War of the Worlds

Jorden invaderes af marsboere, og hele menneskeheden må kæmpe for sin overlevelse. Det gælder også Ray Ferrier, som er blevet skilt fra sin kone, og som har sine to børn på weekendvisit. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Science Fiction
Instruktør Steven Spielberg
Medvirkende Tom Cruise, Dakota Fanning, Tim Robbins, Miranda Otto
Spilletid 116 min.
Biopremiere 29.06.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Steven Spielberg

(INSTRUKTØR)
Med sine mangeartede projekter og produktioner er Steven Allan Spielberg det tætteste man kommer på en konge af Hollywood. Den på en gang visionære og traditionelle instruktør har en finger med i utallige spillefilm. Allerede som 22-årig underskrev Spielberg en 7-årig kontrakt med Universal, hvor han startede som instruktør af TV-film i starte...

Anmeldere

Politiken
"...er blevet en slags maratonløb af voldsomme optrin. Men man må give Spielberg, at han formår at gøre ruminvasionen regulært skræmmende."

Berlingske
"...er nærkontakt af trættende grad, så se den i givet fald for de enorme effekters skyld..."

Jyllands-Posten
"Går man efter den letkøbte underholdning, går man ikke forgæves..."

Weekendavisen
"Trods sit kommercielle væsen demonstrerer filmen en fortsat evne til undren, som gør både forlægget og fortolkeren ære."

Information
"Kun i glimt opleves den begavede billedmagers ellers så fantastiske forestillings-evne og illustrerer, hvad War of the Worlds kunne være blevet for en film."

Ekstra Bladet
"...drengerøvene vil bestemt ikke gå skuffede fra biografen."

B.T.
"...der er absolut intet nyt under solen."

Cinemazone
"...når det eneste, man husker efterfølgende, er de få, udvalgte action- og effektscener, så er forsøget tæt på mislykket."

Brugere

14/11-09Flot cinematografi
Denne film er bestemt ikke god. Historien er nogle steder interessent, hvad kunne man ellers forvente ud fra forlægget, men selve familiedramaet er kvalmende.

Men helt ærligt: er jeg den eneste, som af og til synes, at Spielberg skaber nogle helt utrolige billeder? Det er ikke effekterne, jeg tænker på (bevares, de er da gode). Jeg tænker på den lange sekvens i kælderen mv. - af og til tænker jeg sågar på Tarkovsky, Trier eller nogle af de asiatiske instruktører. Bare ærgeligt, han bruger disse billeder i blasfemiske situationer. Så flotte billeder hører ikke hjemme i så ringe en film.

12/11-09Familiefilm
Spielberg har fået imponernede lidt ud af HG.Wells glimrende roman som på dansk hedder Klodernes Kamp.
I stedet for udelukkende at focusere på det skræmmende scenarie, med meneskeheden som står foran total udslettelse, skal vi trækkes med et familiedrama, hvor skilsmissefamilien til sidst finder sammen i kraft af alle de udfordringer der møder dem.
Det er den slags skabeloner der blev brugt i overflod helt tilbage i firserne.
Det kan da kun være Disney som står bag denne film.
Effekterne er flotte men historien er ikke noget der er værd at bruge tiden på.

24/04-08Ganske spændende
"Spielberg ved udemærket, hvordan man sammenkobler enorme effekter, og glimrende drama. I War of the Worlds vælger han dog, at skrue ned for dramaet og karakter-skildringerne, men derimod at skrue MEGET op for effekterne. Og ja, effekterne er overrumplende, flotte og ganske enkelt fantastiske, men karakterene er altså desværre bare ret svage - dog uden at være dårlige!

War of the Worlds er en god film, der dog med lethed kunne have været blevet en fantastisk film-oplevelse..."

11/01-08Kan du stave til kliché?
Spielberg er én af de der enten eller instruktører. Enten laver han rigtig gode film, eller også laver han nogle knap så gode film. Desværre, må man konstatere, hører War of the Worlds til sidstnævnte gruppe.

Det første ord jeg tænkte på, da filmen (endelig) var slut, var: Kliché. Der er overhovedet intet nyt at komme efter i War of the Worlds, og minder engetlig bare mest af alt, som noget Spielberg allerede har lavet før. God er den i hvert fald ikke! Tom Cruise imponerer ikke just, nej, faktisk er det unge talent Dakota Fanning meget mere ved, end den "gamle veteran" Cruise (det lyder helt enormt åndssvagt at skrive sådan, ved det godt...). Ingen tvivl om, at hun har et enormt talent, og at vi nok skal se en masse til hende, i den kommende fremtid. Men det kan man jo altid sige om ...

06/08-07spielberg skyder ved siden af
meget mærkelig science fiction film (man må håbe bogen er bedre) med cruise og fanning der gør sit bedste men intet redder.

filmen slutter af nærmest som en joke og en understregning af at det her bare er for åndssvagt

06/08-07Skabeloninvasionens genopståen
”War of the Worlds” er endnu en af de film, hvor grundformlen er gjort af mastodontiske ødelæggelser, skræmmende invasioner og vanlige, familiære komplekser. Men selv om hvert et lille træk i Spielbergs fortolkning af H.G. Wells’ sci-fi-bog, synes ordinært og velkendt, er man som tilskuer alligevel vidne til et stykke fremragende underholdningsmateriale. For filmen besidder allerede fra første indikation af det overnaturliges opstanden, det fornødne underholdningspotentiale, og mesterinstruktøren Steven Spielberg formår til alt held at indbringe hvert et underholdningens aspekt i sin dybt seværdige forestilling. At de sidste afgørende helhedsforstærkende facetter så mangler, kan man kun ærgre sig nedtrykt over, for ”War of the Worlds” havde med lidt bredere og minutiøsere fokusering og m...

03/07-07Spielberg amok i katastrofefilm 2
Væltende huse, flyvende biler, brændende toge, desintegrationsstråler, og jeg skal give dig, skal jeg. Der er helt vildt smæk på den visuelle side af Spielbergs nyfilmatisering af H. G. Wells' klassiker. Især den første del af filmen, hvor de onde aliens slippes løs, er helt fantastisk og vildt medrivende.

Derfra fortsætter "War of the Worlds" i højt gear, mens vi følger everyman Tom Cruise og hans to børn, der forsøger at flygte fra de hærgende trefødder. Her ligger samtidig filmens store problem - for der er ikke andet i den. Det er ren katastrofefilm, ødelæggelser og flugt, uden at plottet udvikler sig nævneværdigt undervejs.

Spielberg har tydeligvis villet noget med sin skildring af de flygtende menneskemasser og den paniske lynchstemning. Men der er ikke plads til meget skuesp...

02/07-07We are not alone!!!
"War of the worlds" (fra nu af WotW) er på engang meget underholdende, men også enormt skræmmende.

Steven Spielberg er med WotW tilbage i sci-fi genren, en genre han har haft stor succes med før, bl.a. med "Nærkontakt af tredje grad" og den elskværdige "E.T.", men der er bestemt ikke noget elskværdigt, omkring de fremmede væsner i WotW.

Steven Spielberg har samlet nogle af Hollywoods dygtigste folk til WotW, og første gang man ser en af de imponerende Tripods, er det lige så man får gåsehud. Man er ikke et sekund i tvivl om, at det er Spielberg der er på spil og man sidder klistret til skærmen fra da af. Tempoet er højt og intensiteten stiger jo længere man kommer ind i handlingen.

Men der er desværre nogle små ridser i lakken, som f.eks. Dakota Fannings konstante skrigeri, de...

21/06-07Middel Film
Nærkontakt af trættende grad, så se den i givet fald for de enorme effekters skyld.

07/02-07Stjernehimmelen vil aldrig være den samme igen
Hold mig fast under hele filmen, hvor man bliver opslugt af et inferno og kæmpe kaos, så man nærmest bliver forpustet. Slutningen er dog lidt tynd, blandt andet at sønnen overlevede...

Jeg kigge forresten en ekstra gang på nattehimlen da jeg steg ud af biografen...Fakta

Medvirkende
Ray Ferrier Tom Cruise
Rachel Ferrier Dakota Fanning
Ogilvy Tim Robbins
Mary Ann Ferrier Miranda Otto
Robbie Ferrier Justin Chatwin
Tim David Alan Basche
Julio Yul Vazquez
Refugee Michalina Almindo
Benjamin Russell Cass Asher
Rays chef John Scurti
Bag kameraet
Instruktion Steven Spielberg
Produktion Kathleen Kennedy, Colin Wilson
Manuskript David Koepp
Forlæg H.G. Wells
Fotografi Janusz Kaminski
Klip Michael Kahn
Scenografi Rick Carter
Musik John Williams
Genrer og relationer
Genre Science Fiction
Nøgleord Alien, Invasion fra rummet, Mars
Premieredatoer
Biograf 29.06.2005
Dvd 16.11.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 116 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 181.842
Selskab Paramount Pictures, DreamWorks, Amblin Entertainment, Cruise-Wagner Productions
Biodistributør United International Pictures

Se også...