Eksorcisten III (The Exorcist III)

Selvom Gemini-morderen er både død og begravet minder en række mord i Georgetown i mistænkelig grad om hans håndværk. Kriminalbetjent William Kinderman er overbevist om at nøglen til mordene skal findes hos den mentalt forstyrrede Karras, der blev besat i samme sekund Gemini-morderen blev henrettet. © Scope

Produktionsår 1990
Genre Gyser, Thriller
Instruktør William Peter Blatty
Medvirkende George C. Scott, Ed Flanders, Brad Dourif, Jason Miller
Spilletid 105 min.
Biopremiere 22.02.1991
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Brugere

17/06-08"I Have Dreams"
Få SPOILERS

Den klassiske Exorcisten satte filmverdenen på den anden ende tilbage i 1973. 4 år efter lavede John Boorman den flotte omend rodede og uengaerende to'er The Heretic og i 1990 kom så den originale forfatter William Peter Blattys bidrag som er den første og eneste reele fortsættelse til et af gysergenrens allerstørste værker.

Filmen er baseret på Blattys egen roman Legion og finder sted 15 år efter den originale film hvor den udkørte Lt. Kinderman efterforsker nogle uhyggelige og bizarre mord med religiøse undertoner. Som efterforskningsarbejdet skrider frem bliver Kindermans tro sat på den ene prøve efter den anden og snart bliver det klart at disse mystiske hændelser har stærke bånd til den skrækkelige nat 15 år tilbage. Det ville være synd at nævne mere af plottet her...

28/01-06god
rigtig god gysser

23/01-06Eksorcismen 2
Spoilers;

Nu er jeg meget begejstret for denne film, og grunden til at den ikke nåede de 6 stjerner hos mig var følgende:

Filmens eksorcisme-scene, den passer slet ikke ind og virker som noget der blev tilføjet i post-production fasen, der var vidst også noget med at Blatty havde nogle uoverenstemmelser med Warner Bros. og Morgan Creek omkring klimakset. Da bogen den er baseret på ikke indeholder en eneste eksorcisme.

13/10-05Ondskab & symbolik 3
*enkelte spoilers*

Filmen her, der er baseret på instruktør og forfatter William Peter Blatty’s roman; Legion, er den tredje i rækken af The Exorcist-filmene.
Oprindeligt ville Blatty have kaldt filmen Legion ligesom sin roman, eftersom der ikke var noget der decideret relaterede til eksorcisme i bogen.
Filmstudiet bag (Morgan Creek) insisterede dog på at titlen blev The Exorcist 3 samt at der blev tilføjet et par eksorcisme-relaterede sekvenser i filmen.

Nok om det. Filmens handling er, at der er blevet begået en række bestialske mord og der synes at danne sig et mønster, som politiinspektør William Kinderman kan nikke genkendende til.
Det er nemlig efter alt at dømme den såkaldte Gemini Killer, der har været på spil.
Problemet er så bare, at denne morder burde være død f...

11/09-05"our name is Legion"
Exorcisten 3 er en skræmmende film, virkelig skræmmende.
Den følger nogenlunde traditionen med de ubehagelige undertoner og tyngende atmosfære fra den oprindelige Exorcisten, og glider gelinde udenom den aldeles latterlige 2´er; Kætteren fra 1977.

William Peter Blatty er manden bag denne film, samt bogen bag. Og det er et stykke imponerende arbejde han har gjort med denne film.

George C. Scott spiller politimanden Bill Kinderman, der var ven med fader Karras fra den oprindelige film. Kinderman er på en sag hvor en seriemorder dræber sine ofre med underlige katolske undertoner i udførelsen af drabet. Dette skete også 15 år tidligere ved den berygtede Gemini-morder, men han er død nu. Det mystiske er dog at på Georgetown's sindsygehospital er der en person, der ved uhyggeligt meg...

17/06-05Dare to walk these steps again 2
Efter Boormans ja...røvsyge 2'er-Kætteren. Tager Blatty fat hvor den første film sluttede, for blot at gå helt andre veje end Friedkin.

Vi stifter endnu engang bekendt med Lt. Kinderman, strømeren fra den første film (spillet energisk af George C. Scott) der efterforsker nogle uhyggelige mord, begået i Georgetown. Der er bare noget der ikke stemmer: Hvorfor er disse mord begået helt efter The Gemini Killers metoder, da han har været død i 15 år?

Grønne brækstråler og roterende hoveder er excorseret helt væk, og er blevet udskiftet med blødende Jesus-statuetter og sælsom hvisken i kirken...Det fungerer så godt...en mere end værdig exorcist sequel... Måske en af de bedste gysere jeg har set

07/06-05©Intelligent gys© 1
Efter den aldeles forfærdelige 2´er var jeg meget skeptisk, da jeg hørte at en 3´er var på vej tilbage i 1990. Ikke desto mindre blev jeg taget på sengen og Eksorcisten III er i mine øjne stadig en af de mere stilede og intelligente gysere, som er lavet.

I modsætning til 2´eren så har denne film et ordentligt plot og filmen er nærmest bygget op som en god gammeldags krimi med George C. Scott i centrum for begivenhederne (Læg iøvrigt mærke til, hvor meget den mand råber i denne film).

Den vil nok ikke være sagen for folk som forbinder en god gyser med en film, hvor morderen popper op hver 5. minut, for at opnå en billig chokeffekt, men dem som forbinder en god gyser med den ubehagelige stemning og uvisheden der lurer lige under overfladen, der er den bestemt et kig værd.

Filmen ...

Fakta

Medvirkende
William Kinderman George C. Scott
Joseph Kevin Dyer Ed Flanders
Geminimorderen Brad Dourif
Karras Jason Miller
Paul Morning Nicol Williamson
Dr. Temple Scott Wilson
Allerton Nancy Fish
Stedman George DiCenzo
Ryan Don Gordon
Leder af universitet Lee Richardson
Bag kameraet
Instruktion William Peter Blatty
Produktion Carter DeHaven
Manuskript William Peter Blatty
Forlæg William Peter Blatty
Fotografi Gerry Fisher
Klip Todd C. Ramsay
Scenografi Leslie Dilley
Musik Barry De Vorzon
Genrer og relationer
Genre Gyser, Thriller
Undergenre Okkult gyser, Seriemorderfilm
Nøgleord Demon, Eksorcisme
Premieredatoer
Biograf 22.02.1991
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1990
Spilletid 105 min.
Solgte billetter 10.372
Selskab Morgan Creek Productions

Se også...