
A love song for Bobby Long er på mange måder en smuk og simpel fortælling om nogle mennesker, som ser på livet som om det var en lang druktur. Lyder måske som en kliche, men er det langt fra. Shainee Gabel viser allerede her ved hans debutfilm, at han er en dygtig personinstruktør, og skildrer på bedste vis de følelser og tanker der løber igennem på mennesker der er gået over til flasken. Men filmen handler mere end blot om druk. Søgen på kærlighed, omsorg, ansvar her i livet og alle de ting vi kan genkende fra vores egen verden, så her er der absolut tale om et menneskeligt og gribende drama, heldigvis uden de klamme og glamourøse øjeblikke, som man kunne have frygtet. Historien er så simpel som den kan blive, men det er personerne der er i fokus her.

Skuespillet er i særklasse. Tra...

16/09-05Scarlett SUX
Anonym
Den dulle er så uduelig at jeg sjældent har set mage... Hun er næsten lige dårlig som Keira Knightley.. Jeg tror aldrig jeg har set dårligere skuespiller præstation.. Nå JO i pusher 3.. (fuck en dårlig film..)

P.S. det eneste gode ved den film, den eneste grund til at den får en stjerne er at John Travolta er med!!

P.P.S. SCARLETT SUCKS..!!!!

20/06-05God film 1
dette drama er faktisk en rigtig god film om hvordan livet kan finde på at banke på og vende tilværelsen til noget nyt. Travolta er god, Johansson er bedre.

Fakta

Medvirkende
Bobby Long John Travolta
Pursy Will Scarlett Johansson
Lawson Pines Gabriel Macht
Georgianna Deborah Kara Unger
Cecil Dane Rhodes
Junior David Jensen
Lee Clayne Crawford
Earl Sonny Shroyer
Ray Walter Breaux
Ruthie Carol Sutton
Bag kameraet
Instruktion Shainee Gabel
Produktion Shainee Gabel, David Lancaster, Paul Miller, R. Paul Miller, Bob Yari
Manuskript Shainee Gabel
Forlæg Ronald Everett Capps
Fotografi Elliot Davis
Klip Edward Percy, Lee Percy
Scenografi Sharon Lomofsky
Musik Nathan Larson
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 17.06.2005
Dvd 07.11.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2004
Spilletid 119 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 4.164
Selskab Emmet/Furla Films, Crossroads Films, Stratus Film, Bob Yari Productions, Destination Films, El Camino Pictures
Biodistributør Angel/Scanbox

Se også...