The Big White

Paul Barnell er rejseagent og har ikke ligefrem en prangende økonomi. Hans kone er syg, og parrets forsikring dækker ikke behandlingsomkostningerne, så da han finder en lig i en skraldespand, får han en idé: Han lader som om, det er hans forsvundne bror, og satser på at score livsforsikringen. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Drama, Komedie
Instruktør Mark Mylod
Medvirkende Robin Williams, Woody Harrelson, Holly Hunter, W. Earl Brown
Spilletid 140 min.
Biopremiere 04.11.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Robin Williams

Hvad gik der galt med Robin Williams? Han var engang USA’s ubestridt morsomste stand up-komiker og væltede hele huse med sin lynhurtige maskingeværild af improvisationer, imitationer og associationer i frigear. 'Good Morning Vietnam' (1987) var den første film, der for alvor fangede denne side af Williams’ vildtvoksende talent, men hv...

Anmeldere

Politiken
"...instruktør Mylod afleverer sin syrede historie med så tjekket timing og så sikre kræfter i alle roller...at det notoriske vrøvl næsten ligner en pinagtig virkelighed..."

Berlingske
"Hvad der på papiret ser mere end almindelig godt ud, tværes dog hurtigt ud af halve motiver og hele overdrivelser. Trods en idelig stræben efter den klassiske Coen-tone, står blot en skinger og alt for tjenstivrig kopi tilbage."

Jyllands-Posten
"På plussiden tæller det, at skuespillerne forsvarer deres roller med talent og humoristisk distance."

Weekendavisen
"Filmens desperate mix af hård sort humor, sød kærlighed og uendelig indviklede svindlerintriger vil i længden ikke fungere."

Information
"...det er de mange gode, komiske kræfter, der mestendels gør filmen værd at se."

Ekstra Bladet
"Skuespillerne fejler intet, billederne er flotte, og historien har sine absurde øjeblikke."

B.T.
"...mangler trods lyse øjeblikke den dybt originale charme og befriende humor, der var med til at gøre Fargo så mindeværdig."

Cinemazone
"...men alligevel rammer den oftere plet end ved siden af, især takket være en sund portion humor. Ikke et mesterværk, men mindre kan også gøre det."

Brugere

23/04-10Fargo Light
Når man ser "The Big White", kan man ikke undgå at tænke på Coen-brødrenes mesterværk "Fargo". For begge film har riglige mængder af potiske vinterbilleder og dejlig sort humor.

Der er godt skuespil over hele linjen i ”The Big White” og det er i høj grad det, der gør filmen værd at se. Robin Williams er god som en uheldig rejseagent, der kæmper for at redde sin dårlige økonomi plus hans kone (en grotesk morsom Holly Hunter), der lider af Tourette- syndromet, der gør at hun siger en række heftige bandeord – uden at have kontrol over det!

Williams finder et lig i en container og bruger det til at score forsikringspenge ved at få folk til at tro at liget er hans forsvundne bror!

Men snart opstår der problemer i form af en manisk forsikringsagent (Giovanni Ribisi), to taber-forbry...

04/05-06Low Fat Fargo
For Paul Barnell (Williams) kommer fundet af et lig meget passende, da hans rejseselskab er i økonomiske vanskeligheder. Liget kan han bruge til at bilde et forsikringsselskab ind, at det er hans forsvundne bror (Harrelson) og få ham erklæret død og dermed hæve livsforsikringen. En agent (Ribisi) fra selskabet fatter dog mistanke og samtidig skal to lejemordere bruge liget for at bevise at de har udført deres job, og så er problemerne endda kun lige startet.

Kan man lade være med at irritere sig over (og hvorfor skulle man det), at denne film minder om en letvægterudgave af Coen brødrenes fantastiske ”Fargo”, så er ”The Big White” en ganske velfungerende krimikomedie. Sarkasmen er høj, grinene pænt mange og historiens mange forviklinger er med til at give filmen et godt flow og gøre ...

16/04-06Dårlig
Anonym
Jeg kan se på de andre indlæg, at den er populær. Den mening deler jeg så slet ikke. Den er uden tvivl på min top 5 liste over dårligste film. Jeg synes den var mærkelig og slet ik sjov. 100% tidsspilde.

11/04-06The Big White, mildt underholdende komediedrama.
Filmen er præget af den ene store skuespillers tilstedeværelse efter den anden, selvom der er visse tvivlsomme præstationer ind imellem. Ihverfald et ensemblecast der bl.a. tæller den humoristiske Robin Williams i den ledende hovedrolle (Paul Barnell), Holly Hunter som hans kone (Margaret Barnell) der lider af tourette-syndromet, Giovanni Ribbissi som den mistænkelige forsikringsagent (Ted) og kvinden i hans liv (Tiffany) spillet af Alison Lohman, samt Woody Harrelson som Paul Barnells skruppeløse halvbror (Raymond).

Også Tim Blake Nelson som en lille forbryder (Gary) der roder sig ud i en masse problemer da liget af en mand ham og hans partner (Jimbo) har likvideret, pludseligt forsvinder i den blå luft og derefter dukker op i den anden ende af byen, nærmere bestemt i Barnells hus, d...

22/03-06Genial humor
Få dig en glædelig overraskelse og se denne film! Der er ligeså mange skæve karakterer som i Fargo. Her er der også to sølle kidnappere, mens den lokale sheriff her er skiftet ud med en forsikringsagent. Godt nok ikke helt på samme linie i originalitet, men den holder med sin egen stil.

Robin Williams og Holly Hunter danner totalt forelsket ægtepar og prøver bare at komme igennem dagen med Hunter's tourrettes syndrom mens Williams prøver at holde økonomien sammen. Jeg var flad af grin over scenen, hvor Holly Hunter går derhjemme og støvsuger!

Der er så mange små sjove scener og hver eneste karakter kommer til hver sin ret, at man ikke kan vente, hvad der vil ske næst. Der er utallige plottwists og handlingen er uforudsigelig.

Klart stor anbefaling herfra!!

07/11-05Hvem sagde Fargo?!
Så "The Big White" i biografen (Var den eneste publikummer i salen :-)) i weekenden. Hvis man kan lide FArgo så kan man næsten med garanti også lide "The Big White". Den har maget af den samme skæve humør og knuende stemning over sig. Robin Williams er som altid værds at se, men det er især Holly Hunter der løber af med filmen. Hun er framragende! Giovanni Ribisi er ligeledes værd at se som den exentriske forsikrings sælger. Man kan fristes til at sige at det er en Fargo light, men "The Big White" har sin egen originalitet.

Fakta

Medvirkende
Paul Barnell Robin Williams
Raymond Woody Harrelson
Margaret Barnell Holly Hunter
Jimbo W. Earl Brown
Minister Eric Epstein
Tiffany Alison Lohman
Howard Craig March
Boyle Frank Adamson
Ted Giovanni Ribisi
Wherry Brenda McDonald
Fyr på bar Cory Cassidy
Bag kameraet
Instruktion Mark Mylod
Produktion Christopher Eberts, David Faigenblum, Chris Roberts
Manuskript Collin Friesen
Fotografi James Glennon
Klip Julie Monroe
Scenografi Jon Billington
Musik Mark Mothersbaugh
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Premieredatoer
Biograf 04.11.2005
Dvd 21.03.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 140 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 543
Selskab VIP 2+3 Medienfonds, Ascendant Pictures
Biodistributør Angel/Scanbox

Se også...