Pirates of the Caribbean: Død mands kiste (Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest)

Piraten Jack Sparrow indgik for år tilbage en aftale med kaptajnen på spøgelsesskibet Flying Dutchman Davey Jones, der resulterede i, at Jack kom til at skylde Davey en meget stor tjeneste - nemlig sit liv! Nu er spøgelseskaptajnen kommet tilbage for at indkassere gælden, men Jack vil ikke give sig uden kamp. Og timingen er elendig, for alle er midt i forberedelserne til Will Turner og Elizabeth Swanns bryllup. © Scope

Produktionsår 2006
Genre Adventure
Instruktør Gore Verbinski
Medvirkende Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Naomie Harris
Spilletid 151 min.
Biopremiere 12.07.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Orlando Bloom

Med rollen som Legolas Greenleaf i et af filmhistoriens dyreste og mest ambitiøse projekter gik engelske Orlando Bloom med ét fra at være en ung og håbefuld skuespiller til en status som stjerne og idol verden over. Orlondo havde blot haft en enkel lille rolle i dramaet ’Wilde’ (1997) før instruktøren Peter Jackson tilbød ham en markant rolle...

Anmeldere

Politiken
"...en helt igennem uhøjtidelig og meget fornøjelig fest på lærredet."

Berlingske
"...en værre(sø)røverhistorie med spektakulære stunts og flotte visuelle effekter."

Jyllands-Posten
"Den er langtrukken, fjollet og unødigt indviklet."

Weekendavisen
"Der er meget at kigge på i Pirates of the Caribbean: Død Mands Kiste, der ligesom forgængeren er en flot og højkulørt eventyrfilm, hvor der ikke er sparet på produktionen."

Ekstra Bladet
"...det filmiske håndværk fejler ikke spor, underholdningsværdien er for det meste rimelig høj..."

B.T.
"...har bestemt sin forrygende, underholdende øjeblikke..."

Cinemazone
"Kunne man lide den første film, kan man således roligt også gå planken ud med Død Mands Kiste uden at frygte horrible følger. Men vælger man at blive på landjorden, og eventuelt gense etteren på dvd, er det vitterligt ikke meget man går glip af."

Brugere

08/12-08Come on!!!!!!
1éren var så nyskabene og interessant, at det eneste der var tilbage til denne 2ér var det fantastiske univers, og ja det er næsten det eneste der fungere.

MEN HOLD KÆFT ET FEDT UNIVERS!

RÅD: Behold universet og vær lidt nytænkene

13/12-07Alt, alt for meget!
"Dead Man's Chest er simpelthen blevet alt for stort, til at instruktøren og skuespillerne kan håndtere den. Johnny Depp har gjort Jack Sparrow mere feminin, og det er synd(ikke sagt at der er noget galt i at være feminin...). For det passer ikke til karakteren, han bør være mere dæmonisk... kort sagt er Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest en god film, men den er bare alt, alt for meget, for stor, og for overdrevet. Kom igen..."

13/07-07DÅRLIG, DÅRLIG, og til sidst,.. DÅRLIGT!!!
Alt for meget animation på den "Flyvende Hollænder", som jeg ellers havde glædet mig til at se hvor meget de havde brugt fra det gamle sagn, Men de var ikke bare blevet inspireret, De havde fulstændtigt vendt og drejet den gamle historie til det værste LORT !!!

Lagt sammen med det skuffende skuespil giver det
=
Det Værste Pis Lavet På Vor' Jord!!!

12/06-07KEDELIG!!!!!!!!!!!!!!
Jeg giver Mr. moviemaster fuldstændig ret den er bare noget CONTAINER CRAB!!!
filmen rummer SLET ingen historie Så hvis i har den så SMID DEN UD!!!!!!

07/06-07ØØVVV!!!
Hvor er det dog ærgerligt.. Hvor er det ærgerligt, at den slet ikke kan måle sig med 1'eren.. Hvor er det ærgerligt med alle de unødvendige specialeffects hvor er det ærgerligt at Davy Jones er kedelig! overdreven! og grim!! og hvor er ALT SAMMEN ÆRGERLIGT!!!!

Der er meget der er ærgerligt, men det synes jeg at man havde forventet.. det er trods alt en 2'er.. og de er jo sjældent meget vellykkede..

Som en af de mange pirates fans skuffer den mig.

03/06-071'eren og 2'eren (fortsættelse)
Jeg glemte at sige :

Jeg syntes simpelthen den er for lang, hvis de ville kunne de SAGTENS forkorte den med 20 min. helt uden det gør noget.(som nogle andre også har sagt)
Og den er langt fra lige så god som den første film i rækken.

Og jeg ændrer faktisk min menning og siger 3 stjerner

03/06-071'eren og 2'eren
Jeg mener at filmen er en god historie på mange måder, men at den overgår 1'eren er (FULDSTÆNDIG UMULIGT!!!!)
Det er ganske vist en god film, og den står også på min film hylde. Første gang man ser den tænker man "Nej en fed film" men den bliver ikke ved med at være god! Selvom den på mange måder er god, er den også skuffende på mange måder, hvorimod 1'eren kan ses igen og igen UDEN at være kedelig, 2'eren er også MEGET mere langtrukken end 1'eren. Selvom man ser filmen 50 gange, kan man ikke huske den særlig godt, som man kan normalvis.

God film måske lidt langtrukken og lidt kedelig 4 stjerner.

29/05-07En Fantastisk fortsættelse. 1
En stor film der varmt kan anbefaldes. en klassisk fortsættelse til den første film. og den er endda bedre end den første. og så er den fyldt med drabelige sørøver kampe som bliver fyldt med fede og gode lydeffeckter. en 5 stjernet film perle.

27/05-07Bombastisk efterfølgelse
Med Pirates of the Caribbeans succes, var det selvfølgelig ikke nogen overraskelse at der kom en fortsættelse. Det så vi jo også med fx X-Men, Spider-Man, Matrix, Scary Movie, etc. Og ligesom ned førnævnte film, var forventningerne til toeren gigantiske. X2 og Spider-Man 2 var bedre end deres forgængere, Matrix Reloaded var knap så imponerende som den første film, mens Scary Movie 2 var et regulært makværk. Pirates of the Caribbean - Dead Man's Chest, er langt fra lige så god som sin forgænger, The Curse of the Balck Pearl.

Det er tydeligt at se, at Disney har satset mange flere penge på denne film, end de gjorde ved den første. Forgængeren blev en enorm succes, så hvorfor ikke lave en toer, der er meget, meget større end den første? Filmen er da også fyldt med så imponerende effekter...

25/05-07Pirater - nu med voodoo
Toeren var mere af en god ting. Det er dog påfaldende, så meget den minder om den første piratfilm - det var næsten for nemt at køre en stor succes gennem kopimaskinen, men originalen havde jo heldigvis en fed stil, så det er tilgiveligt.

"Dead Man's Chest" handler som den første film om skjulte skatte, mystiske forbandelser, Orlando Bloom og Keira Knightleys forsøg på at få hinanden - og så selvfølgelig Captain Jack Sparrow, som Depp stadig spiller smukt. I anden omgang møder heltene bl.a. Den Flyvende Hollænder, en voodoo-præstinde og en kraken (stort sømonster).

Men der er også alt muligt andet rodet ind i historien, som er langt mindre fokuseret end den ellers temmelig rodede etter. Det er synd, ikke mindst fordi filmen kommer til at gå i tomgang i den første tredjedel, som f...Fakta

Medvirkende
Kaptajn Jack Sparrow Johnny Depp
Will Turner Orlando Bloom
Elizabeth Swann Keira Knightley
Tia Dalma Naomie Harris
Davey Jones Bill Nighy
Kaptajn Barbossa Geoffrey Rush
'Bootstrap' Bill Turner Stellan Skarsgård
Pintel Lee Arenberg
Penrod Peter Donald Badalamenti II
Burser Max Baker
Bag kameraet
Instruktion Gore Verbinski
Produktion Jerry Bruckheimer
Manuskript Ted Elliott, Terry Rossio
Fotografi Dariusz Wolski
Klip Stephen E. Rivkin, Craig Wood
Scenografi Rick Heinrichs
Musik Hans Zimmer
Genrer og relationer
Genre Adventure
Undergenre Kappe og kårde-film, Sørøverfilm
Nøgleord Bryllup, Pirat, Spøgelse
Relaterede film Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand, Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge, Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge - 3 D
Premieredatoer
Biograf 12.07.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2006
Spilletid 151 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 521.059 (#94)
Selskab Walt Disney Pictures, Jerry Bruckheimer Films
Biodistributør United International Pictures

Se også...