Domino

Domino Harvey er datter af den berømte skuespiller Lawrence Harvey. Hun bor i det fashionable Beverly Hills og har det hele. Sit ydre har hun med sig i en sådan grad, at Ford har hyret hende som model. Men en dag river hun stikket ud til sit gamle liv og slår sig ned som moderne dusørjæger. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Action, Thriller
Instruktør Tony Scott
Medvirkende Keira Knightley, Mickey Rourke, Lucy Liu, Christopher Walken
Spilletid 127 min.
Biopremiere 25.12.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Lucy Liu

Lucy Alexis Liu debuterede som tjener i ungdomsserien 'Beverly Hills 90210' (1990-2000), men slog igennem på tv i rollen som Ling Woo i den amerikanske advokat-komedieserie 'Ally'. Efter mindre roller i film som 'Payback' (1999), hvor Liu ikke for første gang spillede luder, er hun rykket i front som prinsessen i 'Shanghai Noon' (2000) og de...

Anmeldere

Politiken
"Lejlighedsvis er 'Domino' morsom, men forvirringen er til gengæld for stor til, at filmen formår at skabe spænding. Et overvejende mislykket studie i stil."

Berlingske
"Scott er en ferm filmmager. Og han har sat tempoet så højt, at man end ikke overvejer muligheden af at springe af i farten."

Jyllands-Posten
"Underholdning er der nok af i den (næsten) autentiske historie om dusørjægeren Domino Harvey, men handlingen kommer i så eksplosive doser, at man knap når at fatte, hvad der foregår..."

Weekendavisen
"Hvis man har hang til bragende velsmurt action uden nævneværdig psykologi, så er Domino filmen, man skal se."

Information
"...Domino buldrer hovedløst derudaf fra start til slut."

Ekstra Bladet
"...om ikke andet et underholdende frikvarter."

B.T.
"...trods underholdende sekvenser og flotte billeder sidder man tilbage med en fornemmelse af, at det hele kunne have været bedre."

Cinemazone
"Domino er en jagt på at fuldende stilen og fortabe fortællingen. Det er en speciel oplevelse."

Brugere

04/11-07Scott skuffer
"Domino er ganske enkelt det værste lort, Tony Scott nogensinde har lavet. Det er et makværk, og slet ikke Scotts ry værd! Lad os bare glemme alt om Keira Knightleys grusomme præstation, den udlideligt hektiske klipning(nej, Man on Fire var ingenting...), og den yderst amatør-lignende instruktion..."

06/06-07Based on a true story. Sort of. 2
Domino Harvey var en usædvanlig person. Datter af en filmstjerne og en supermodel, opvokset i det bedre borgerskab, karriere i modeverdenen - og alligevel så oprørsk, at hun gav det hele fingeren og blev dusørjæger i Californien. Hun døde af en overdosis i sommeren 2005.

Inden hun døde, havde Tony Scott gjort "Domino" færdig efter 12 års arbejde. Domino Harvey var med som teknisk rådgiver på filmen om sit liv - som nok nærmere er Domino Harveys lettere idealiserede billede af sit liv. Det anerkender Scott allerede i startteksterne, hvor der står: "Based on a true story. Sort of." Filmen nævner eksempelvis overhovedet ikke hendes mangeårige narkomisbrug.

Plottet er noget rod - eller som Domino selv siger det i filmen: "A huge clusterfuck." Det indeholder bl.a. 10 millioner dollars...

11/08-06Så den ikke færdig! 1
Den var så tynd at jeg aldrig gad se den færdig....Er tydeligvis ikke gået glip af noget ;-)

Skal man give den stjerner....

09/08-06©Skam dig, Tony Scott© 3
Velnok blandt de 5 værste film jeg NOGENSINDE har set.

10 gode grunde til IKKE at se dette makværk:

1) Handlingen er så tynd, at den ikke er værd at nævne.

2) Keira Knightley's forfærdelige forsøg på at begå sig som "bad ass chick" rykker hende op på 1. pladsen på din liste over hade-skuespillerinder.

3) Scott forsøger at overgå sig selv i at skam-klippe sine film til døde (ja, indimellem går der endda ikke ét sekund imellem klippene).

4) Macy Gray medvirker i filmen.

5) Macy Gray har et nummer med i filmen.

6) Knightley giver en lapdance i en af de mest malplacerede scener jeg længe har set OG mener ovenikøbet også, at det er nødvendigt at udsætte os for sine bryster senere i filmen.

7) Scott forsøger på det skammeligste at redde hele molovitten ved at kopiere sl...

21/07-06Hyperkinetisk Rod
En historie fra virkelighedens verden om en kendt skuespillers millionærdatter, her spillet af Knightley, der vælger at blive dusørjæger er i sig selv så grotesk, at der burde være til stof til en spillefilm. Det er der så kommet, uden at holde sig for tæt på fakta, og hvilken en.

Instruktør Scott, en af Hollywoods normalt bedste håndværkere og visuelle begavelser, har ud af Richard Kelly’s manuskript skabt en af de mest respirationsfremkaldende og eksalterede actionthrillere nogensinde, der er så langt ude på det hyperkinetiske overdrev at den ender som en hovedpinefremkaldende ligegyldighed.

Det virker som om Scott har prøvet at perfektionere sit visuelle udtryk og gå til ydergrænsen for hvad der er ham muligt. Måske beundringsværdigt, men det har kostet på historie- og persons...

16/05-06Glem den
Ligefrem et makværk er det ikke - men det er ikke en særlig "stor" film. Skuespillerne kan kun lige akkurat holde filmen gående - ikke at de er dårlige, men materialet er bare ikke bedre. Den burde vel have 2,5, men jeg er i den sure ende i dag og runder ned til 2.

14/05-06Makværk 2
Hvordan kan en mand, der har lavet så gode film som Enemy of the state, True Romance og Man On Fire laver sådan et makværk?

Intet fungerer i Domino. Hovedpersonen virker total utroværdig, der er ingen rigtig handling men en masse små ligegyldige portrætter af en række personer, og den 'smarte' klipning er hovedpinefremkaldende og total ødelæggende for ethvert engagement i filmen.

Dette er suverænt Tony Scotts ringeste film til dato. Troede anmelderne atter blot svinede ham unødvendigt til, men denne gang havde de ret. De 40 kr. og 2 timer får jeg aldrig igen... lad være med at begå den samme fejl. Hold dig langt væk.

09/05-06Scotts selverklærede ekspressionisme
Man må indiskutabelt kategorisere den britiske Tony Scott som en af den amerikanske filmindustris mest konsekvent effektive og kvalitative underholdere, der har utallige fremragende film på sit repertoire, hvoraf True Romance ifølge mig ligger klart i toppen. Scotts lange karriere har meget sjældent budt på decideret fejltrin (kan kun komme i tanke om den svage The Fan på stående fod), og Scott er fuldt ud fortjent blevet celebreret for sin unikke æstetiske sans og personlige filmiske signatur. Tony Scott har dog aldrig erhvervet sig den samme gloriøse respekt som broderen Ridley Scott, og dette skyldes muligvis, at Tony oftest (med enkelte undtagelser, førnævnte True Romance) prioriterer stil over substans, hvilket også er den rette definition på hans nyeste film, den mærkværdige Domino...

26/04-06Scott's første store skandale! 2
Lad det være sagt med det samme. Tony Scott fejler for første gang med hans nye film Domino, men det er måske en gang for meget. Når man ser Tony Scott på plakaten, kan man altid forvente sig en god og vellykket film, med solid spænding, god action og fint overblik over hans historier, selvom han indrømmet aldrig har lavet mesterværker. Han er en stabil instruktør, der altid formår at give sin film en stor spændingsværdi. Domino fejler så grusomt på alle tænkelige måder. Høj spændingsværdi, som altid præger hans film, er sådan ca. lige med nul i Domino. Og det siger sådan set alt om resten af filmen.

I Domino fortsætter Scott hans hårdkogte og forvirrende stil som han nøjagtigt forsøgte sig med i Man On Fire. Her har man blot skruet tempoet op 20 gange mere, så det hele virker 20 ga...

03/01-06Kultpotentiale!
Anonym
Filmen, der er en blaning af 'Natural born killers' og 'Short cuts' har klart kultpotentiale. Spændende og morsom.Fakta

Medvirkende
Domino Harvey Keira Knightley
Ed Mickey Rourke
Taryn Miles Lucy Liu
Tv producer Christopher Walken
Kimmie Mena Suvari
Pauline Stone Jacqueline Bisset
Lashandra Davis Shondrella Avery
Unge Domino Tabitha Brownstone
Keg Ash Christian
FBI Agent Cosgrove Adam Clark
Kee Kee Ashley Monique Clark
Bag kameraet
Instruktion Tony Scott
Produktion Samuel Hadida, Ridley Scott, Tony Scott
Manuskript Richard Kelly
Fotografi Daniel Mindel
Klip Tony Ciccone, William Goldenberg, Christian Wagner
Scenografi Chris Seagers
Musik Toby Chu, Harry Gregson-Williams
Genrer og relationer
Genre Action, Thriller
Nøgleord Dusørjæger, Vandrehistorie
Premieredatoer
Biograf 25.12.2005
Dvd 25.04.2006
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, USA
Produktionsår 2005
Spilletid 127 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 20.128
Selskab Scott Free Productions, Davis Films, Domino 17521
Biodistributør Nordisk Film

Se også...