A History of Violence

På en ganske almindelig aften i en ganske almindelig restaurant bliver den ganske almindelige familiefar Tom udsat for et grimt overfald. Han forsvarer sig selv og de øvrige gæster og ender med at skyde angriberne. Det bliver startskuddet til et alt andet end almindeligt liv for Tom og hans familie. Medierne går amok, og da den mystiske Carl Fogaty dukker op med en række anklager mod Tom, ruller lavinen for alvor. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Drama, Thriller
Instruktør David Cronenberg
Medvirkende Viggo Mortensen, Maria Bello, William Hurt, Ed Harris
Spilletid 96 min.
Biopremiere 11.11.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Maria Bello

Maria Elana Bello var i 1997-sæsonen Dr. Anna Del Amico i hospitals-soap'en 'Skadestuen' (1994-). Hun fik sin første store rolle i det hæderlige junkie-drama 'Permanent Midnight' (1998), men hun det følgende år hittede sammen med Mel Gibson i hævndramaet 'Payback' (1999). Bello dyrker muay thai, en ret dødbringende form for kickboxing. Efter ...

Anmeldere

Politiken
" Er det en actionfilm, et skæbnedrama, en tegneserie eller noget helt fjerde? Det er sjældent, man bliver underholdt så kontant og konstant og alligevel stadigvæk er i tvivl bagefter."

Berlingske
"...en blanding af kæk pulp fiction-vold og hyldest til den amerikanske kernefamilie..."

Jyllands-Posten
"...er suverænt spillet og har dækning for samtlige roller..."

Weekendavisen
"Til det sidste ser man filmen med meget blandede følelser. Man bliver voldtaget og griber sig selv i at nyde det lidt, før man skammer sig og tager afstand bagefter."

Information
"...rummer elementer af både seriemorderfilm, familiedrama, ungdomsfilm, hårdkogt gangsterfilm, western og gyser, men er først og fremmest et elementært spændende, psykologisk drama..."

Ekstra Bladet
"Cronenberg har instrueret med stoisk ro, forbilledligt overblik og suveræn sans for mediet, og Viggo Mortensen spiller lige til en Oscar."

B.T.
"...underholder voldsomt på ureflekterede plan, og derefter stiller de helt rigtige spørgsmål om voldens væsen."

Cinemazone
"...filmens dybest set helt banale idé aldrig matcher alle de underfundige optrin, der lover så meget særligt. Cronenberg har begået et flot, modigt og mislykket forsøg."

Brugere

17/02-08Lortefilm 1
En ordentlig omgang lort, der er kommet ud af denne film!

Hold kæft, hvor var det dog nogle tynde replikker, dårligt skuespil og ikke mindst en forudsigelig film! Neeej, gud spar mig for sådan nogle film!

04/01-08Skudhuller i familieidyllen
At se ”A History of Violence” er en sær filmoplevelse. På én led er der tale om en film, der tager flere relevante problemstillinger under skovlen - deriblandt det evindelige tema om volden, der på indædt vis er blevet, eller måske altid har været, en del af den menneskelige natur og hvor vidt den kan undslippes og fortrænges. Og på en anden led er der tale om en film, der trods sine remedier aldrig får stukket huld på den ophobede og særdeles modne byld af selvtægt og medievold, der huserer i den moderne verden, som den ellers så oplagt synes at kunne.

Hvorfor ”A History of Violence” aldrig udnytter sit så oplagte potentiale og blot ender som en sær oplevelse, skyldes ikke mindst den hæder, der overalt har mødt instruktøren David Cronenberg med rosende ord om, hvordan han på sindrig ...

25/06-07Violence
A History of Violence er overaskende spændende og med en Viggo Mortensen i hovedrollen er filmen faktisk udemærket, selvom den går lidt død i midten af filmen. Den er bestemt ikke for børn under 18 år da der er ekstreme blodige scener i filmen der er bestemt ikke sparet på noget der. Men tag og se den alligevel den er udemærket.

17/06-07Volden som følgesvend
David Cronenberg gik næsten mainstream med denne fine lille thriller. Ejeren af en diner i en amerikansk lilleby bliver en helt, da han dræber to hensynsløse røvere. Problemet er bare, at tv-omtalen tiltrækker nogle skumle typer, der mener, at helten har en dyster fortid, de gerne vil tale med ham om.

"A History of Violence" har egentlig en ret simpel handling. Fokus er mere på personernes indbyrdes forhold - især helten og hans kone - end decideret plot. Temaer og personer ligner meget noget fra 50'ernes psykologiske westerns. Et centralt tema er selvfølgelig volden, der skildres som både forbandelse og problemløser.

Det er en virkelig vellavet film. Grundlæggende holdt i et meget roligt tempo, hvor der er plads til mange små detaljer. Stille og intenst - hvorefter filmen så ekspl...

09/03-07´nobody's perfect´
Da jeg i sin tid forlod biografsalene efter at have bevidnet groteskhedens mester David Cronenbergs seneste film, sad der en irriterende ambivalent følelse i kroppen med hensyn til filmen. Jeg følte i en paralleliserende opfattelse, at A History of Violence var et stærkt familiedrama og et mislykket potentielt mesterværk. Filmen blev dog hos mig i flere dage, og efter et velkomment gensyn kan jeg nu konkludere, at den har nogle uafrystelige kvaliteter og er et nærgående og intelligent nærstudie i menneskelig facadeopbyggelse og manglende tiltro til at ingen, ikke engang ens allernærmeste, vil kunne acceptere ens dybeste fejl og syndige gerninger. Noget mesterværk er filmen dog langtfra, men mindre kan også gøre det.

Cronenberg er indiskutabelt en egenrådig og opsigtsvækkende visionær,...

28/05-06Fed film

23/04-06Sin Titel Værdi 2
Da familiefaderen Tom Stall (Mortensen) i selvforsvar har dræbt to forbrydere i hans cafe, gøres han til helt i medierne. Kort tid efter opsøges han af gangstere, der påstår han er en anden.

Instruktør Cronenberg har en efterhånden meget lang karriere bag sig, hvor en række på indholdssiden svært tilgængelige makabre værker, der ofte søger ud i det menneskelige sinds grænseland, i dag står som artistiske kult klassikere. Selv i hans mest kommercielle film, som det fantastiske remake af ”The Fly”, går han ikke af vejen for bestialsk udpenslet vold og gore, der ville kunne give mange kvalme. Hans vold er dog kun sjældent meningsløs underholdning eller decideret glorificerende, oftest tværtimod, så er den frastødende og modbydelig.

”A History Of Violence” passer perfekt ind her, se...

21/04-06History er meget sagt.
Jeg havde virkelig set frem til at skulle se en super film, ud fra omtalen af den og traileren. Den så jo bare super ud.

Endelig ville der være en ny film, som ikke byggede på samme historie, som alle andre.

De første 20 min. er også rigtig lovende, men så er det ligesom om, at værdien daler stille og roligt..

Jeg vil ikke afsløre hvad den slutter med, men det var ikke hvad jeg havde regnet med...

Skuespillerne laver faktisk et glimrende arbejde, som desværre ikke kan skjule at historien, måske er bare en anelse tynd.

Der mangler noget mere mystik og baggrund. Det virker som om man prøver at fortælle for meget på for kort tid..

01/04-06Dårlig film..
Anonym
Det er længe siden jeg har set sådan en dårlig film.. syntes virkelig at den byggede på noget tyndt det meste af filmen igennem.

30/03-06A History of Violence. 3
*~~*Spoilers*~~* Psykologisk thriller og gangsterfilm splejset sammen med et troværdigt hverdagsdrama ?! =-)

Viggo Mortenson er hovedrolleindehaveren og agere familiefaderen Tom Stall der samtidigt har en skjult identitet som gangsteren Joey Cusack. Han lever imidlertid et stille og fredeligt liv med sin kone og to børn i en lille hyggelig by i Indianapolis og har en lille café sammen med konen der iøvrigt er advokat, de lever altså 'den amerikanske drøm' om velstand og tryghed fuldt ud. Dette er altså hvor tingene befinder sig indtil flere uheldige begivenheder begynder at udspille sig i Tom's nærvær, dette værende hans café, og den lille fredelige soveby bliver nu pludseligt udsat for overgreb rettet mod dets egne, fredelige indbyggere. Mortenson bliver i birolle afdelingen akompa...Fakta

Medvirkende
Tom Stall Viggo Mortensen
Edie Stall Maria Bello
Richie Cusack William Hurt
Carl Fogaty Ed Harris
Jack Stall Ashton Holmes
Sarah Stall Heidi Hayes
Leland Jones Stephen McHattie
Billy Orser Greg Bryk
Jared Steve Arbuckle
Sam Carney Peter MacNeill
Bag kameraet
Instruktion David Cronenberg
Produktion Chris Bender, David Cronenberg, J.C. Spink
Manuskript Josh Olson
Fotografi Peter Suschitzky
Klip Ronald Sanders
Scenografi Carol Spier
Musik Howard Shore
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Premieredatoer
Biograf 11.11.2005
Dvd 14.03.2006
Øvrige oplysninger
Land Canada, USA
Produktionsår 2005
Spilletid 96 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 126.697
Selskab BenderSpink
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Priser Bodil 2006, Bedste amerikanske film

Se også...