Robotter (org. version) (Robots)

Rodney er en ung og idealistisk opfinder-robot, der gerne vil gøre verden et bedre sted at være. Men den mission vil Ratchet, der er chef for et stort, stygt multinationalt selskab, gøre alt for at forpurre, og samtidig må Rodney kæmpe med sin forelskede i den sexede robot Cappy. © Scope

Produktionsår 2005
Instruktør Chris Wedge, Carlos Saldanha, Chris Wedge, Carlos Saldanha
Medvirkende Halle Berry, Drew Carey, Amanda Bynes, Lug (stemme)
Spilletid 91 min.
Biopremiere 18.03.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Halle Berry

Støt, men sikkert har den billedskønne afroamerikanske Halle Maria Berry arbejdet sig vej mod stjernehimlen. Fra begyndelsen af 1990erne optrådte hun skiftevis i tvivlsomme komedier og seriøse dramaer. Siden har hun endvidere lyst op i en række action-film fra den tungere ende af skalaen. Efter kort tid i sitcom’en 'Living Dolls' (1989) fik ...

Anmeldere

Politiken
"...er præget af overskud: skøre opfindelser, vittigt figurgalleri, gode stemmer på begge sprog, gennemført kvik dialog og begavet musikvalg."

Berlingske
"...giver...den fuld skrue det meste af vejen og er fornøjelig underholdning for hele familien."

Jyllands-Posten
"Filmens metalliske verden er opfindsomt skruet sammen, og den har flere fine scener, der udnytter dens mekaniske muligheder..."

Weekendavisen
"...er en hyldest til opfindsomheden og fantasien, og så er det jo skønt, at filmen i sig selv lever op til de idealer."

Information
"Selv om jeg er overbevist om, at de fleste børn vil føle sig godt underholdt af Robotter og dens visuelle energi, så er det ikke en film, der ligesom Find Nemo og De Utrolige lejrer sig i hjertet og bevidstheden hos sit publikum."

Ekstra Bladet
"...jernsolid underholdning og eneste risiko er, at man morer sig så meget, at man får en skrue løs."

B.T.
"Visuelt er »Robotter« kvik med sjove detaljer, men historien læsser idé oven på idé - den er lige til at skrotte."

Filmland
"Der er langt op til De utrolige, men Robotter har sine stærke felter. Især billedsiden. Hver gang filmen afleverer en mere eller mindre tynd joke eller jokker rundt i en kliché, kan man glæde sig over den spændstige og sprudlende tegnestil."

Cinemazone
"Dens opfindsomhed rækker langt - og udløser en lodret anbefaling herfra - og som kvalificeret og tempofyldt underholdning for det brede børnepublikum fungerer den storartet."

Brugere

19/07-07Robot Age
Jeg er træt af in-jokes. Træt. Eller rettere: In-jokes kan være rigtig fine, men jeg er træt af film, der ikke laver andet. Sådan én er "Robots". Den har så travlt med parodier og visuelle gags, at den glemmer at hænge sammen.

Visuelt er den rigtig flot. Meget fint retro-50'er-design af robotternes verden. Og der er godt gang i et par sekvenser, hvor der bliver kastet ting rundt i luften. Men bortset fra det syntes jeg, at den gik alt for hurtigt i selvsving. Basalt set er det fuldstændig samme historie som "Ice Age" med de præcis samme personer, nu forklædt som robotter. Måske er det derfor, tingene hurtigt skrider i et forsøg på at fylde oplevelsen ud med nemme gags. Karaktererne er i hvert fald aldeles forglemmelige, og et navn som Halle Berry gør intet som stemme.

Men jeg brød ...

18/02-06Letkøbte børnegrin 6

25/11-05Rigtig fin animationsfilm
Det er altid en dejlig oplevelse, når man har siddet i halvanden time og følt sig underholdt hele vejen fra start til slut. Robotter er en af den slags film, der både underholder og på fornem manér fortæller en allegorisk historie om sammenhold, venskab og socialisme i ordets bedste betydning.

Her er både farverige karakterer med dygtige stemmer bag, og manuskriptet er morsomt og med intertekstuelle referancer til mange film, ofte i science fiction-genren. Det er disse subtile og raffinerede udtryk, der gør Robotter til en fin oplevelse. Humoren er næsten på højde med Shrek 1 og 2, som i mine øjne er de sjoveste animationsfilm nogensinde. Især Robin Williams er guddommelig i sit stemmearbejde, og replikkerne skrevet til ham er vidunderlige.

Animationerne er gode uden at høre til bl...

28/10-05Socialistiske Guldkorn
Robotten Rodney (McGregor) tager til storbyen for at gøre sig som opfinder og på den måde hjælpe sine medrobotter. Men firmaet der står bag levering af reservedele til at robotter, har griske planer og der kommer Rodney i vejen.

Instruktør Wedge og Saldanha, der stod bag den glimrende ”Ice Age” har også skabt denne her hylende grinagtige og flot vellykkede computertegnefilm.

Den bobler simpelthen af en positiv energi og glæde, så den tangerer det hysteriske, uden at overskride det tilladelige og udholdelige. De mange gode ideer, både de mere originale og de mange referencer til andre film, står næsten i kø for at blive ført ud i livet, men altid så man, uanset om tempoet er meget højt og det er det, hele tiden får fat i dem.

Foruden at den er fyldt med herlige indfald og usty...

05/04-05Vildt flot men...
Anonym
...ikke nogen særlig seværdig CGI komedie med Ewan McGregor. Første ting jeg undrede mig over var hvorfor han skulle belemres med at tale med amerikansk accent - han gør det ikke specielt godt.
Filmen har grin (dog få rigtig gode), men den føles som en serie af gags, der er sat sammen med en ikke særlig solid tråd, som desuden er en MEGA kliche. Det hele falder da også sammen i filmens klimaks, der er direkte latterligt (på den ufede måde) og uopfindsomt. Jeg synes faktisk at Shark Tale er sjovere omend ligeså uoriginal.

For Chris Wedge er det et mere end et skridt ned af bakke fra den glimrende Ice Age.

17/03-05Robots (org. version):
Anonym
Yea.. I'morn kommer den så endelig til biograferne. Hvilken festdag. Det skal blive en gó oplevelse med familien. Helt shó !

Ice Age mener jeg egentlig var en lille perle i animations verdenen.. (Den er familie-venlig, behagelig, hyggelig, bevægende og mega meget underholdende) Desuden er det en genial og moralsk lille historie, lærenem for de mindste. Og dvd'en indeholder noget primo ekstra-materiale. (Bl.a. En masse små kortfilm) Se det/!

Jeg hylder (nu) på forhånd BlueSky- Studios for deres opfindsomhed.
Min beundring og fascination tilfalder Chris W. & Carlos S. ..Bravo ! (N)

Fakta

Medvirkende
Cappy (stemme) Halle Berry
Crank Casey (stemme) Drew Carey
Piper (stemme) Amanda Bynes
D. L. Hugley Lug (stemme)
Rodney Copperbottom (stemme) Ewan McGregor
Fender (stemme) Robin Williams
Phineas T. Ratchet (stemme) Greg Kinnear
Big Weld (stemme) Mel Brooks
Madame Gasket (stemme) Jim Broadbent
Aunt Fanny (stemme) Jennifer Coolidge
Bag kameraet
Instruktion Chris Wedge, Carlos Saldanha, Chris Wedge, Carlos Saldanha
Manuskript Lowell Ganz, Babaloo Mandel, Jim McClain, Ron Mita, Lowell Ganz, Babaloo Mandel, Jim McClain, Ron Mita
Klip John Carnochan, John Carnochan
Scenografi William Joyce, William Joyce
Musik John Powell, John Powell
Genrer og relationer
Undergenre Animation
Premieredatoer
Biograf 18.03.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 91 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab Blue Sky Studios, Fox Animation Studios, Blue Sky Studios, Fox Animation Studios
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...