Shaun of the Dead

Shaun er en gennemsnitlig taber i trediverne uden ambitioner og fremtid. Det går skidt på jobbet i elektronikforretningen, og hans kæreste er træt af ham. Som det ikke skulle være nok, så er en flok zombier på uforklarlig vis begyndt at hærge hans hjemby London. Nu indser Shaun, at det er på tide at tage sig sammen og nakke de udøde, så han kan vinde sin kæreste tilbage og redde sin pladesamling. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Gyser, Komedie
Instruktør Edgar Wright
Medvirkende Simon Pegg, Kate Ashfield, Nick Frost, Lucy Davis
Spilletid 99 min.
Biopremiere
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Brugere

15/06-09"Let's go to the pub"
Et pludseligt zombie-udbrud grundet GM-mad vender op og ned på duoen Shaun's (Simon Pegg) og Ed's (Nick Frost) eller så kedelige og ensartede tilværelse. Hvor tiden normalt slås ihjel på den lokale pub "The Winchester", må de nu kæmpe for at overleve, hvilket skal vise sig ret så vanskeligt, når horder af glubske levende døde vandrer i gaderne.

Jeg har aldrig været nogen fan af zombie/splatter/horror-film og har ikke set andet end en enkelt Resident Evil-film og så I am Legend :P Derfor er det heller ikke indgående fagviden der præger min bedømmelse, men nu er "Shan of the Dead" jo frem for alt en komedie. Pegg og Frost er bare det perfekte makkerpar, og hvis du har set Hot Fuzz ved du hvad der venter xD

Helt klart 1t og 30min, der er godt givet ud, og mens du er i gang, burde du l...

13/11-08Tam Zombiefilm 1
Britisk humor og britiske film, har generelt aldrig sagt mig det store. Fx den halvflade "28 dage", som nok var jævnt spændende, men også mere jævn end spændende.

I "Shaun of the dead" forsøger man at blande romantik og sort humor med zombie genren, men når ingen af de tre ting virker, kan det jo reelt være ligegyldigt hvad man forsøger

Tam, plat og ligegyldig tidsspilde

01/07-08Shaun of the Dead
Nok den sjoveste film, der er lavet! Og her taler vi ikke om en plat "Scary Movie"-agtig film!

20/08-07Zombiefilm på hverdagseuropæisk(!)
Uendelig mange komedier OG uendelig mange zombiefilm lider under, at de aldrig rigtigt fungerer dramatugisk-handlingsmæssigt og derfor "dør ud", når komikken og absurditeten er blevet "udforsket" af seeren.

"Shaun of the Dead", der naturligvis er et ordspil med titlen på den måske mest berømte zombiefilm, tager sig selv aldeles useriøst. Alligevel er dialog forsøgt holdt så nærværende, hverdagspræget og intelligent som muligt (genren taget i betragtning).

Simon Pegg bærer fornemt rollen som den sympatiske pleaser-type, der gerne vil være venner med alle... men også gerne være lidt mere macho af hensyn til kæresten. Da zombierne dukker op, øjner han muligheden for at spille helt. Men det går altså ikke tilnærmelsesvist så glat, som det "burde" gøre.

Af mindeværdige biroller bør n...

26/06-07Zombiehyldest på pubben
Efter et succesfuldt og yderst positivt bekendskab med Hot Fuzz måtte jeg gense Wright/Pegg/Frost første brilliante komedie, nemlig zombiehyldesten Shaun of the dead. Og lad det være sagt med det samme, jeg er vild med denne på en gang knastørre og bloddryppende britiske zombiefest.

Shaun of the dead er på en gang en lang reference til en perlerække af zombiegenrens højdepunkter og samtidig en film, som formår at skabe en selvstændig og seværdig historie. Fortællingen om den inkompetente Shaun, der pludselig vågner op til dåd på kanten af ragnarok er både hylemorsom og menneskelig nærværende. Man både føler med og griner af det elskelige persongalleri. Som en ekstra fjer i hatten smides en måske lidt for eksplicit samfundskommentar ned i den blodfyldte gryde, men det fungerer glimren...

30/11-05Og de drak hjernen ud på pubben
Zombier i sig selv er kedelige på det store lærred, så spørgsmålet ved en ny zombiefilm er hvad der tilføjes ud over omvandrende lig. Romero laver i bund og grund samfundssatire i fortsættelserne til den genre han har startet. Her er der mere tale om en blanding af sit-com med zombiegenren.

Shaun (Simon Pegg) har problemer med kæresten (Kate Ashfield) og livet. Han lever et rutinepræget liv omgivet af mennesker, der keder sig. Det er ingen stor forandring, da alle omkring ham bliver zombier. Vi ser dem allerede opføre sig som zombier i åbningssekvensen af filmen, hvilket er den bedste del. Shaun bruger hver aften på den lokale pub med sin ven Ed (Nick Frost) og kæresten, men kæresten vil have mere, og hun bliver støttet af sine venner. Samtidig brokker stedfaren sig over, at han ikk...

15/11-05De Dødes Klicheer!!!
Den grå Shaun (Pegg) beslutter sig for at gøre noget ved sit kedelige liv, så han kan vinde sin kæreste tilbage (Ashfield), men først må han lige se om han kan gøre noget for at overleve at de fleste af byens indbyggere er blevet menneskeædende zombier.

Grinagtig ulækker Splatterkomedie, der udover at være en meget lang film-reference til andre i genren og diverse andre film, også kommer med en bitte, men også ret så klichefyldt og oplagt kritik af vore egne (eller mange menneskers) monotone liv, hvor de virker lige så åndeligt døde, som de zombier man ser i filmen, de er hjernedøde.

Filmen er både en parodi på og selv en del af zombie-genren, der ofte har været gennemsyret af en kulsort galgenhumor, der dog indimellem er druknet i blod og indvolde.

Det gør den ikke her, hvor...

28/08-05- Zombien i os alle - 5
Denne engelske zombie-spoof er en effektiv humoristisk indsprøjtning.

Som titlen også indikerer (en omskrivning af Romeros legendariske ”Dawn Of The Dead”), så er filmen en parodi på de hedengangne zombiefilm. Der er hentet inspiration fra utallige kilder, og filmen er næsten en tur igennem et stykke filmhistorie, hvor adskillige referencer til andre ikke-zombiefilm også er at finde.

Det der gør filmen til en sand fornøjelse er, at den har sat sig for at parodiere - ikke latterliggøre. Den behandler faktisk sit baggrundsmateriale med allerstørste respekt, og filmen har en åbenlys kærlighed til den genre, den spøger med. Og den entusiasme har den forstået at omsætte til en højenergisk, ultravoldelig (næsten Tarantino’sk) og superunderholdende film.

Derudover er den skrupmorsom si...

25/05-05©En zombie i min baghave?© 4
Dette er en herlig lille engelsk zombie-komedie, som tager tykt pis på genren, men alligevel formår at være tro imod den undervejs.

Som det allerede er blevet nævnt, så er der en masse referencer til horror-genren og stilmæssigt er der ingen tvivl om, at Wright må være en fan af Guy Ritchie. Derudover ryger tankerne selvfølgelig uundgåeligt over på George A. Romero og Peter Jackson, når man ser den.

Filmen indeholder det som en Zombie-film skal. En masse vraltende zombier som kun er ude på at sønderrive dig og æde dig. Filmen indeholder da også en vis portion "gore" og man skal da endelig ikke mistænke den for bare at være en lille harmløs og stueren komedie.

Der hvor filmen adskiller sig fra andre af slagsen, er på komedie-siden og jeg har ikke grint så meget af en gyser-komedi...

30/03-05God Zombiefilm
Denne lidt mærkelige zombiefilm fandte jeg faktisk ikke sjov. Jeg fandte den heller ikke uhyggelig. jeg syndes bare den er underholdende, og der er en overraskende god stemning over den. Skuespillet er ikke alt for flot, men som faktisk heller ikke gør så meget pga. jeg mere ser denne film som en udelukkende underholdningsfilm, man hverken skal tage alvorligt eller kan lærer noget af. Den starter lidt småkedeligt, men efter noget tid begynder zombierne også at strømme til.

Jeg må indrømme at selvom jeg ikke fandte den direkte sjov, så var der godt nok nogle scener hvor jeg dog ikke kunne lade være med at grine.Fakta

Medvirkende
Shaun Simon Pegg
Liz Kate Ashfield
Ed Nick Frost
Dianne Lucy Davis
David Dylan Moran
Phillip Bill Nighy
Barbara Penelope Wilton
Yvonne Jessica Stevenson
Pete Peter Serafinowicz
Noel Rafe Spall
Declan Martin Freeman
Mark Reece Shearsmith
Fætter Tom Matt Lucas
Bag kameraet
Instruktion Edgar Wright
Produktion Nira Park
Manuskript Simon Pegg, Edgar Wright
Fotografi David M. Dunlap
Klip Chris Dickens
Scenografi Marcus Rowland
Musik Dan Mudford, Pete Woodhead
Genrer og relationer
Genre Gyser, Komedie
Undergenre Splatterfilm, Zombiefilm
Nøgleord Epidemi, London, Zombie
Premieredatoer
Dvd 15.12.2004
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien
Produktionsår 2004
Spilletid 99 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab Working Title Films, Studio Canal, WT 2, Big Talk Productions
Dvd-distributør Universal Pictures

Se også...