Soldier

I en fjern fremtid tilhører Todd 3465 eliten af interstellare soldater. Men da en ny genmodificeret soldattype bliver indført, er Todd forældet og bliver efterladt for at dø på en alsidiges planet. Men den hårdføre kriger overlever med hjælp fra de lokale indbyggere, og da de genmodificerede soldater vil rydde planeten er det pay back time. © Scope

Produktionsår 1998
Genre Action, Science Fiction
Instruktør Paul W.S. Anderson
Medvirkende Kurt Russell, Jason Scott Lee, Jason Isaacs, Connie Nielsen
Spilletid 98 min.
Biopremiere
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Brugere

17/04-05Tju-Bang og Ramasjang
Toptrænet elitesoldat (Russell) dumpes som død på affaldsplanet, da en ny og genmanipulere soldaterenhed skal erstatte hans slags. Men død er han ikke, og sine evner får han brug for, da disse nye supersoldater begynder at nedslagte fredelige mennesker på planeten.

Vild og voldsom sci-fic-actionspektakel som kritikerne kun kan hade (hvad de også gør) og som alle os andre med god filmsmag heller ikke må kunne lide, men det kan jeg altså (må skyldes min dårlige smag så, tak far). Men indrømmet, skal man have blot lidt til overs for denne fordummende omgang ramasjang, så skal man nok have en forkærlighed for heftige og meningsløse voldsfilm a la "Rambo”, der ikke stiler efter noget dybere og heller ikke kan præsentere meget andet man kan rose stort.

En enig presse og publikum tillig...

27/02-05Tja!

25/02-05Don!
Hey Don!

25/02-05don... 4
Anonym
Kan du ikke finde ud af at anmelde en tydeligt elendig amerikansk film uden at jorde amerikanerne i ignorante, generaliserende vendinger? Det er ved at blive virkelig kedeligt og minder mig om Triers navlesøgende samfundskritik i Dogville....har du været i USA om jeg må spørge? Har du amerikanske venner?
Jeg kan kun være enig at omtrent 50% af amerikanerne er dybt uvidende "McMovie" narkomaner, men det er altså rimelig nedværdigende at betragte dem som amerikansk helhed. Mindre oplyste medlemmer af dansk presse og kunsterkredse gør det samme ad nauseum...

Udover det kan jeg kun være enig i din glimrende nedsabling af en fornærmende dårlig actionfiilm :)

24/02-05mekanisk forstyrrelse
Med rette udskældt makværk, der blev en forståelig kæmpefiasko i Amerika, hvis indbyggere ellers ikke udviser en saglig kritisk sans. Soldier blev derfor herhjemme anonymt udsendt direkte på video, hvor den heldigvis ikke har vækket stor begejstring. Den kvalitetsmæssige meget svingende instruktør Paul W.S. Anderson havde den elendige tegnefilmskonvertering Mortal Kombat bag sig, men havde også begået den effektive og ganske uhyggelige Event Horizon, en brutal og stilsikker affære, hvor Anderson udviste en vis kompetence for genren. Med Soldier udvidede han måske repertoiret, men al tro på talent blev i tilgift manet fuldstændig i jorden. Senere har han lagt navn til den kedelige Resident Evil (der dog heldigvis var mere Event Horizon end Mortal Kombat), og man kan da kun frygte det værs...

23/02-05lam!
Jeg har bevidst ikke anmeldt denne film da jeg under en diskussion med Gott om en anden actionfilm gjorde min mening klar. Og jeg har accepteret at Gott kan lade meget mere "glide" end mig, så længe der er action.
Men Soldier er ganske enkelt bund-elendig fra enhver tænkelig vinkel. Med mindre det er den dyd at placere ligegyldige karakterer med ingen motivation i usandsynlige scener. Action eller ej.
Jeg har set den to gange...en gang lejet hos blockbuster (i og med at den ikke blev købt til biografer i DKg en del andre lande i Europa) og en gang på TV og jeg er overbevist om at Kurt Russel kun har ET ansigtsudtryk i filmen. Nemlig hans "jeg er en hjernevasket supersoldat" udtryk, som han sikkert har lært sig ved at gense alle Steven Seagals film.

Der er to ting jeg kan karakteri...

22/02-05Das
Anonym
(Kan se, at jeg burde have skrevet de sidste passager i min anmeldelse som en kommentar. Så for at føje det nye Scope system, så gentager jeg lige mig selv)

Til Das Gott:

Nu må du ikke tro, at jeg er efter dig i dag, men det forekommer mig højst besynderligt, at du blev fortørnet over det jeg skrev under vores diskussion i "Narc" omkring din holdning til film.

Eksempel:
Du skrev følgende tilbage til mig under "Narc":

"Nej, dit argument var jo netop, at jeg vælger action fremfor historien, og det er jo ikke helt rigtig"

Nu skriver du således under denne film:

"Den tynde historie er jeg næsten altid tilbøjelig til at tilgive, hvis jeg så til gengæld får noget for pengene på actionsiden".

Det var jo det, som var hele mit argument og når du selv skriver det, så må jeg ...

22/02-05©Hurtig glemt© 3
Jeg så forfilm til denne film da jeg befandt mig i New York og den var slået stort op.
Derfor blev jeg også noget overrasket over, at den aldrig dukkede op i biffen herhjemme.
Forklaringen kom således, da den dukkede op på VHS.

"Soldier" har en af de tyndeste handlinger set i mands minde og det er sjældent at se en film med så mange penge i bagagen indeholde en plot, som er kun en B-film værdig.

På billedsiden er filmen udmærket, men alligevel sidder man og keder sig og det er simpelthen fordi, at det er svært at leve sig ind i en så tynd kop te, som denne film er.

Det mest imponerende er hvor hurtigt Kurt Russell har fået transformeret sin krop om til en "lean, mean, fightin´ machine" inden optagelserne.
Jason Scott Lee ses desuden i en rolle, som ikke har krævet meget mere ...

22/02-05Hmm...
For et par dage siden søgte jeg på Soldier... Der var den ikke på scope, men nu er den og det er da fedt nok :-)

Soldier er en rigtig action film, der har nogle gode scener, og tempo. Den mangler måske lidt i skuespillet, som der ikke er så meget af, men det gør ikke noget, for det er ikke det, det går ud på!

Synes filmen starter rigtig godt hvor man ser de her soldater som fra fødslen bliver trænet til at være nådesløse krigere. Men der komme bedre soldater til som bliver lavet, og de skubber de "gamle" væk, hvor Kurt Russell er en af dem. Virkelig en fed start, hvor 1 super soldat(ny) løber fra en gamle, og smadre 3. Man bliver fanget med det samme, og kan ikke vente til Todd(Kurt R) tager kampen op!!!

Midtvejs falder temopet, en lille hvor filmen prøver at få noget historie i...

22/02-05Let's party and kick some ass!
Cheesy og vulgær og næppe den fine kunst, men underholdende actionbasker af den mere upolerede slags. Russell er ret god i hovedrollen og et plot der er nemt at følge med i. Vi er ikke helt frie for klicheer og skidte påfund, men det hele virker sgu som fornøjelig morskab hvis man giver sig hen og blot nyder turen. Men sluk hjernen!

Fakta

Medvirkende
Todd 3465 Kurt Russell
Caine 607 Jason Scott Lee
Mekum Jason Isaacs
Sandra Connie Nielsen
Mace Sean Pertwee
Nathan Jared Thorne
Nathan Taylor Thorne
Rubrick Mark Bringleson
Church Gary Busey
Sloan K.K. Dodds
Bag kameraet
Instruktion Paul W.S. Anderson
Produktion Jerry Weintraub
Manuskript David Webb Peoples
Fotografi David Tattersall
Klip Martin Hunter
Scenografi David L. Snyder
Musik Joel McNeely
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Nøgleord Genmodificering
Premieredatoer
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Produktionsår 1998
Spilletid 98 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab Warner Bros., Morgan Creek Productions, Impact

Se også...