Afsporet (Derailed)

Familiefar Charles Schine møder hver morgen familiemor Lucinda Harris i toget, og de to indleder en affære. Desværre har kriminelle Philippe Laroche fået nys om sammenhængen og truer nu Charles og Lucinda med at afsløre dem, hvis ikke de hoster op med en god bunke mønter. Og Charles er ikke bleg for at sætte brutal handling bag sine ord. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Drama, Thriller
Instruktør Mikael Håfström
Medvirkende Clive Owen, Jennifer Aniston, Vincent Cassel, Melissa George
Spilletid 107 min.
Biopremiere 03.02.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Vincent Cassel

Det var som benhård, brutal bankrøver i 'Dobermann' at Vincent Cassel for alvor slog igennem i Europa. Med machostil sigøjner-look udgjorde Cassel et værdigt modstykke til altid psykopatisk, velspillende Tchéky Karyo. Tidligere havde han spillet en stor rolle i den meget roste 'Hadet' (1995) ligesom det var blevet til en række mindre roller. M...

Anmeldere

Politiken
"Altså et thriller-plot lige efter bogen. Men det er en solidt, velskrevet bog, dette manuskript begået af 'Collateral'-forfatteren, Stuart Beattie."

Berlingske
"...den største anke er, at »Afsporet« på trods af mange fordele ikke formår at gøre sig selv til andet end en middelmådig thriller, der knap kan holde spændingen."

Jyllands-Posten
"Rigtigt overbevisende er filmen ikke, men den underholder da pænt i adskillige passager..."

Information
"...Håfström kan ikke redde en overkonstrueret historie fra at synke ned i det kulørte morads."

Ekstra Bladet
"Ikke banebrydende filmkunst, men gedigen spænding med både tempo og tyngde, som tager sig selv og sit publikum alvorligt."

B.T.
"...ender lige så forudsigeligt som den startede."

Cinemazone
"Et skarpere manuskript og en stor portion europæisk vovemod havde i hvert fald klædt den velfungerende, men lidt for fintpolerede Afsporet."

Brugere

30/05-07Utroskabens kvaler
Clive Owen har karisma. Faktisk så meget, at han sammen med Mikael Håfströms stemningsfulde iscenesættelse næsten bærer "Derailed" i mål som en god thriller. Men også kun næsten.

Den begynder fint med historien om en mand og en kvinde, der tager samme daglige morgentog på vej til arbejde og ender med at have en affære. Opbygningen til affæren er god - det moralske besvær ved utroskab skildres usædvanligt elegant.

Men filmen begynder at knække, da de bliver opdaget og afpresset af en aggressiv forbryder. Jeg har det o.k. med historiens primære twist, men den begår simpelt hen den klassiske fejl at twiste for meget og for langt ud i det usandsynlige. Og så ender den som lidt for meget kliché og blot endnu en film, der i stil med "Cape Fear" og "Pacific Heights" skildrer en psykopat...

25/09-06spændingsforladt banaliteter
I 2004 leverede den svenske instruktør Mikael Håfström det intense og rystende drama Ondskab, der filmatiserede spændingsforfatteren personlige og selvbiografiske roman med en psykologisk og nuanceret indsigt. Filmens evidente kvaliteter vakte opsigt hos de magtfulde producermoguler Bob og Harvey Weinstein (der for nylig etablerede deres eget filmproduktionsselskab), som abrupt erhvervede Håfström til den amerikanske filmindustri for at begå denne gumpetunge og forudsigelige thriller, som, på trods af destruerende uoriginalitet og søgte plottwist, af uforklarlige årsager alligevel har formået at snige sig gennem hele produktionssystemet.

Clive Owen (er af min personlige skuespillere) indtager hovedrollen som reklamedesigneren, der lever en udmærket tilværelse, hvor utilfredsheden og u...

15/06-06Hollywood stof, svensk instruktør!
Vores svenske ven Mikael Håfström laver her en vaskeægte Hollywood thriller. Filmen starter ellers glimrende, men drukner lidt for hurtigt i et fortænkt plot og løse ender med typiske virkemidler. Holder dog en fanget for det meste, men ryger hurtigt i glemmebogen.

10/02-06OK
Anonym
Jeg var underholdt. Jeg var grebet af spændingen. Jeg syntes om stemningen og billederne - og at se på Aniston. Ikke nogen banebrydende stor film - slet ikke, men underholdende, hvis man er til den slags.

Erik

08/01-06En lille kommentar :)
Anonym
Jeg har lige været til snigepræmiere på denne film og kan varmt anbefale den, hvis man kan lide thriller.
Jeg vidste ikke hvilken film jeg skulle se, og havde aldrig hørt om denne, så det var en god overraskelse der ventede mig.
Filmen starter klassisk men tager hurtig en ny drejning, og den bliver ved med at overraske.
Jeg vil ikke fortælle noget specielt om handlingen, det er noget der skal opleves (det er jo ikke sjovt at se en film hvor man kender havldelen af den, vel ? :p )

Helt klart en film der var pengene værd, dog er der lige et par småting der mangler for at give den topkarakter.

Fakta

Medvirkende
Charles Schine Clive Owen
Lucinda Harris Jennifer Aniston
Philippe Laroche Vincent Cassel
Deanna Schine Melissa George
Winston Boyko RZA
Amy Schine Addison Timlin
Elliot Tom Conti
Dexter Xzibit
Sam David Morrissey
Church Giancarlo Esposito
Bag kameraet
Instruktion Mikael Håfström
Produktion Lorenzo di Bonaventura
Manuskript Stuart Beattie
Forlæg James Siegel
Fotografi Peter Biziou
Klip Peter Boyle
Scenografi Andrew Laws
Musik Ed Shearmur
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Premieredatoer
Biograf 03.02.2006
Dvd 13.06.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 107 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 1.421
Selskab Di Bonaventura Pictures
Biodistributør Nordisk Film

Se også...


Ritualet
2011
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

1408
2007
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Shanghai
2010
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Four Brothers
2005
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Black Swan
2010
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk