Aeon Flux

400 år ude i fremtiden. Det meste af jorden er udslettet på grund af frygtelige sygdomme, og kun én enkelt bystat er tilbage. Her regerer en gruppe forskere bag brede omsluttende mure. En revolutionær undergrundsgruppe med agenten Aeon Flux i spidsen sætter sig for at dræbe regeringslederen. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Science Fiction, Thriller
Instruktør Karyn Kusama
Medvirkende Charlize Theron, Frances McDormand, Marton Csokas, Jonny Lee Miller
Spilletid 93 min.
Biopremiere 03.03.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Charlize Theron

Historien fortæller, at Charlize Theron blev opdaget af en agent, da hun som 18-årig havde et skænderi med en bankbestyrer på Hollywood Boulevard. Siden er det gået stærkt for den sydafrikanskfødte frøken. Efter et par biroller fik hun sit navn på filmplakaterne til blandt andre 'Djævelens advokat' (1997), 'Store Joe Young' (1998) og 'Æblemostreg...

Anmeldere

Politiken
"Der er ikke meget at hente i filmens forvrøvlede og for en ungdommelig actionfilm sært sentimentale handling."

Berlingske
"...en nærliggende sammenligning med Halle Berrys indsats i Pitofs »Catwoman« eller Milla Jovovichs i Paul Andersons »Resident Evil« falder klart ud til fordel for »Æon Flux« - det vil sige, at den er middelmådig uden at være et makværk."

Jyllands-Posten
"...mere et larmende computerspil end en rigtig film med handling, karakterer, overraskelser, troværdighed og den slags."

Weekendavisen
"...Aeon Flux-filmen fremstår som en bleg bagatel i sammenligning med sit forlæg, der har meget mere drive og vildskab."

Information
"Catsuit-klædte Theron er ligeså smidig, som dialogen er kluntet, de etiske konflikter kommer ikke ud over puppestadiet, og på skuespilfronten tangerer underskuddet af overbevisningskraft det alarmerende."

Ekstra Bladet
"Minder mest om en overdimensioneret musikvideo."

B.T.
"En hurtig løbetur, et par karatehug, og så er forbryderne klaret. Ligeosm actionscenerne er dialogen kort for hovedet."

Cinemazone
"Man keder sig ikke direkte, men man er på den anden side set heller ikke synderligt underholdt..."

Brugere

29/10-07Makværk
"Aeon Flux giver ordet makværk ny og højere mening! Ganske enkelt den dårligste film, der har fået dansk biografpremiere, i flere år!... Charlize Theron burde nærmest aflevere sin Oscar igen, for jeg kommer aldrig til at kunne tage hende seriøst igen!"

30/05-07Forsimplet MTV-serie
MTV-tegnefilmen af samme navn kommer til live med Charlize Theron som superagenten Æon Flux, der i det 25. århundrede kæmper mod det totalitære utopia, som de få tilbageværende mennesker er undergivet.

I tegnefilmene var Æon Flux fra et andet land, Monica, der kæmpede for kaos og fri vilje mod det utopiske Bregna - i spillefilmen er Monica i stedet blevet til en modstandsbevægelse i Bregna. Dermed ryger en del af den indre logik, for det virker lidt mystisk, at et totalitært samfund tillader en modstandsbevægelse at lave den slags superagenter. I det hele taget er plottet drejet over i retning af ren sci-fi-action, og det betyder, at filmen desværre har langt mindre kant i plot og tema end forlægget.

Det kantede er til gengæld bevaret i den visuelle side, som er ekstremt gennemfø...

17/04-07importfejltagelse
Falleret og usigelig rodet filmatisering af den Mtv-producerede undergrundstegnefilmsserie Aeon Flux, der i den filmiske adaption er endt som en overlæsset omgang sci-fi volapyk, der muligvis er i besiddelse af en høj produktionsværdi, men også fejler af en håbløs dilettantiskhed på nærmest alle punkter. Instruktøren Karyn Kusama spillefilmsdebuterede med det lovende og anbefalelsesværdige sportsdrama Girlfight, der med sin hårdtslående feminisme var et atypisk afbræk i en ellers forslidt og cirkelvandrende genre. Med Aeon Flux er Kusama dog hel derude, hvor hendes tæer ikke kan nå havbunden, og filmen endte da også med at være et økonomisk (og naturligvis også kritikermæssig) flop af dimensioner.

Charlize Theron fungerer som eneste attraktionsobjekt i dette makværksstatuerende idioti...

06/07-06Girlpower film!
Aeon er en ægte girlpower film. Først var det Angelina Jolie der uddelte øretæve som den kvindelige krigsmaskine i Tomb Raider, dernæst prøvede man lykken med Jovovich i Resident Evil, så kom Underworld med Beckinsale, og som om det ikke var nok, prøver man nu atter engang med kvindelige girlpower, og denne gang med Charlize Theron.

Aeon er på ingen måde en original sci-fi, selvom den prøver og prøver at være den. Aeon ligner en svag efterligning af den mesterlige Cubic, og så alle andre i genren, så historien er desværre meget uoriginal og ikke specielt godt fortalt. Theron gør det heller ikke bedre eller værre end alle de tidligere kvindelige kræfter man har set i aktion, og personligt mener jeg, at rollen i Aeon slet ikke er udfordrende nok til hendes talent, hun er så meget bedre...

17/06-06Fra Oscar til Catwoman - nu med Charlize.
Til min overraskelse kunne smækre Charlize Theron, lækkert kamera arbejde og masser af CGI slet, slet ikke redde denne elendigt fortalte sci-fi film.

Den vil meget gerne sige noget dybt og relevant om samfundet som fx Equilibrium, men det falder totalt igennem.
Filmen er ganske enkelt for overfladisk og jeg blev afsindig træt af filmens MTV stil og klipning. Dialogen konkurerrer med en Stallone film rent intellektuelt, og det er ærlig talt for dårligt.

Nuvel, filmen er baseret på en MTV serie, men det er 95% lir og 5 % substans, og jeg begyndte meget hurtigt at kede mig voldsomt.

Kan ikke anbefales - var faktisk ved at slukke for den, men kæmpede mig igennem.

03/06-06Fin sci-fi underholdning 3
Med de dårlige anmeldelser i baghovedet blev jeg positivt overrasket over denne lille sci-fi film. Filmen er ikke genial, men rummer dog en del positive elementer.

For det første et smukt produktionsdesign og en spændende fremstilling af fremtidens samfund (selvom meget er set før). Dernæst en del instense aktionsekvenser, som alle afvikles i fint tempo og med flot visualitet. Derudover synes jeg faktisk plottet fungerer fint, på trods af en del genbrug indenfor genren.

Charlize Theron er blevet beskyldt for at lave en såkaldt 'Catwoman', hvilket på ingen måder er tilfældet. For det første fordi filmen er langt bedre end den forfærdelige Kattekvindefilm, og for det andet fordi, hun rent faktisk leverer en ganske glimrende præstation. (Fx bedre end i Monster, som jeg til stadighed ...

21/02-06under middel 1
Anonym
temmelig lækker sild i hovederollen, men ellers er der ikke meget positivt at sige om denne Totalrecall/Bladerunner/TheIsland Hybrid.. se den på DVD ;)

20/01-06Jævn sci-fi
Først og fremmest er Charlize Theron ikke bare god, hun er simpelthen lækker og sexet i rollen som Aeon. De kostumer hun bærer i filmen, klæder hun beundringsværdigt.

Desværre er hun en af de få grunde til at se filmen.

Historien er forholdsvis simpel og ligetil. Plottet er ikke rigtigt nyt (minder på mange områder i samme stil som Cubic).

Der er ikke meget spænding i filmen, til trods for en masse skyderier og velkoreagraferet slagsmåls-sekvenser. Flere steder er de visuelle effekter dog ganske imponerende.

Filmens slutning er ligeud af forudsigelighedens landevej.

Men det er en rigtig Sci-fi film, som underholder, men ikke overrasker.

27/12-05Jævn action og science... 2
Anonym
Som en af de mange, der med glæde og længsel i blikket, husker den super syrede serie fra MTV\'s barnddom, så har jeg med glæde set frem til filmen. Traileren gjorde mig dog bekymret, men filmen viste at SÅ bekymret burde jeg heller ikke være.

Charlize fungerer nogenlunde som Aeon, og er nogenlunde ligeså sexet, som hun bør være. Men hun virker ikke forskruet nok i bøtten... Filmens plot er egentlig ganske fint, men hvad der trækker filmen ned, er sådan set bare scenografien, som nogle steder giver den et lidt billigt look. Det er smadder ærgeligt, at den ikke kunne have set lidt dyrere ud, og der kunne være gjort lidt mere ud af det hele. Intentionerne har helt bestemt været tilstede.
Men som man siger; vejen til helvede er brolagt med gode intentioner...

Filmens billedeside er g...

Fakta

Medvirkende
Aeon Flux Charlize Theron
The Handler Frances McDormand
Chairman Trevor Goodchild Marton Csokas
Oren Goodchild Jonny Lee Miller
Sithandra Sophie Okonedo
Una Flux Amelia Warner
Freya Caroline Chikezie
Spion Terry Bartlett
Monorail Passager nr. 4 Natacza Boon
Monorail Passager Alexander Benjamin
Bag kameraet
Instruktion Karyn Kusama
Produktion David Gale, Gregory Goodman, Gale Anne Hurd, Gary Lucchesi
Manuskript Phil Hay, Matt Manfredi
Fotografi Stuart Dryburgh
Klip Peter Honess, Plummy Tucker
Scenografi Andrew McAlpine
Musik Graeme Revell
Genrer og relationer
Genre Science Fiction, Thriller
Premieredatoer
Biograf 03.03.2006
Dvd 04.07.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 93 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 2.672
Selskab Paramount Pictures, Lakeshore Entertainment, MTV Films, Valhalla Motion Pictures, MTV Productions
Biodistributør United International Pictures

Se også...